[SIZE=“2”]Izdavač: Capcom
Razvojni Tim: Slant Six Games
Žanr: Akciona Avantura
Platforma: Xbox 360, PS3, PC
Izlazi: Zima 2011
[/SIZE]
Pre par dana najveći Japanski izdavač video igara Capcom je potvrdio izlazak novog nastavka poznatog serijala pod imenom Resident Evil: Operation Racoon City. Razvoj igre je pao u ruke timu pod nazivom Slant Six Games, iza čijeg imena stoji serijal igara pod nazivom SOCOM.
Resident Evil: Operation Racoon City će biti timski shooter sa izvedbom iz trećeg lica a radnja igre je smeštena u 1998. godinu negde između dešavanja drugog i trećeg nastavka igre. Epidemija T-Virusa već uveliko vlada Racoon City-jem, i korporacija Umbrella naređuje svom Elite timu da se infiltruje u grad i uništi sve dokaze koji vezuju izbijanje epidemije sa ovom korporacijom. Kako Američka vlada saznaje za ovaj plan, oni takođe šalju svoju specijalnu jedinicu najboljih vojnika da se suprostave Umbrelli. Najveći akcenat je bačena na multiplayer komponentu a igru možete igrati sami ili u Co-OP modu sa još tri igrača (ukupno 4).
Fanovi serijala mogu očekivati povratak popularnih likova kao i lokacija. Za sada je potvrđen Leon Kennedy a od lokacija tu je neizbežna Policijska Stanica Racoon City-ja.
Igrači će u ovoj igri doživeti prepričavanje kultnih momenata iz drugog i trećeg dela igre, i imaće priliku da vide kako se sve to dešava iz perspektive člana Umbrella korporacije.
Capcom obećava nekoliko Multiplayer modova kao i totalno “novo igračko iskustvo”, zbog uvođenja tri igrive frakcije (Umbrella Security Service, US Special Ops, i naravno neizbežni zombiji ).
Za sada još uvek nema nekih screeshotova iz igre samo par naslovnih strana igračkih časopisa, međutim sledeće nedelje Capcom drži svoju konferenciju za štampu pa ceo svet očekuje da će otkriti nešto više o samoj igri.
Bićete na vreme obavešteni a do tada, kometarišite.
Pa videcemo. Verovatno si u pravu sto se tice cistog shootera ali barem se vracaju korenima kad je period i okruzenje u pitanju.
RE4 je super igra ali vec krece da nas odvaja od onog prvobitnog RE zombi outbrake-a. RE5 je skroz zastranio sto se tog tice.
Ako nista drugo… ovaj novi RE ce nas vratiti u dobro poznato okruzenje a i vratice nam nase mile, lepe zombije bez kojih, barem po meni, RE nikad nece biti pravi RE.
Citao sam na jednom drugom sajtu da izlazi ovaj resident evil. Nadam se da ce napraviti nesta “normalno” jer ce biti jako glupo da ubace vendore, checkpoint-e ili sta tako (s obzirom da se igra s Elitnim jedinicama Umbrella-e) u period 2 i 3 djela. Previse se odudara od originalne tematike, gameplay-a i price. Ja sam stari poklonik Resident seriala ali ovo sad sto izlazi…nije to to.
Ako nista bar me jako razveselila akiris-ova vjest o CODE : Veronica jer mi je taj dio uz 2 i 3 najbolji. Nadam se da ce i ti seriali dozivjeti kakvu HD transformaciju
Ja sam veliki fan resident evil serijala(i filma i igre),ali nisam nesto preterano odusevljen najavom nove igre.Pocevsi od naslova igre,ali sam cuo da ce vise ici i na pucanje nego na horor(kao sto je bilo u prvim delovima za razliku od 5,koji je po meni bio samo lep na izgled).Ali mozda i promenim misljenje,tek kad budem video neke gameplay klipove mocu cu malo vise da komentarisem na ovu temu.
ja licno mislim da ce imati uspeh sto se tice multiplayera. mislim ko voli da se napucava online a jos uz to voli i re serijal, eto mu dobitne kombinacije. a kao sto svugde pise, zanr, je Akciona Avantura, znaci horor 0 bodova…
Ovaj trailer i jeste bukvalno samo teaser, iz onog sto vidim na njemu, vise mi lici na L4d nego na Re, mada Re odavno nije Re po meni. Ne kazem da je los, nego jednostavno je zastranio, verujem da ce i ovo nastaviti u istom smeru, sto ne znaci da ce biti losa igra. Nije lose sto se vraca sve u Racoon city.
@Limunac81 - imas pice za 1 min ovog klipa! Joj kad sam vidio Leon-a, kad nisam zaplakao. Pogotovo scenu iz 2 djela. Elem, Akiris je bio upravu! Ovo je samo klon Left 4 Dead-a a nidje veze oci moje ljepe s RE2 (sem da se radnja tamo odvija) Razocaran sam al opet drago mi zbog Remake Code Veronica X