Rootovanje - pitanje

Pozz, hteo bih da rutujem telefon, međutim telefon je uzet u Telenoru, u pitanju je Huawei G630 i kada sam po uputstvu sa interneta probao da ga rutujem, nisam uspeo. Probao sam sa više programa i svuda mi otprilike izađe FAILED TO ROOT DEVICE. Čitao sam da je moguće da je zaključan bootloader i da on ne dozvoljava rutovanje telefona. Sada me zanima da li neko zna da mi kaže da li je to slučaj ili kako mogu da proverim da li je zaključan bootloader, takođe i ako bi moglo uputstvo za otključavanje istog.

Sa Huawei-om je to jednostavno/komplikovano ( zavisi sa cime poredis XD ).

Sibni im mail na [email protected] sa subjectom “G630 unlocking bootloader”.

U mailu stavi IMEI telefona, tacnu verziju modela ( G630-U00, G630-U10 itd itd ), serijski broj, i naznaci da prihvatas odgovornost u slucaju da se nesto shebe, i da si svjestan da ponistavas njihovu garanciju sa tim. Odgovorice ti oni sa kodom, kojeg moras u fastboot modu ( kombinacija dugmica da udjes u fastboot, nisam siguran tacno koja ) unjeti da otkljucas bootloader.
Tek onda mozes root-ovati. Najsigurniji metod je instalacija TWRP recovery-a, i rootovanje preko njega. Gugl ce ti pomoci u tome :smiley:

Sretno.