RGH/JTAG ili LT+ 3.0 - Sta je za mene?

E ovako posto vidim da jos uvek ljudi ne izvaljuju razliku sta je sta i zasto se koristi jedno zasto drugo, da olaksam svima to u par crtica i da pojednostavim sta je sta

[SIZE=4]1. LT+ 3.0[/SIZE]

Ili po naski flesovanje ili flash ili “cipovanje” kako god ga svi zovu… (fakticki se ne ubacuje nikakav cip ali ajd u narodu ostalo i da je Pentium 4 i dalje najjaci komp a ne pravi se jos od 2000e godine :P)

LT+ (Lite Touch) predstavlja hakovani firmware (ajd kazimo software) za DVD rom xbox konzole, on omogucuje da konzola pokrece igre sa narezanog DVD diska tj. piratskog diska. Sa ovime konzola moze i na LIVE da se kaci tj. omoguceno je igranje piratskih igara u multiplayer modu preko LIVE servisa. LIVE servis se placa pravim novcem.

Da bi piratske igre radile potrebno je da se poseduje odredjeni tip rezaca i da se prati procedura za rezanje igara koja podrazumeva provlacenje kroz program ABGX (kako bi konzola bila bezbedna na LIVE-u i da ne bi ste dobili BAN) pa onda rezanje po proceduri. SVe to ima objasnjeno ovde: http://www.xboxrepublika.com/tutorijali/3311-mega-tutorijal-kako-proveriti-patchovati-i-pravilno-narezati-bilo-koju-igru-up-to-date-03-01-2012-a.html

DLC (Downloadable Content) predstavlja dodatni sadrzaj igara (dodatni nivoi, mape, oruzja, sta god vec) i na konzoli koja ima LT+ 3.0 se PLACA pravim novcem.

XBLA (Xbox LIVE Arcade) igre su mini igre, zarazne do bola btw :D, koje se takodje PLACAJU pravim novcem na LIVE servisu.

[SIZE=4]2. RGH/JTAG[/SIZE]

Staro ime JTAG nekada a sada RGH (Reset Glitch Hack) je hack za samu konzolu koji za funckicionisanje ima ubacivanje DODATNOG CIPA u samu konzolu. E ovo rodjaci je pravo cipovanje :smiley:

Sa ovime vise NE MORA DA SE REZU DISKOVI, nema veze koja zastita je aktuelna, sve je oslobodnjeno bilo koje zastite, znaci nema vise ubacivanja novog LT-a kada se pojavi, nema ponovnog rezanja igra jer sa ovakvom konzolom igre igrate direktno sa hard diska same konzole ili pak externog, bez DVD-a u konzoli. Dovoljno je samo da prebacite igru putem recimo LAN kabla, ili preko usb flasha i igranje odmah pocinje.

DLC je u ovom slucaju BESPLATAN, jer ga skidate sa neta i direktno ubacujete u konzolu (sram vas bilo necete da placate MS-u :P)

XBLA igre takodje besplatne, samo skinete i igrate.

Procedura za ubacivanje i pokretanje igara je ovde http://www.xboxrepublika.com/jtag-rgh-podr�ka/3552-jtag-instalacija-igara-na-hdd-xbla-igre-dlc-evi-samo-za-jtag.html

LIVE servis na ovakvoj konzoli nije dostupan, ko ne igra multiplayer preko LIVE-a i ne koristi ga onda je ovo idealno resenje za takve osobe. Kosta u startu vise nego flesovanje tj LT+ ali nema vise naknadnog flesovanja, to je trajno resenje. Multiplayer igranje preko neta je dostupno putem XLINK KAI programa koji se instalira na PC-u i pokrece paralelno i na konzoli.

Nadam se da sam pojasnio sta je sta kako ne bi dolazilo vise do istih pitanja i zabuna…

a sad na odlucivanje sta kome vise godi :wink: