Ryse: Son of Rome is launching on PC this autumn with all the previous DLC in tow.
The former Xbox One exclusive and launch title will be available both digitally and at retail, and will come with 4K resolution support.
“We are bringing the Ryse experience to PC, with 4K resolution support,” said Crytek’s business development director Carl Jones. “4K gaming is another leap in graphics quality for PC gamers and Ryse is the perfect showcase for what’s now possible in high-end PC games.
"We’ve given our team the opportunity to show what CRYENGINE can really achieve, without compromising quality, thanks to the incredible hardware available now to PC gamers. Ryse will be a benchmark PC graphics showcase this year and probably for a long time in future. Our community asked for a Ryse PC version, and we have the means and technology to deliver this title with the highest quality possible.”
ja sam odavno rekao da mi je jedini razlog FORZA, i ako izadju novi gearsi, ali opet zbog 2 igre da kupim koznolu koju cu da upalim ko zna kad, jok, sem ako se ne piratizuje, drugacije ne vredi kupovati
We’ve given our team the opportunity to show what CRYENGINE can really achieve, without compromising quality, thanks to the incredible hardware available now to PC gamers.
Doduše, nakon toliko problema oko Cryteka, nije ni čudo da će za****** MS.
jedino logicno objasnjenje za ovo je da npr Crytek i MS imaju ugovor, mi vama excluisive igru, ako se proda u xxxxx kopija za taj i taj period ostaje exclusive i radimo i neku drugu posle, ako ne onda ide na PC i ko zna gde jos… Vrlo prosto, ne vidim drugacije politiku toga onda
MS drži franšizu, Crytek ne odlučuje ništa. Tako da nije Crytek nikoga za***** nego MS hoće da se vrati na PC scenu. Nadella je rekao da će se to desiti, ali baš idu rapidno. Crytek samo razvija igru za MS platforme, a to je i PC, sada je MS odlučio da proširi ponudu i to je to. Ali Ryse i dalje ostaje console exclusive MS-u, tj neće nikada izaći za PS4.
Dead Rising izlazi krajem avgusta početkom septembra a ovo na mesec dva nakon toga. Pitanje je šta će sledeće doći na PC.
ah da Win 8.1 is awesome for gaming i te fore… zaboravio sam da je MS tu dominantan, kako su krenuli xbox brand ce da prsne, i onda ce MS praviti PC exclusive games hehehhe and only on Win 8.1 bla bla bla
Da,ali nemojmo zaboraviti da su to rekli i za titanfall,pa eto kazu da ce dvojka biti i na ps4.Jbte ne mogu vjerovati da ne mogu da zadrze exclucisvu na jednoj platformi
ja da se ne lazemo sam se potajno nadao da ce God of War jednog dana izaci na PC, jednog… ali taj dan nikada nisam docekao, vec sam logicno kupio PS(ove)
sad ispada da potenciram Sony u nebesa, ali jok, pricam realno stanje (zameniti t sa r)
Ovi ubise sve igre koje su iole vredele vise nisu exclusive, sa jedne strane ih razumem jer im je PC njihovo cedo maltene… pa koliko % PC-a koristi Windows kao glavni OS… nije ni cudo onda
Jbg MS ima dve svoje platforme, zbog toga sve ovo radi. Sony ima samo jednu i sve šta vredi drži što bliže sebi, ne planira niti je ikada planirao da proširi dostupnost tih naslova.
Defintivno nema ludje kompanije od microsofta. Pa sad da kazu da je planeta okrugla, ja bi mislio da su me za****** sa tim. Imaju hardver koji se prodaje duplo slabije od konkurencije, koji je dosta slabiji od konkurentnog i jedino sto im preostaje su ekskluzive i onda rade ovo. Bravo
Jedini razlog za ovo je ako se Ryse baš UOPŠTE ne prodaje na XBOne pa žele da uzmu onoliko para koiko mogu. Kontam da je trošak portovanja na PC-u minimalan.
sada i jeste, jer su arhitekture maltene iste… moze biti da je slaba prodaja… pa ono niko ne prica o toj igri od kako je izasla, bilo je samo nesto malo u pocetku i to je to… I dalje cujes za Forzu npr :), koja je takodje bila launch title
Odlicna vest za Ryse. Taman cu da odigram celu igru na PC-ju, potrebe za kupovinom Xbox One-a su sada skoro nikakve. Ista fora je bila i sa Dead Rising 3, isto ce izaci za PC.
Nije ovo po meni nesto strasno posto realno ni Dead Rising 3 ni Ryse, bar po ocenama, nisu nesto spektakularne igre. Nek se igraju deca na PC-u.
EDIT: I da imam XO, ne bih kupio ove dve navedene igre.
Ko je igrao ryse zna koliko je dobra igra. U svakom pogledu. Jedina mana je borba koja postaje monotona nakon nekog vremena.
Uglavnom oni koji imaju ps4 uzivace u ovoj igri na pc-u.