Sega EU neće biti distributer Atlus igara za EU

SEGA very much treats Atlus as an independent label, and as a result it’s up to Atlus to choose who they partner with to release their titles. We’re all big fans of Atlus games here in SEGA Central, and we’re looking forward to hearing more news on Atlus European releases shortly.

E pa nek se nose u tri lepe kad su beskorisne seronje. Dugo nisam čitao o nesposobnijoj kompaniji od Sege. A tek Sega EU…

Za koji je Sega kupila Atlus a potom raskinula svu saradnju sa NISA ako nisu imali spremne izdavače? Prva igra koja je nadrljala zbog ove situacije jeste 7th Dragon III, a sledeća je verovatno SMT4 Apocalypse. Ko zna šta će biti sa Persona 5.

Ali hej, šta da se radi, te igre su na 3DS, koji je Region Lockovan, Persona 5 će moći da se kupi na US PSN, Problem solved. Sem što postoje samo dve igre u celom PS3 katalogu koje su Region Locked. Jedna je neka bezvezna karaoke igre o kojoj niko i ne zna, dok je druga Persona 4 Arena… Znači, dešavalo se i ranije. Rekli su da to neće više raditi, mada, tad nisu bili kupljeni od Sege, koja isto počinje da kaže Evropi da može da se nosi, tad su imali dogovor sa NISA, koji su uništili i nema šanse da se obnovi, dok Sega EU ne interesuje ništa van PC… Sega EU nekad ne izdaje ni svoje igre, već ih prosleđuje drugim izdavačima da ih distribuiraju po EU… Što više čitam i pišem, to se više pitam ko je tu lud, ko je zbunjen a normalnih sigurno nema, kad je takva situacija.

Ovo takođe utiče i na igre koje Atlus lokalizuje za Segu i ostale kompanije. Sve u svemu, baš su rešili da konstantno pogoršavaju stanje za EU:

Zaista je neverovatno u 2016. godini mogu da napišem da neki izdavač koji ima središte u Americi tretira Evropu kao da ne postoji, ali, eto, i to se dešava… Samo sa Segom i Atlusom…

1 Like