Save Game na Playstationu

Dakle ovako, uplatio sam bio PS+ Premium mesec dana na svoj nalog i igrao par nekih igara što na PS4, što na PS5 (idalje ne znam šta će mi obe konzole), elem kada mi je istekla pretplata sam našao nalog sa PS+ Premium za mnogo manje novca i kupio taj nalog i povezao na obe konzole.

Igre koje sam započeo sam morao da obrišem i opet skinem s tog naloga što sam i uradio, međutim na PS5 sam sve igre automatski mogao da nastavim tamo gde sam stao, dok na PS4 mi nema save-a, tačnije verovatno ga ima na Cloudu ali ne mogu ga preuzeti sa svog naloga jer nemam na njemu PS+ pretplatu.

Zna li neko ima li rešenja da nastavim te igre (dve su u pitanju) na PS4 tamo gde sam stao?

Hvala unapred.

Mislim da nema resenja, moras ponovo sve. To je cena zezanja sa nalozima na Playstationu.

E sad mozes sve te igra da igras na PS5… probaj tako, u compatibility modu da ih pokrenes na PS5. Sto uopste igras na PS4, nije mi bas jasno. Prodaj taj krs od konzole.

Možda nostalgija?

Proveri na PS5 da li ti je sačuvan taj PS4 savegame lokalno i da li je vezan za tvoj nalog. Ako jeste, kako da se prebaci, nisam siguran da li sync konzola radi i s PS5 na PS4. Save-ovi na PS-u su vezani za naloge i ne mogu da ga koriste ostali nalozi, tako da ako ga nema save sa tvog naloga lokalno, to je to.

Da li bih ako na svoj nalog uplatim PS+ mogao da pristupim save-ovima i onda tipa uplatim mesec dana da te igre pređem?

Da, što kaže SlobeX nostalgija, a i mrzi me da ga prodajem, koristim ga u dnevnoj kad dođe društvo ili kad sam u dnevnoj pa nešto zaigram, a i sad vredi možda 150€, ne isplati se ni prodavati bolje nek stoji da se može ponekad nešto odigrati.

1 Like

Uh, nisam siguran. U principu, trebalo bi da može.

Jedino me brine što si morao ponovo da skidaš. To može da znači da se ne poklapaju ID-evi ili regioni igara, i ako je to u pitanju, save neće biti kompatibilan (ovo sam naučio na teži način). PS5 donekle prevazilazi to, ali na PS4 je to i dalje slučaj.

Ako možeš, proveri region igara koje si pre imao i uporedi ih sa ovim što trenutno imaš skinutim. Ako se poklapaju i ako ti je save i dalje na PS+, moćiće.

1 Like