RGH neće da se pokrene

Imam RGH Slim konzolu, 250 GB. Jutros sam igrao COD MW2 i onako u pola igre mi zaštopa xbox. I ja ga ugasim na dugme kako uvijek radim, upalim ga opet i neće da bootuje. Čuje se onaj zvuk kad pokreće čip ili šta već, radi zelena lampica unutra ali ništa. Primijetio sam da je onaj zvuk kad pokreće čip uvijek bio jedinstven, uvijek se javljao nakon nekoliko sekundi i uvijek isti razmak između zvukova. A sad mi nekad preskoči pa se javi ranije. Da li neko zna o čemu se radi? :slight_smile:

Ne pokreće ni Xell kad pokušam preko eject dugmeta.

Moze biti da je do RGH nesto. Probaj iskljuci je iz struje, ostavi neko vreme pa probaj opet i javi sta se desava. Moguce da se zaglupavio, mada mi je cudno zasto je freezovao u toku igre.

Probao, ostavio preko pola sata, upalio i opet isto. Probao sam i bez HDD-a ali opet ništa. Zaštopao je usred igrice i nisam mogao da ga ugasim preko džojstika jer nije reagovao pa sam ga iskuljčio na dugme on/off. Najviše me brine to što neće da pokrene ni Xell.

Vrlo je moguce da i nije do samog RGH vec da nesto nije ok sa konzolom.

Jel imas backup fabrickog nanda? Najbolja varijanta bi bila da se upise fabricki nand preko programatora, otkaci se cip, i ako konzola upali do RGH je, ako ne, onda se trazi drugi problem na ploci. Nazalost, vidjao sam par puta slimove sa crknutim CGPU, ali necemo odmah da ciljamo na najgore.

Nažalost, nisam toliko u tom svijetu i ne znam baš najbolje o čemu pričaš. Možeš li mi u inbox malo bolje pojasniti?

Kada overi konzola u99% slucajeva kada imas RGh glitchuje u besvest ne izbaci RROD da utvrdis da li je chip ili je konzola problem, mora da se vrati na fabricko i proba bez cipa i onda utvrdjuje…

Mogu ti i ovde pojasniti nije problem, ali imam prvo pitanje :slight_smile:

Onaj ko ti je radio RGH, da li ti je tada dao neke fajlove na nekom disku ili ti mozda slao na mail?

Kada se radi RGH iscitava se fabricki sistem, tj Nand iz konzole , koji se posle modifikuje da bi radio sa cipom.

E sad, u slucaju da imas fabricke fajlove, moguce je da ti neko ko se time bavi, upise u konzolu, i iskljuci cip. Tada bi konzola morala da podigne fabricki sistem…

I tako mozemo ustanoviti da li je problem u RGH hacku ili je do same konzole. Jel jasnije bar mal? :smiley: Nisam bas mnogo dobar sa objasnjavanjem :smiley:

Dosta je jasnije ali problem je što ja nemam ništa od toga. Nisam ja čipovao nego sam ga kupio takvog. Šta mogu u tom slučaju? :slight_smile:

Zasto objasnjavas stvari koje nisi siguran ili ne znas?
Imao sam tri slima kojima sam radio zahvate bez original dumpa i svi su bili overili neki odmah neki posle 30min freez…

Moze da se napravi fabricki od vec postojecih fajlova sa konzole, jednom ce izglicovati 99% sam siguran. Najbolje se javi na Privatnu poruku i posalji mi informacije od koga je konzola mozemo doci do original nanda, da proverimo.

Okej, necu se vise mesati, hteo sam koliko toliko da pomognem coveku. Da bas ne znam ne bih se slozio… Hteo sam reci da je najlaksa varijanta da se upise original dump i ako konzola upali bicemo sigurni da li je problemu RGH ili u konzoli.

I ja nisam rekao da ne moze da se napravi fabricki od postojeceg…

BTW Proslo mi je gomila konzola kroz ruke i nista ne govorim napamet, niti objasnjavam nesto u sta nisam siguran, sve sto govorim sam licno radio…