ROG Xbox Ally World Premier Reveal Trailer | Xbox Games Showcase

Što opet znači da će ga u Srbiji kupiti samo naš AjNikola :rofl:

1 Like

Top top

1 Like

Ako sam dobro shvatio ovo izlazi oko bozica?

Ja nisam zainteresovan jer nemam dodirnih tacaka sa Steam-om niti PC igrama. Kada bude izasao hendheld koji pusta Xbox igre (ukljicujuci BC) gde cu moci da igram na hendheldu i da nastavim na home console i obrmuto, e to ce biti ono pravo.

3 Likes

Meni ovo izgleda kao nesto najpribliznije sto cemo videti na tu temu. Mene isto samo to zanima.
Hocu konzolu sa 0 opcija. Samo upalim stavim moj nalog i sve igrice rade.

1 Like

Pa da, plug’n’play sa full Xbox library-em bez ikakvih launchera. Pricao je nesto @yolixeya na tu temu, i da bi tako nesto trebalo da izađe 2027.

2 Likes

Mene je najveći strah da će otkazati taj projekat pravog Xbox handhelda.
Za sad su odgodili, ali ne bi bio ni prvi ni poslednji projekat koji otkažu. Zapravo nije uopšte oficijelno najavljen, znamo za njega iz glasina i leakova.

S druge strane, ovo što rade sa ovim handheldom i Windowsom i XboxOS je super stvar od koje će imati benefite svi Windows korisnici.

Već početkom sledeće godine su rekli da će i oni koji imaju obične ROG Ally dobiti te apdejte tako da je meni kao tipu koji ima Ally super. A dobiće ga i desktop useri vjerovatno nekad.

A zanimljivo je što su glasine da će sledeći Xbox biti više PC nego ikad. Mislim ako stvarno uspiju napraviti nešto da može pičiti i PC igre i Xbox igre, tako da objediniš sav svoj library koji imaš mislim da bi to bio ultimate move. To je veliko AKO.

2 Likes

njima je u interesu sada da imaju portable konzolu. iskreno mislim da su jako male šanse da se to otkaže

Pa nadam se da je tako ali kad uzmeš ovu njihovu mantru “this is an Xbox” možda odluče da je ovaj PC handheld koji je u njihovom ekosistemu dovoljan a i prodaja hardvera im baš i ne ide. Bojim se da ne batale.

1 Like

To je začarani krug, zašto onda sređuju Windows 11 za Gaming, ako ne planiraju da izbace svoju konzolu, bilo bi ih briga da sređuju windows. Mislim ne totalno, ali što bi se kočili, ionako dolaze sa njihovim licencama.

Hoće svuda Gamepass, a mobilni uređaji ne mogu da puštaju native igre niti je cloud dostupan u svim regijama. Ne znam da li si primetio, ali skoro svaka igra je “Xbox Play Anywhere” koja je bila najavljena na konferenciji.

Oni hoće prenosni xbox da bi ljudi svuda mogli da igraju svoje igre, gde god se nalaze, a ne mobilne igre

1 Like

Pa nije da nema drugih razloga kao što je SteamOS. Zato što je u svim poređenjima i performansu u skorije vrijeme SteamOS ih oderao i pokazao se kao bolji. Valve je počeo da stavlja i na druge uređaje, dozvolio svima da koriste, ima sad već neki Legion Go mislim sa SteamOS.
Njih gledaju kao prijetnju za Windows, shvataju da je Win bloated za gaming i konačno su uradili nešto po tom pitanju.

Ja isto mislim da im treba pravi Xbox handheld takođe, zašto ne. Alida postoji opasnost da otkažu nešto što nije uopšte oficijelno najavljeno, postoji. Tako su isto otkazali onaj Keystone.

Bila je sve i jedna igra na Showcase Play Anywhere i to je super. Ali opet samo 6-8% igara godišnje bude Play Anywhere.

2 Likes

https://x.com/tomwarren/status/1933192861161546136?t=gL_5ZzINYM6EWXFdrmAzFw&s=19

Nemam pretplatu da pročitam sve ali dovoljan mi je ovaj tvit.
Opet kažem ako ovo uspiju da urade, to je ultimate move. Kupio bi to iste sekunde.

Da li sam dobro ukapirao nije nesto novo nego Asus X Ally?

Ništa novo nije najavljeno. Nego dugo su veće neke glasine prisutne da je sledeći Xbox kao neki PC i Xbox hibrid i da će biti bliži Windowsu nego ikad.
Implikacije su da je ovaj ROG Xbox Ally je prvi prozor u budućnost kako će izgledati te konzole. Ja sam tako shvatio, da zaista rade na približavanju XboxOS-a i Windowsa, da će biti Steam i ostali stores isto na njemu, jedinstven library, sve Xbox igre kompatibilne kroz emulation layer, slično kao što su sada ove backwards compatible games isto kompatibilne kroz emulaciju.
Sarah Bond je na onom biznis apdejtu kad su najavili prve 4 igre na PlayStation javno pominjala neki njihov “forward compatibility program” kad je pominjala next gen. Možda se radi upravo o tome.
Sve su to nagađanja naravno, ali ohrabruje me ovako kad i ovi što imaju tu neke kontakte, dobijaju takve informacije.

1 Like

https://x.com/shinobi602/status/1933207091675537586?t=hnr9xNuWoLRkri3jnDGi-g&s=19

Šta sam rekao. Evo sad Tom Warren tvrdi (vjerovatno u onom gore paywalled članku) da je čuo od insajdera da je pravi Xbox handheld otkazan.
Ima smisla ako je istina ovo gore što sam spekulisao u kom pravcu idu.

I’ve heard from insiders that it’s essentially canceled as the company focuses on Xbox’s new software platform,” Warren writes. “I still think we’ll see next-gen Xbox hardware from Microsoft, but I also strongly believe we’ll see multiple devices from PC makers like Asus that will also be considered next-gen Xbox consoles.”