Return to Monkey Island | Coming 2022

Ojsa bebara

@MikiBanter be like, sta je ovo? (No hard feels :joy:)

5 Likes

Ne znam sta je ali vidim da su ljudi zagrizli u komentarima, tako da kontam da je nesto veliko. :sweat_smile:
LucasFilm stoji na pocetku… Ovo nesto od George Lucasa?

Avantura, prvi deo izasao 1990-te

1 Like

Ron Gilbert.

Bow down - The Office

1 Like

Cak su i Armato-a nagovorili da reprizira ulogu Guybrush-a. Respect

1 Like

Bilo je baš jakih dijelova, recimo ono na brodu sa rimovanim uvredama i kad pirati pjevaju onu pjesmu kojoj nema kraja… :joy:

2 Likes

Mnogo simpatičan tizer, divno izgleda. Imam lepa sećanja na originalne igre. Pitam se dal će pokušati da modernizuju gameplay nekako, ili će pikirati isključivo na nostalgiju.

Ipak su klasične avanture izumrle s razlogom. Kad se samo setim, bude neki nebulozan puzzle, vrtim se, raste frustracija, na kraju ugasim igru da probam opet sutra.

Danas tako nešto ne bih mogao, nemam više strpljenja.

1 Like

Ja sam voljan te zrtve dokle god ce me lobanja trolovati

1 Like

Danas imaš YouTube, jel tako @stiveq :joy:

1 Like

Ma da bre samo opušteno i na easy mod :grinning:
Msm nemamo mi više živce klinaca od 15 godina to su nam potrošili naši klinci :sweat_smile:

2 Likes

Baš tako, danas gledam nešto u vezi ER na YT i skontam da sam celu jednu oblast sa bitnim NPC-em i glavnim propustio pošto je trebalo da udjem u neki kovčeg. To bih provalio sam, nikad.

1 Like

Koliko se secam imaš dva važna questa gde ulaziš u kovčeg jedan jedan za Rani spušta te dole i jedan za Fia quest taj nosi gore, Sam bio u fazonu kad sam ušao u taj drugi ah shit here we go again :smile:

Plus ima makar 15tak tajnih bossova koji se pojavljuju samo u odredjeno doba dana na drugačijim lokacijama u zavisnosti koliko si napredovao u igri .
I još ih otkrivaju .

1 Like

Bez obzira na arahicnost koncepta, ceo vajb Monkey Island igara odise kvalitetom koji je jednostavno iscezao u modernom gamingu. Siguran sam da ce interfejs biti udoban, prilagodjen modernim gotovanima, da necemo loviti piksele i kombinovati random iteme kada se zaglavimo, ali je cela fora u isprobavanju opcija dijaloga i interakcija sa svetom dok Gajbrash lupeta. Valjda ce nam sada, kada znamo i engleski mnogo bolje, biti kudikamo i lakse.

Razmisljam da odigram ponovo remastere, Day of the Tentacle i Full Throttle. Nikada nisam bio pasionirani ljubitelj avantura, ali su poslednjih 30 godina pojeli skakavci i to osetljivijem gameru moze da slomi srce. Da nije povremenih izleta Tim Safera i Ron Gilberta u druge zanrove (pre svega mislim na Psychonauts i Deathspank) moderan gaming bio bi anti-humoristicki wasteland. Taj duh moze da se transformise i u moderne akcione zanrove, ali je avantura njegova minimalisticka forma, najbliza dozivljaju dobrog crtanog filma, graficke novele ili choose your adventure knjiga. Avanture su taj katalizator koji povezuje sa izgubljenim klikerima mladosti, i ne samo nas koji smo odrasli na njima, nego sve ljude na svetu, bez obzira na godine - to je istinski Neverland u kome zivi beskrajan kreativni potencijal, Carobnjak iz Oza, Alisa, skandinavske ede i grcki mitovi, sve price i bajke ljudskih civilizacija.

3 Likes

Uh kakav nalet nostalgihe sam dobio gledajući ovu najavu. Instant kupovina bez razmišljanja.

Ko je imao Amiga 500 računar, setiće se zlatnog doba ovakvih igara.

3 Likes
3 Likes

Ne znam. Meni se nesto ne svidja ovaj dizajn. Ali aj. Prica je bitnija.

1 Like