RGH Linux?

Gledao sam na forumu i nisam nasao temu koja govori o mogucnostima instalacije i koriscenja Linuxa na RGH konzoli ?

Da li neko ima misljenje, iskustva oko toga ovde na forumu ?

Mozda za nekoga jeste glupst, ali ako neko recimo nema neki PC, ili ga mrzi da ga pali, nije mu pri ruci. Mozda moze preko linuxa da surfuje netom, ili pusta muziku fimove sa prevodom ?
Da li je to moguce, ja sam nasao nesto sturo slabo na youtubu i to je to.

I naravno ultimativno pitanje. Da li to povecava mogucnost RROD-a , posto ipak verovatno dosta opterecuje konzolu?

Mozes da pokrenes linux sa USB, imas vec pripremljene verzije koje rade, moras neke stvari da kompajliras. Imas na google ne na youtube moras malo da citas. :slight_smile:
RROD i linux nemaju veze ne znam odakle takav zakljucak, pokretao sam ga na vise PHAT konzola i SLIM i radi ali mislim da malo preterujes sto kazes da ces konzolu koristiti za SURF, mis i tastatura na USB pa tweakovanja… Jos ako hoces instalaciju na HDD pa to moras rucno, ne verujem da ces da instaliras :slight_smile:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne ne kazem da sam to radio :slight_smile: . Nego sam video na netu neke tutotijale, i kazu kao moze i usb mis i tastatura :slight_smile: .
Ne bih se ja sada tu nesto igrao previse, imam komp za to . Nego cista neka znatizelja me udari tako, i onda moram da istrazujem o tome :smiley: .

Moze usb mis i tastatura tj. mis sam probao i radi , tastaturu nisam nikad povezivao , ali sto ne bi radilo ako radi mis… Imas na netu negde , ja sam probao neki ubuntu vec pripremljen za JTAG\RGH… samo ga bacis na flesku i butujes preko xella…

Aj stvarno, jel ima neko link za neki dobar proveren tutorijal? Hocu i ja da probam. :slight_smile:

Libxenon forum ima sve sto treba, zvanican tutorijal nema nigde a i nije potrebno jer je par koraka, pogledaj sajt ima svasta nesto objasnjeno.

Uf, nista konkretno ne nalazim, ali ako nadjem nesto postavicu ovde u temu.

Nemas konkretan tutorijal ako to pitas ali imas fajlove i readme, pa mozes da pokusas da pokrenes.

Vidim zadnji live cd je iz 2011, evo link do njega:
Ubuntu LiveCD 10.10 BETATEST

i evo kako ga bootovati koristecu fles:

Boot the Ubuntu LiveCD via USB

EDIT: Probao, radi, treba mu malo duze da bootuje i nema zvuka, ali to je sto je.

WIFI kod slima ne radi nemaju marvel driver za wifi

Koliko sam ja video, taj forum je skroz prazan, sumnjam da iko vise radi na tome, steta, moglo je biti korisno.

Rade jedan od bitnih ljudi za xbox je tamo- XELL relloaded i sve za linux.

Probacu za neki dan cim imam malo vremena :slight_smile: .
Preko lan kable jel moze na net da se ide ?

E to vec ne znam, jedino da probas. Kao sto vidis, za wifi nema driver, ali za lan ne znam.

Moze preko LAN-a