ROG ALLY HANDHELD GAMING PC {MT}

Rezolucija ne pravi toliku razliku, probao sam sva podesavanja, pada na 30 fps i previse varira framerate, a grafika nije ni izbliza tako dobra kao na Xboxu kada se spuste detalji. Nema veze, samo kazem da se ne igra ovo na Ally-u, ako nekoga interesuje.

1 Like

Napokon dosao sa terena i raspakovao masinu,odmah je pao upgrade M2 SSDa

5 Likes

Ja sam bas razmisljao o storage upgrade-u i shvatio da mi je u stvari dovooljno i ovih 512gb, necu sigurno da igram vise od 3-4 velike igre istovremeno i nekoliko malih (ako i toliko… najbolje 1 po 1). Bukvalno besmisleno ulaganje, samo da bih mogao da storagujem vise igara koje necu igrati odjednom.

Sta ces sa Extreme-om, prodajes ga?

Uredjaj je bez greske kao nov sto kazu i nemam pojma,mislim da se ne isplati prodavati jer su cene niske a u njemu imam i 1 tb M2.

Mozda cak ostavim original za Steam OS a na X vratim Win11

1 Like

Za sta ce ti tacno steam OS kada imas native steam app na X-u?

Ma prodaj, jesu niske cene ali izvuci makar neke pare.

Pa ja Ally koristim samo za igre tako da mi Win11 generalno nije bas prava opcija jer od ovakvog uredjaja hocu konzolasko iskustvo.

Sa Steam OS upalim ally i igram bez potrebe da kliknem deset puta da bi nesto pokrenuo.
Igru uvek mogu sa sleep modom zamrznuti i vratiti se kada hocu.

Slazem se da Steam ima big picture mod ali ovde je nativan u sklopu OSa tj kao da je u pitanju Big picture OS.

Generalno SteamOS ima novi proton koji bukvalno gura sve WIN igre bez problema.

3 Likes
2 Likes

Vec sada imamo Bazzite Steam OS koji je 1/1 uradjen ali da bilo bi fino da oni svoj Steam OS nativno prilagode i drugim uredjajima.

Taj fazon kada posle dva dana dignem Allya iz sleep moda i nastavim igru gde sam stao :100::100::100::100:

2 Likes

Jeste videli ove popuste?

najbolje popuste imas na Asusovom sajtu za sve njihove uredjaje.

To je cena od pre par meseci, toliko sam i ja platio. U USA vec mozes da nadjes za 300-400e lagano Z1 extreme jer svi kupuju X.

1 Like

Lol

You may have spotted the news about Valve quietly updating SteamOS with back button support for the Asus ROG Ally X. This has quickly evolved from just a small update note to confirmation that the company will support this Windows 11 gaming handheld with its own handheld operating system, and based on my own testing, it can’t come soon enough.

Yes, I got impatient and decided to use a custom Linux image to get the Steam Deck’s operating system onto my ROG Ally X, and I was floored by the night and day difference in performance and battery life. In fact, I’m so shocked that it’s confirmed what I’ve known all along — that this whole running Windows thing is just not the right thing for gamers on-the-go (at least for now).

I know the key benefit — you’re not just limited to Steam for games, and you get the freedom of choice between any game launcher from Epic to GOG. But is that even worth it with all the trade-offs we’re seeing? Is it worth it for a 15% drop in frame rates and a 22% reduction in battery life?

For portable gaming, we’ve been saying that Windows 11 is a problem. Our own exclusive testing proves that to be the case.

image

4 Likes

Nije Asus Rog Ally, ali…

Acer joined the match

Samo izmisljaju nesto novo da dajemo pare. Nismo glupi mi bre. Ni dinar vise!

4 Likes

Ni dinar vise od realne cene.

(Realna cena 2.500 EUR).

https://hardwired.pbtech.co.nz/article/2424/msi-claw-vs-lenovo-legion-go-vs-asus-rog-ally-which-handheld-gaming-system-is-better

Ja sam prije desetak dana htio uzeti Lenovo Legion Go, iskljucivo zbog veceg ekrana i da bi izbjegao najvecu manu ROG Ally-bateriju. Medjutim kad sam vidio da je razlika neznatna, smorio se i odustao od kupovine.

ROG Ally je kul masina, ali ima dva velika problema-baterija je uzasna, i na konzoli je regularni Windows.

Baterija je rjesena sa ROG Ally X, ali Windows vjerujem da se nece uskoro, te ce MS cekati da izbaci svoj handheld da bi napravili neki napredak. Iskreno mogu da kazem da sa izuzetkom Exel-a, MS je najgora uspjesna kompanija ikada. Windows je toliko naduto smece koje se bije samo sa sobom pola vremena, ostatak vremena se bori sa bilo cime sto je instalirano na PC-u, kako first party tako i third party.

Pisao sam vec o uzasnim iskustvima koje koje sam imao sa MS first party igrama na Windows-u, zadnje lose iskustvo je bilo sa Halo Infinite. Dok god full Win bude OS izbora za handheld konzole, mislim da necemo dobijati dobro i stabilno iskustvo.

Elem, iskrsao mi je nesto jeftino juce ROG Ally pa sam ga dokupio da stoji u rezervi. Jutros sam povadio handhelde sto su mi bili po ladicama da uslikam, imam jos negdje par konzola ali to ni sam Bog ne zna gdje je.

PS. Jedna Vita je donorska, ne znam kako je zalutala na sliku

8 Likes

Koliko si platio ally piši u pm tražim pa da znam koliko se kreće

18 uredjaja sam izbrojao, Sloba likes this.

Ne znam sta ce ti, ali nisam ni ja mnogo bolji sa drugim stvarima.

1 Like