Samsung Galaxy S IV teaser trailer

https://youtu.be/dIEfNaNCkKM

“procurele” informacije:

Ima octa-core processor

[HR][/HR]                                   [IMG]http://androidplus.in/wp-content/uploads/2013/03/Samsung-Galaxy-S-IV-Specifications-Leaked.png[/IMG]

[TABLE="width: 100%"]

[TD=“class: quotearea”] _- 1.8GHz Exynos 5410 Octa core processor with PowerVR SGS 544MP Graphics

• Android 4.2 on-board
  • 4.9 inch display with 1920 x 1080 p resolutions
  • 13 megapixel primary camera with LED flash and 1080p HD video recording
  • 2.1 megapixel front facing camera
  • GPS, A-GPS, WiFi, Bluetooth 4.0
  • E-compass, G-sensor_[/TD]

[/TABLE]

Znaci deckic je ipak podlegao pritisku :smiley:

meni nije prosto jasno sta ce telefonu procesor od 8 jezgara?

Zasto da ne? :slight_smile:

ne znam covece ali kad pogledam s3 ne mogu da shvatim da ce biti nesto bolje od toga…sta misle da ubace u to cudo pa da jede tih 8 procesora?
sem naravno igrica…

tako sam i ja mislio kad sam prvi put u zivotu 2008. godine upalio iPhone 3G, and look at us now :slight_smile:

Auu…Bice ovo zver od “telefona”.He,he,he. :slight_smile:
Jos malo pa ce telefoni poceti da zavijaju sarme.Ukucas S-A-R-M-A,ubacis u lonac sa kupusom,mesom i ostalim zacinima…i samo ti zazvoni kada zavrsi. :wink:
Malo se salim,ali stvarno ovo ce biti super smartphone.

Octa core je baš potreban za telefon :slight_smile:

A ne znam da li je neko upućen, ali taj Octa nije 8 jezgarni procesor, nego to su 2 procesora od po 4 jezgra, jedan set jako sporiji, drugi set kao u ostalim telefonima. Slabiji se uključuje kada se koristi kao telefon, browsing itd itd, jači kada je obrada 3D materijala.

Nema ovde Xperia Z koja jede sve telefone po benchu :slight_smile:

Sve je to fino, krasno ali mene zanima samo kako je uradjena “big.LITTLE” arhitektura. Teoriski, jako dobro zvuci ali u praksi ne znam bas… U dosadasnjem mom nekom istrazivanju iste dosao sam do razlicitih podataka od kojih vecina ima odredjenih problema. Iz tog razloga jedva cekam komentare krajnjih korisnika kad ovaj telefonic izadje.

Moj iduce telefon ce biti Note 3 iz 2 razloga :

• Styles (odlican na Note 2 i svaki put kad radim na njemu sve vise i vice me iznenadjuje)
  • big.LITTLE (za Note 3 bice, vjerujem, ispravljeno dosta stvari koji ce predstavljati problem na S4 a i bice dosta jaci Exynos)

Sto se tice rumor-a za S4 :

Prvo se pricalo o Snapdragon 600 - glupo jer da Samsung uzima cipove od najveceg konkurenta??! (nije Samsung Apple :smiley: :D) Nakon toga o nekom znj dizainu a sad jedna zanimljiva stvar, ne znam da li ste primjetili - PowerVR chip. Odkud sad on? Kako se on moze implementirati u Exynos chipset-e kad svi znamo da u isti ide (osim Exynos 3 koji je bio, ajmo reci probni) Mali-400 tj. T604 koji je jakoooo jak.

Sta ce mu procesor? A to sto je ekran full hd, nema veze? :slight_smile:

Octa? U telefonu?

Potpuno nepotrebno.

U tabletu pa i da bude razumljivo.

Mislim da telefon treba da bude telefon a ne nabudzeni hardware kada vecinom korisnici koriste 20% telefona…
Neki telefoni teraju i posle dve godine sve pa cak i hd snimke a imaju jedno jezgro.
Ko voli neka izvoli.

za pravopisne greške kriviti Tapatalk 2

Sta znam, ja imam Galaxy s3 jos uvek, ali cu ga prodati uskoro jer sam uzeo Asus Padfone i vise mi od toga nije potrebno. Ne igram nesto previse igre na tome tako da meni stvarno taj quad-octa koji god bio kasnije bas i ne znaci. Dobra je ova full hd rezolucija, ali opet ne znam kako uopste to moze da bude bolje u odnosu na 720p na trenutnom ta tolikom ekranu. Naravno ovo pricam posto nisam ni video telefon u full hd, tako da mozda i pravi razilku. Sto se mene tice neka gurnu sta hoce u njega, kakav god procesor, to ce naterati ostale da prave jos bolje, a za one kojima opet ne odgovara skup telefon, postoje alternative uvek.

prvo moram da kažem da je ovaj teaser užasan. pun je klišea, pogotovo kad klinac otvori kutiju pa kao “nešto” zasija iznutra :smiley:
drugo, nikad nisam mogao da skontam što je galaxy toliko cenjen telefon. kada ga uzmem u ruku (gej fore stop :slight_smile: ) imam utisak da držim najjeftiniji telefon na svetu, jednostavno mi je užasna ona plastika. UI da ne komentarišem, Touchwiz je katastrofalan u svakom pogledu. što se tiče priče o 8 jezgara, ne kontam kako je odjednom bitno šta piše na papiru ili šta je izbacio neki benchmark? meni je iskreno bitno da mi sve teče fluidno i da mi OS bude stabilan, baš me boli uvo koliko jezgara ima procesor a samim tim što ovaj ima 8 odmah se dovodi u pitanje kako će baterija to sve izdržati.

možda sam preterao, ali meni većina androi uređaja pored nexusa nema šta da traži. možda ova nova xperia, deluje elegantno.