Da li postoji jednostavan način (kombinacija tastera, ubacivanje nekog patch-a poreko USB-a i sl.) da se u nekim igrama uključe cheat-ovi ili ubace šifre…
Konkretno me zanima za Dirt 2 da li mogu da se otključaju sva kola i staze ili npr. u Street Fighter-u da se otključaju svi likovi…
Sto su novije igre to manje ima citova.
Zadnje igre za koje sam video da imaju sifre, a imam ih su Saints Row i Far Cry Instincts Predator.
Za te igre sifre ne postoje. A i sta ce ti, jer se za otkljucavanje svih likova dobija achievment, a sifre zakljucavaju achievmente
Uff ja obozavam cheats u xbox igrama (legalne cheats) uvek ima nesto super skriveno.
Npr nedavno sam otkrio da u rainbow six vegas 1/2 ima skriven cheat da se igra cela pretvori u third person shooter (sto je mene odusevilo jer vise volim tps nego fps a rs vegas je bio super).
U saints row isto ima dosta korisnih i zabavnih cheatsa.
Sifre u klasicnom smislu veoma cesto nema jer bi u vecini slucajeva uticalo na achievemente. Savegame modding postoji, a mozes i tudj save koristiti.
Modding se obicno sastoji iz:
Prebaci save na PC
Enkripcija
2.1 ako ima enkripciju - resi sam / nadji nekog ko ju je razbio / pozdravi se sa modovanjem zeljene igre
modifikuj sta se moze pomocu HEX editora
Sklopi sve nazad, rehash & resign.
Vrati u konzolu
U attachmentu je save za DIRT2, trebalo bi da ima sve otkljucano.
Prvo izvuci iz konzole svoj original “profile” kako god hoces (preko HDD/MU/USB) i sacuvaj ga za svaki slucaj ako nesto krene po zlu.
“Profile” iz attachmenta otvori u nekom CON editoru, promeni Profile ID i Device ID na svoj i uradi rehash & resign (ocitaj te podatke sa svog profile-a koji si izvadio iz konzole isto u CON editoru)
Hvala puno na izdašnom tutorijalu mada nemam baš iskustva sa time, pa mi malo frka da se zezam da nešto ne pokvarim. Jedino što sam ubacivao preko USB-a u Xbxo su teme i demoi. Mislim ne znam jel ovo što si sve napisao vaći za običnu (banovanu) konzolu ili mora da bude jtagovana?
Ne znam kakva su ogranicenja na banovanoj konzoli (osim ociglednih), ali trebalo bi da radi i na takvoj. Na flashovanoj, ne-flashovanoj i jtagovanoj konzoli sigurno radi. Jedino mozes pokvariti svoj save ako ga lose modifikujes, pa zato, logicno, napravi jos jednu kopiju negde cim ga prebacis sa konzole na PC. Ako ces koristiti tudj save onda samo sacuvaj svoj na neko sigurno mesto na PCu kako bi ga vratio ako zatreba.
Za dirt 2, ako imas i HDD i USB onda bi islo ovako.
Upalis konzolu, odes u Memory deo, HDD, nadjes dirt2, oznacis save, odaberes opciju COPY i prebacis na USB.
1a. U nekim slucajevima mora da se koristi MOVE, sto znaci da se brise sa HDD i ostaje samo na USB (i obrnutno). U tom slucaju kada prebacis na USB i prikacis ga na PC, obavezno sacuvaj taj save negde u slucaju da ti zatreba.
Na PC-u, sa Xtaf programom nadjes gde je save.
Prebacis save na PC.
Otvoris svoj save u CONcept-u, kopiras Profile ID i Console ID. To su TVOJI brojevi, i oni su uvek isti pa je dosta jednom prepisati ih negde.
Otvoris downloadovan save u CONceptu, prekopiras te svoje ID brojeve i kliknes rehash & resign.
Pa i ja isto tako, al mi za Dirt2 treba jer sam izgubio mojom greskom save-ove a bio sam pred sam kraj igre… Takoda me mrzi sad da prelazim opet… E hvala puno Archer Man probaću tu zavrzlamu. Jel ima neko direktan link za skidanje tog CONcept-a? Jel može na ovaj način da se ubace i otključane Full Arcade igre sa druge konzole?