Razlika u ceni xbox one konzola

Pozdrav ljudi, ivinite ako se vec postavilo ovo pitanje, ali ja nisam uspeo da nadjem. Zelim da kupim novu xbox1 s konzolu, i cene su veoma razlicite, i idu od 230nae na kP i po nekim shopovima pa sve do 47000e u winwin i ostalim velikim radnjama. Ljudi, jesu li to iste konzole, ima li razlike u njima, tj po klasama ili slicno, kao sto ima kod telefona? Odlucio sam da uzmem i ne znam sad sta mi je raditi. Hvalaa

Razlike u ovim X1 S modelima su ti u HDD-u. Imas tri vrste, najeftiniji model ti je od 500gb, pa ide 1TB i imas najskuplji od 2TB.

Pogledaj tu u XBR Shopu imas jeftine ponude, evo link: http://www.xboxrepublika.com/shop/

Ljudi hvala na pomoci, to je ono sto sam zeleo da cujem, cekam sada 5.i i platu, pa cemo da vidimo, da, da obilazim na xboxrepublik vec mesec dana unazad, i vi ste mi i garant da su konzole super… e sad jos jedno pitanje i necu vise da davim, ima li razlike izmedju 720p i 1080p televizora, od 32inca kad je u pitanju gaming i gledanje filmova na xboxu? Dali se to primeti ili su razlike zanemarive?sta da kupim?

Srbija ima 20% pdv, pa marza, transport… Onda cene odlete u prodavnicama… Zato ja ne uzimam elektroniku u srbiji…

Definitivno Full HD(1080p) kakvih “crnih” 720p, ja mislim da 720p(HD Ready) vise ne mozes niti kupiti posto ih nema vise u prodaji, barem ja ih nigdje vec dugo nisam video da se nude - pricam za nove, cak i 4K-2160p je preplavio police, duplo vise ih ima nego 1080p. Jos ove godine i 1080p se isto vise nece naci na policama, ide u historiju.

U glavnom uzmi definitivno 1080p, normalno da ima razlike. E jedino ako si pri parama preporucio bi ti barem malo veci ekran od 32" , ne bi bilo lose, a cena je za nesto malo skuplja kada su u pitanju 1080p paneli, ali ako bas nemas para uzmi taj od 32" 1080p , u svakom slucaju bolji(ima itekako razlike) od 720p.

EDIT:
Ma da ne znam kakav ti je budzet, ali ako imas u planu uzimati vec novi TV, najbolje ti je 2160p - 4K, a i danas ti to vise nije skupo kao pre.

Nema mnogo smisla pitanje jer nemamo jednu nepoznatu u jednacini, a to je udaljenost sa koje ces gledati TV. Razlika izmedju 720p i 1080p nece se primetiti sa Meseca, takodje verovatno nece ni sa 3+ metra razdaljine. Ali ako pricamo o gamingu, sadrzaj se danas optimizuje za vise rezolucije u smislu da se forsira sitan tekst i elementi interfejsa koji mkraju da se gledaju blizu da se oci ne bi naprezale. Fundamentalna razlika izmedju igranja i gledanja TV-a, filmova i serija. Sto si blize i sto imas veci TV primetices lakse razliku. Naravno i takva razlika moze biti stvar percepcije u smislu koliko ti je znacajna. Isto vazi i za cenu. Mislim da se danas mogu nabaviti dosta jeftini 1080p televizori a razlika izmedju 720p nije velika kao ranije. 720p izlazi iz upotrebe i sada je vec za 2 generacije prevazidjen, sanse su da ces dobiti i losiji displej panel generalno posto je to neka ultra low entry klasa, koju kupuju babe i dede da gledaju “Parove”. 4K ti je bas overkill ako razmisljas o 720p 32". Za pocetak da sam na tvom mestu trazio bih najjeftiniji Samsung ili LG 1080p 40". Ima cak i 4K Samsung te dijagonale za 380e :slight_smile:

Evo par preporuka za dobar gaming TV:
http://www.xboxrepublika.com/shop/televizori/lg-32lh530v/
http://www.xboxrepublika.com/shop/televizori/lg-43lh560v/
http://www.xboxrepublika.com/shop/televizori/samsung-ue-32k5102/
http://www.xboxrepublika.com/shop/televizori/samsung-ue-40k5102/
http://www.xboxrepublika.com/shop/televizori/samsung-ue-40ku6000/

2 Likes

Hvala na savetima i predlozima. Imam ogranicen budzet koji bih mogao da prosirim jedino ako sacekam jos, a to nije opcja.videcemo…

Who cares, bigger is always better. Pitaj devojku da li je bolje kad je veci ili manji i kad je blizu hahaha

@Pekelon95 Sad ce leto i lepo vreme (nije najbolje vreme da se pocne sa gamingom :smiley: ), ja bih se strpio da sam na tvom mestu jos koji mesec i uzeo neki veci bar 1080p televizor ( to i radim ). Planiram da napravim od sobe sto bi nas bivsi clan Studiovpc rekao “Man Cave” i najbitnija stavka mi je televizor…Ako kupujem, kupicu sta valja makar sacekao malo…meni je recimo 42" mali televizor…nista bez 60 :smiley: A i ono sto sam osmislio sa 40" bi jedva bilo izvodljivo…tako da vidi, mesec-2 ti NISTA ne znace…videces i sam…ako sad kupis nesto malo, posle 2 meseca ce ti proci kroz glavu “J3bote, da sam bio pametan imao bi 60” sad :smiley: "

Hahah dobra poenta, samo sto cisto sumnjam da cu nesto da ustedim posle leta… ima u grckoj da ostavim 2 takva od 60inca i 4k rezolucijom :grin:

1 Like