@Lynx Šta kažeš? Koje su šanse za nastavak? Mada, ovo je verovatno za onaj Remaster koji bi se dobijao uz QB Preorder. Sa druge strane, Alan Wake se mnogo često spominje po gaming sajtovima u poslednje vreme, a gde ima dima obično ima i vatre. Valjda ćemo uskoro saznati, najverovatnije na E3.
Kad se setim da sam pisao seminarski za Alan Wake za faks 2012… Good times Ako najave nastavak… Biće za****no Što se mene tiče, neka bude epizodni format, opet bi kupovao
Stvarno bih i ja voleo da vidim nastavak, mene je prica odusevila. Gameplay mi je bio meh, pa se nadam da ako bi druga igra izasla da bi gameplay mogao da bude inovativan na neki nacin, a da prica i dalje bude amazing
Odigrao sam obe epizode i procitao stripove, vjerovatno cu i knjigu da procitam kad uhvatim vremena. Ako objave novu igru, bicu sretan, ako objave remaster ( u sta cisto sumnjam, jer je verzija za PC u stvari vec neka vrsta remastera ), bicu tuzan
Epizodni u smislu kao Telltale igre? Ako na to mislis, meni je to suvise veliki razmak. Dok oni izbace epizodu jednom u mesec-mesec i po dana, ja zaboravim sta sam igrao. Ako zele vec tako periodicno da izbacuju epizode, idealno bi bilo da tipa izlaze svake nedelje. Uostalom, kada gledamo serije, gledamo ih jednom nedeljno, a AW upravo zeli da bude serija. A svidja mi se i ono originalno kako je izaslo, sve odmah na disku pa igraj tempom kojim ti zelis.
Mogao bi posle te knjige da odigras Alan Wake’s American Nightmare, on ti traje 3-4 sata, s tim sto ako igras na Nightmare, tebi ce trajati nekih 5-6 sati.
Ako neće MS, onda može neko drugi. Sony deluje kao najbolji izbor posle MS, glavno je da se igra pojavi, nije bitno koji je izdavač. Pa neka to bude i Apple i da bude iOS ekskluziva, nema veze.
Ma, niko ne može da bude kao Telltale i da bude toliko nesposoban. Kao što rekoh, neka oni izbace igru, u bilo kom obliku, formatu i platformi.
Ako neće MS, onda može neko drugi. Sony deluje kao najbolji izbor posle MS, glavno je da se igra pojavi, nije bitno koji je izdavač. Pa neka to bude i Apple i da bude iOS ekskluziva, nema veze.[/QUOTE]
Ne vidim zašto to MS ne bi izdao ali dobro, onaj demo što je koncept za dvojku ili kako bi ti trebalo da izgleda je skoro identičan prvom delu, i dobro je što nisu nastavili sa radom,mora to dosta bolje…
Dat im je izbor, oni su odabrali QB umesto AW2. Wrong choice. Nema dalje priče. They have failed this fandom. Zatim, ako ti je ono identično prvom delu, onda smo igrali dve različite igre.
Dat im je izbor, oni su odabrali QB umesto AW2. Wrong choice.[/QUOTE]
Pa i nije bas pogrešan izbor, pravi izbor su obe igre, treba dodavati novi IP a ujedno i nastavljati sa radom na već uspešnim naslovima…
Sto da pravis nastavak popularne igre(koja se slabo prodavala doduse) kad mozes da napravis hajptasticnu igru sa manipulisanjem vremena koje u poslednje vreme uopste nije previse korisceno?
Nije im dat izbor nego nisu ni imali izbor. MS je odbio da finansira dvojku. Onaj demo je samo bio koncept koji su predstavljali raznoraznim izdavacima (medju njima i MS) kako bi privukli nekoga da ih finansira. Nisu nasli nikoga ko je hteo (mozda upravo zbog toga sto je graficki izgledao nimalo bolje od keca, poptuno isti endzin), ali je MS rekao da bi finansirao novi IP. Tako se rodio QB.
Ali nije bio ni pravi. Da, treba dodati novi IP, ali, ako već imaš serijal koji je stekao kultni status ne trebaš ni to da ignorišeš. Više puta je dokazano da je želja za nastavkom itekako prisutna.
Ukoliko nisi shvatio, rekao sam da je MS imao izbor da li će da finansira nastavak ili novi IP i da je odabrao novi IP. I da, smatram da su pogrešili.
Stvarno, kako niko nije napravio neku kvalitetnu Doctor Who igru? Ima tamo svega što bi moglo da bude smatrano kao savršen temelj za neku igru: putovanje kroz vreme, roboti, vanzemaljci, čudovišta, enormna količina likova… Jedina igra za koju znam je ona Doctor Who: Legends, ali nju je bolje ne spominjati…
Sori, nisam shvatio, ja mislio da pricas o Remedy-ju. Tacno je da je MS pogresio i to debelo. Pritom, AW se za sve ove godine prodao u 4 i po miliona primeraka, a marketinska kampanja za igru je bila PREJADNA. Ja bih voleo da mi neko potvrdi, posto nisam mogao da nadjem podatak na netu, ali da li je AW uopste kostao 60 dolara kada je izasao za X360? Za PC je valjda 2 godine kasnije kostao 30 dolara. Dakle, MS skoro da uopste nije za AW mislio da je AAA igra, mozda bi se mogla okarakterisati kao AA igra, a prodata u 4 i po miliona primeraka. Malo li je? Plus dodaj American Nightmatmare za koji nisu ni rekli u koliko je primeraka prodat.
I mene je više podsetio na The Vanishing Of Ethan Carter nego na Alan Wake, mada, i tamo ima deo gde ideš preko mosta koji se raspada dok te napadaju pričurine.