Rezanje XGD3 igara max burnerom na NON-Verbatim diskove

Prije svega, prčkanje po firmware-u DVD drive-a radite na sopstvenu odgovornost, i nemojte kriviti mene ako nešto pođe po zlu. Mada i ako nešto zeznete uvijek možete flashovati drive sa originalnim firmware-om, pa rizik i nije značajan. Ako znate šta radite. :slight_smile:

Jurili ste sve moguće i nemoguće prodavnice u zemlji i internetu, posle tri mjeseca ste našli neki ASUS koji se može crossflashovati, uradili ste što vam je tutorijal rekao i dočekao vas je drugi problem - nema Verbatim diskova u prodaji. Probali ste rezati igre na drugim medijima (Memorex, Maxell, Pro4media, i dr.), ali rezač ne podržava rezanje na 2.4x, a rezultati dobijeni rezanjem na 4x su katastrofalni! Ako ste se prepoznali u gornjem navodu, ovo je prava tema za vas. U njoj ćemo objasniti kako izmjeniti burner max CFW, tako da reže lošije medije na 2.4x.

Prije svega trebaće vam sljedeće stvari:

  1. Otvorite program MediaCodeSpeedEdit i u njega pritiskom na “Load” učitajte CFW za burner max (u ovom slučaju iHas 124-b, ali vi učitajte firmware za vaš uređaj):

  1. Pronađite liniju “RITEK-S04-066” (media code za Memorex i Maxell). Primjetite da su dozvoljene brzine rezanja za ovaj media code 4x, 6x i 8x. Kliknite dvaput na liniju “RITEK-S04-066”.:

  1. Otvoriće vam se novi prozor. U ovom prozoru odaberite liniju “RITEK-D01-001”. Kliknite OK.

  1. Pitaće vas da li ste sigurni, kliknite na YES:

  1. Primjetimo da je sad dozvoljena brzina rezanja za ovaj media code 2.4x. Kliknite na Save i izađite iz programa.

Ako koristite diskove sa drugim media code-om možete tačke od 2) do 4) ponoviti za željeni media code. Npr. media code “RICOHJPN-D01-067” (Pro4media) možete zamjeniti sa “RICOHJPN-D00-001”. Ukoliko koristite neki drugi medij a ne znate koji code taj medij ima, možete to lako saznati u IMgburn-u (Disc ID):

Time smo završili custom-izaciju firmware-a kojim sad treba da flash-ujemo rezač. Za one koji ne znaju kako se to radi, pratite temu iXtreme Burner Max kako flesovati LiteOn rezac za PC.

Po završetku ovog procesa, dobili ste Burner Max rezač koji može da reže na lošijim medijima od Verbatima istom brzinom kao Verbatim - 2.4x. Sada možete rezati XGD3 igre na način opisan u tutorijalu:

MEGA TUTORIJAL: Kako provjeriti, patchovati i pravilno narezati bilo koju igru.

Služite se rezanjem drugih diskova samo ukoliko ne možete da dođete do Verbatim diskova. Verbatim je “must have” kaže C4eva, ali i sa drugim diskovima ljudi dobijaju dobre PI i PIF rezultate, pa ne vidim razloga da ih ne koristite.

Možete provjeriti narezani disk programom Kprobe. Možda rezlutati i neće biti uvijek u dozvoljenim granicama ali će vjerovatno biti blizu što ne bi trebalo da vas dovede u problem.

Pozdrav.

P.S. Hvala Prenexu za ideju! Cheers mate! :beer:

Narucen je ASUS 24B3ST - treba stignuti svakog trenutka! Naravno diskovi su TDK pa vam javim kakvi su rezultati u kprobe-u

Jos jednom svaka cast za ovaj TUT - imas pivu kad dodjem u rajevoSa

Evo sad sam narezao Skyrim na jedan Maxel na 2.4x, PI i PIF vrijednosti nešto preko dozvoljenih, ali nije strašno. Igra radi ko sat… :slight_smile:

generalno problem kod non verbatim diskova je to sto nemaju ujednacen kvalitet svakog diska, vec je svaki disk blago receno propas’ :), jedan moze da ispadne super sledeci je vec uzas, sledeci djene djene pa tako u nedogled dok se opet ne pogodi dobar… ali jbg posto kod vas nema verbatim kapiram vas… TDK bi trebalo da bude ok, imao sam kontakta sa njima bili su skroz ok za nijansu losiji od verba ali je kvalitet bio na nivou, maxell necu da komentarisem ovo se na njega najvise odnosilo, onu ostalu sitnu boraniju ne smatram u diskove uopste, to su ukrasni podmetaci za case

Za offline će biti više nego dobri. :slight_smile: Čak mislim da bi ovo bilo safe i za online ali, ajde, da se ne pravim ja veći papa od pape…

Kod mene je :

MBIPG101-R10-65

Ne mogu ga promjeniti! Jel treba neki poseban izabrati file za x2.4 ili…

I jos nesta : jel ova program ODMAH mjenja podesavanja u FW-u ili treba ici na SAVE pa tek onda taj file koji smo dobili ubaciti u drive?

Hm, bem li ga, slušaj bratac, ako ti nije žao diska, prvo probaj narezati TDK bez mijenjanja burner max firmware-a na 4x, pa vidi rezultate. Tek ako budu loši, onda probaj s ovim, i to probaj zamijeniti MBIPG101-R10-65 sa Verbatimovim MKM 001-000 koji ima 2.4x. Nisam siguran da to može tako pa javi i nama šta si uradio.

Jao Nikola vazda s tobom mora nešto naopako… :smiley: I stisni taj SAVE, nemoj da si lijen! :smiley:

Važno: Ako zamijeniš ovaj MKM 001-000 code, njega će izbrisati iz firmware-a pa sutra ako budeš imao ove Verbatime, moraćeš opet flashovati rezač sa burner max firmware-om, ako me razumiješ. Ništa strašno, ali da imaš na umu.

Jarane ja sam naopacke rodjen - tako mi je vazda ahahahaha

Probacu tako ili neki drugi da izaberem :smiley: Odradio je na x4 ali nisam izganjao rezultate u frci sam s vremenom :smiley:

Javi šta si uradio, i mene zanima! :slight_smile:

je l’ radi ovo sa maxell diskovima? :slight_smile:

radi, koliko ces neuspesnih rezanja da imas a koliko kosta verbatim videces i sam…

ma u leskovcu nema gde da se kupi verbatim, sta ne pokazuju se kao dobri maxell?

jel moze ovaj da reze xgd3 igre?http://www.foto-koester.de/shop/details/LITEON_DVDRW_iHAS124_04_24x_SAW_SATA_black_intern_bulk.html

Moze da reze. Ali pitanje je kako. Najpozeljnije bi bilo da rezes sa iHas124b…ali postoje i iHas 124c,d,e i nzm jos koji…uglavnom…ako nije “b” verzije, onda koristis payload tool. To je mala aplikacija koja ti ukljuci Burnmax…i reze sve kako treba…sa tom aplikacijom mozes sa jako puno rezaca…ali najbolje radi na iHas rezacima. Ja imam 124d i koristim tu aplikaciju…od 20 diskova 2 su bila lose narezana…

Поштовани
Слике нису видљиве на страници из више бровсера.

Tutorial je star skoro pet godina, većina image hostova briše slike nakon nekog vremena. Uz to, koliko se sećam, ovo je baš stara metoda koju niko više ne koristi. Pogledaj temu za Burner Max Payload Tool. Trenutno sam na telefonu, pa nije lako da je nađem.