Razer Project Fiona

Razer nam je na CES-u 2012 predstavio koncept igrackog tableta pod nazivom Project Fiona. Sam tablet je po prilicno mocna spravica koja u sebi ima Intelov Ivy Bridge I7 procesor kao i integrisan SSD. Ekran je dijagonale 10.1" i 1200x800 rezolucije. Kako je izjavio glavni covek Razer-a gospodin Min-Liang Tan, ovaj koncept prvenstveno ima za cilj da demonstrira Ivy Bridge i Windows 8 gaming ali nije iskljucio mogucnost ugradnje nekog od diskretnih grafickih cipova iz Nvidie ili AMD-a. Samim tim dosta stvari o ovom uredjaju ostaje nedoreceno kao sto je kolika ce biti potrosnja. Ipak ljudi iz Razer obecavaju trajanje baterije kao kod prosecnog laptop racunara. Ono sto meni nije jasno je da li je Warhammer koji je prikazan na snimku renderovao sam tablet u realnom vremenu ili preko neke cloud gaming platforme kao sto je Onlive. Sve u svemu ovo je zanimljiv koncept koji bi Microsoft mogao da iskoristi da pomrsi racune Sony-ju i Nintendu na trzistu prenosnih konzola a ujedno i da na mala vrata progura Windows 8 kao buducu platformu za handheld gaming

https://youtu.be/zcvNKF3LNf8

Meni ovo izgleda jako bezveze…

Bice smrt za zglobove. Zamisli da nekoliko sati drzis ovo cudo, ne bi posle osecao ruke (ako ti ne otpadnu u medjuvremenu).
Definitivno ce podrzavati Steam, sto se vidi u momentu kad pokrece Space Marine (iskoci Steam community popup gore desno), a s obzirom da je unutra SSD onda ne treba da cudi sto se igre startuju tako brzo, mada je i meni na prvi pogled bilo sumnjivo dok nisam video specifikacije. Naisao sam i na Skyrim gameplay Checking out Razer’s Project Fiona - YouTube

Razer ima veliku sansu sa ovim uredjajem posto su tableti “all the rage”, naravno ako ne zabrlja i, recimo, ne omoguci skidanje palica (to se bese zove Razer Hydra?) ili zakljuca sistem i onemoguci full pristup Windowsu. Ovo ima tonu potencijala i kod ne-gamerske publike jer je hardver dovoljno jak za npr. Photoshop i CAD. Ostaje samo pitanje cene - pominjali su da ce biti ispod hiljadarke, nadam se samo da pod time ne misle na budalastinu tipa 999$ vec nesto realnijih 800 sto bi uredjaj smestilo kao konkurenciju high-end tabletima drugih proizvodjaca.

Uostalom, stoji da je ovo prototip. Samo se setite kako je izgledao prototip Switchblade-a dok ga nisu preimenovali u Razer Blade.

evo ga razer
ponovo vraca pc gaming iz mrtvih

Takodje mislim da je ******. Onaj prosli proizvod sto si izmislili mi se svideo.