Shadow of the Tomb Raider Xbox series X I S i PS5 update

1 Like

Dok sam posvecen God of War-u uzeh Shadow of Tomb Raider (summer sale) na PS5. Imao sam dilemu na kojoj platformi da uzmem ali kada sam video cene- Xbox 1300 dinara, ps5 1393 dinara, opredelio sam se za ovu drugu. Igra je dobila next gen upgrade pa rekoh da vidim kako to radi u 4k/60.

Poceo ponovo Laru ali na PS uffff igra tek sada izgleda dobro kao da sam na PCu

2 Likes

Jel ti to novi G7 monitor levo?

Ne ne nije gaming monitor vec za obradu videa i fotki BENQ PhotoVue

1 Like

7 Likes




Evo sa x sličice… kupio još davno nego od exclusiva nisam stigao da igram.

6 Likes

Jako me nervira sto third party igre (SOTR, Metro Exodus…) na Series S dobiju optimizaciju u vidu 900p. Mislim WTF!!..svi znamo da je konzola sposobna za 1440 i 1080p.

2 Likes

Problem je što koristi one s verziju igre pa je i rezolucija na tom nivou iako može dosta više

Pricao je o optimizaciji za S/X ne o starim One S buildovima.

Pa samo su otključali framerate na one s verziji,jel ti jasnije sad šta sam napisao.Više puta su i oni naveli da je bila ranije FPS boost opcija pa su to ukinuli jer je kao optimizovana.Neće niko da se potrudi da preradi igru kako treba za series s.Jedino nove igre će koristiti izvorno verzije za series s

FPS boost je dobila pre par meseci, a drugo je optimized for S|X. U SoTR optimizovanu verziju ubacili su i bolje assete i loading time, nije to obicna One S verzija sa fps boostom? Niko nije pricao o izvornim igrama za SS, nego o losoj optimizaciji za S.

Mislim da, fps boost je sada “zvanican” i dobio je etiketu optimizacije, kapiram sta hoces da kazes, ali upravo je poenta posta da je to bezveze, pogotovu za S vlasnike.

Zbog ovakvih stvari kao i zbog koriscenja starih One S buildova, tesko mi je da preporucim S za sve koji su iole zainteresovani za BC igre.

2 Likes

Pa to sam i napisao par postova iznad,nisu ništa uradili specijalno samo su stavili etiketu da je optimizovana.Nisu se potrudili ni jedan sat da nešto urade u igri

Opet stabilniji je framerate ako ništa drugo na series s u starijim igrama.Jednostavno podcijenili su series s ali vremenom mislim da će biti bolja situacija

Presao sam skoro 20% igre a i dalje kada naidjem na neki spomenik Lara ne moze da ga procita zato sto ne zna jezik.Sta treba da istrazujem da bi ona naucila jezik?
U Rise of Tomb Raider uci jezik sa onih hriscanskih i komunistickih ploca,pa onda moze da cita i sa spomenika.