Uslovi do 14 dana i 2 sata igranja na svim accountima, nije dostupno za DLC-jeve.
Nešto slično što i Steam ima.
Uslovi do 14 dana i 2 sata igranja na svim accountima, nije dostupno za DLC-jeve.
Nešto slično što i Steam ima.
Mislim da i Origin ima slican policy.
I Steam. MS je prvi od velike tojke da ovo ponudi na konzolama. Odlične vesti!
Da budem iskren vise bih voleo policy gde bi naterali sve da izbace besplatan dvosatni demo, ali posto verovatno me mogu mnogo da uticu na tako nesto jedina stvar koju mogu da urade je refund.
Padawane, citajuci tvoje postove zadnjih dana zakljucujem da tebi MS da ponudi besplatno igranje svih igara ti bi rekao da ti se ne svidja ponuda
Jasno da mi se ne bi svidelo jer to ne bi imalo nikakvog smisla i kompanija bi sigurno propala. A ja ipak volim Microsoft, mada mozda ne bas koliko i ti.
Toliko volim da nemam njihovu konzolu. Ali ipak se trudim da budem koliko toliko objektivan.
Odlično, samo bi mogao isti kriterijum da primeniš i na moje postove o Microsoftu, zato što je tvoja prethodna konstatacija subjektivno preterivanje. Malo kriticizma nije na odmet i subjektivan stav je sasvim u redu izneti, jer nismo advokatska komora nego gaming forum. Ne vidim ništa posebno loše u tome da se napiše kako meni lično više odgovara demo jer ne želim da prolazim kroz proceduru refundacije, a to se odnosi podjednako na sve servise koji nude sličan policy i nije upereno direktno protiv Microsofta.
Ne shvatam čemu zamaranje. Koja mogućnost viška, ne škodi…
Pre par dana si napisao kako MS nemoze da natera nekoga da odradi igru u 4K, a sada da bi trebalo da uvedu politiku po kojom bi naterali nekoga da odradi demo… Slazem se da bi demo dosta pomogao, ali to bi bolje bilo da MS i Sony sednu i donesu neku odluku, rezoluciju, pravilnik… Po kome igra nemoze da bude na konzolama ako igraci nisu imali mogucnosti da je probaju, kroz betu ili demo… Ali, ako bi to samo jedna strqna odradila, to bi bilo bas kobno za nju… Ali bi bio pun pogodak za nas… Eh, kada se setim starih dobrih vremena na PC-u i cuvenih gaming novina koje nose diskove sa demi igrama, pecevima, drajverima…
Ja mislim da je njemu žao što je uzeo Pro
Ned’o bog da se vrate ta vremena. Ista kolicina demoa je postojala i tada, samo si morao u nedostatku interneta da cekas mesecno izdanje casopisa.
Sadasnje politike sluze da zastite developere i izdavace vise nego kupce, a to ne valja. Refund policy koji ne zavisi od dobre volje developera i izdavaca i ne treba da mu prethodi nekakav skandal u medijima, je korak u pravom smeru ali bi trebalo da se nastavi sa pritiscima, jer da nije bilo takvih pritisaka, pretnje tuzbama za false advertizing, ne bi imali ni ovako nesto. Microsoft to radi zato sto je procenio da je trosak za refundiranje potencijalno nizi nego trosak usled komplikacija nastalih kao posledica korisnickog nezadovoljstva i ovim nije otkrio toplu vodu nego se prikljucio jednom sirem trendu. Dakle kriticizam u ovom pogledu apsolutno mora postojati jer su video igre i dalje skupe i kostaju vise nego prostitutke u Red Light Districtu (50e za 15 min ako nekoga interesuje :D).
Btw, piše se “ne može” a ne “nemože”.
Ma ja se slazem sa tobom, ali ne moze samo MS da donese takvu odluku da natera izdavace da odrade demo. MS, Sony, Steam… Kada bi se udruzili i prosto rekli da svaka igra mora da ima minimum 2. sata trial ili demo, to bi sigurno pomoglo. Ali da samo jedna kompanija to radi, pucanje u obe noge i ako bi vecina ljudi to podrzavalo, prosto bi se to srusilo MS-u o ledja… Ovo je odlicno, Sony nema ni refund kao opciju, osim ako se igra ne otkaze ili bude neko sranje kao sa no man’s shit MS ima opciju da jednom u zivotu ja jednom profilu korisnik zatrazi pare nazad za igru.
Sony-ju i ne treba, ako ti se ne svidja igra prodas account slot na razmeni
Bilo bi dobro da se nadje neki exploit ovoga, npr, pocnes online i posle 2 sata odes offline i zavrsis igru Pretpostavljam da je sada dostupno samo za preview ali se planira za sve da se uvede uskoro?
Ako i odeš offline, i dalje se može videti da si igrao duže od dva sata, jer koliko vidim, refund jedino možeš uraditi sa konzole a za to ti svakako treba da budeš online. O eventualno otključanim ačivmentima i timestampom koji nose i da ne pričamo. Takođe su naveli da će ovo biti oduzeto korisnicima za koje se utvrdi da rade abusing sistema.
Koliko, u proseku, treba vremena da se proda jedna igra na razmeni? Koliko se krece nosioc nove igre i za koliko se moze prodati? Ona nova izmena za Guest naloge da li predstavlja rizik za nosioca?
Nesto gledam oko toga, i vidim u pravilima stoji da mora biti uvek poznat Guest, ako kupujes nosioca iz druge ruke. Okreni obrni sve se opet zasniva na poverenju. Mislio sam da je to malo nezavisnije i sigurnije.
Ne kazem nista vezano za tok teme, znamo da nisi objektivan, ali nije tu razmenu Sony izmislio, vec dobro organizovan exploit. Sada kad nema fantoma, na xbox-u mislim da moze nesto slicno, samo sto nema dovoljnog broja korisnika.
on-topic: jos jedna dobra vest za xbox, samo neka nastave u ovom smeru.
A sta ako kupujes sve igre na jednom account-u, na primer kao ja ? “Moes” se slikat. Tako da kapa dole MS za ovaj odlican potez.
EDIT:
Potpis.
Ah pa naravno, silly me.
Za par dana možeš da prodaš bilo šta ako imaš razumnu cenu. Pitanje za cene nema smisla jer je to slobodno tržište i zavisi od mnogo faktora, da li je nova ili stara igra, da li je igra trenutno ili skoro bila na popustu, ponuda i potražnja… Najbolje bi bilo da pogledaš malo u temama kako se kreću cene, tako ćeš najbolje da stekneš sliku.
Izmena za Guest ne predstavlja veliki rizik za nosioca jer share posrednik poseduje email nalog kojim može guestu da oduzme pristup (promeni lozinku) u slučaju da namerno ili slučajno zloupotrebljava share dogovor.