Ratchet & Clank

,

Razvojni tim: Insomniac Games
Izdavač: Sony Interactive Entertainment
Platforme: PS4
Datum izlaska: 12.04.2016.
Serijal: Ratchet And Clank

Ratchet And Clank je remake prve igre sa PS2, napravljen kao adaptacija istoimenog filma, koji prepričava događaje prve igre. Deluje zbunjujuće? To je namerno tako osmišljeno. Ovo je ipak video igra koja je adaptacija filma koji je napravljen po video igri.

Sva dešavanja u Ratchet And Clank (2016) su događaji iz prve igre prepričani od strane Qwark, koji se nalazi u zatvoru. Pošto Qwark priča ovu priču, on, normalno za njega, preuveličava i menja određene događaje, pa zbog toga priča istovremeno deluje poznato a opet nekako drugačije. Originalna igra prikazuje kako su stvari zaista dešavale.

Ratchet And Clank (2016) će imati elemente iz originalne igre ali i novijih igara sa PS3, što će pružati interesantne doživljaje i novajlijama serijala kao i veteranima koji su igre prešli više puta. U igri će se obilaziti kako stare tako i nove planete.

Igra na osnovu trejlera izgleda zaista neverovatno, u toj meri da se nekad mora obratiti pažnja na detalje da bi se videlo da li se trejler odnosi na film ili igru.

Film Ratchet And Clank počinje sa prikazivanjem 29.04.2016.



Ratchet je glavni lik Ratchet And Clank serijala. On pripada rasi Lombax koja živi na planeti Fastoon u Polaris Galaksiji. Kada je Emperor Tachyon napao Fastoon, Ratchetov otac je poslao mladog Ratcheta na planetu Veldin u Galaksiji Solana, u nadi da će ga to spasiti. Tokom odrastanja je Ratchet želeo da obilazi druge planete i da istražuje nepoznate lokacije u svemiru.

Godinama kasnije Ratchet pravi svemirski brod pomoću kog bi otišao sa planete Veldin. Taman kad je završio sa svojim brodom on u pustinji nalazi brod koji se srušio i malog robota kome daje ime Clank.

Clank je pobegao od glavnog negativca ove igre, Chairman Dreka sa informacijama i planovima njegove invazije na Hall Of Heroes, kojom bi uklonio jedinu pretnju za njegov plan. Ratchet uspeva da ubedi Clanka da ga on odvede do Hall Of Heroes da bi upozorio Galactic Rangere, čime se pokreće niz događaja koji vode ovaj duo u brojne avanture.



Clank je mali robot koji je pobegao sa broda Chairman Drekove fabrike robota na planeti Quartu nakon što je saznao plan koji je skovao Chairman Drek, čije je glavni deo uništenje Hall Of Heroes i Galactic Rangera koji su jedini sposobni da ga spreče. On uspeva da pobegne iz fabrike i završava na planeti Veldin nakon što je njegov brod oštećen od strane Blargova, vanzemaljaca koji su pod komandom Chairman Dreka, gde ga nalazi Ratchet, koji mu daje ime Clank.

Zbog svoje male veličine i brojnih dodataka kojima raspolaže on je nezamenjliv dodatak Ratchetu, koji vremenom postaje njegov najbolji prijatelj i nezamenljiv deo tima. Međutim, kad je Clank u pitanju, nije sve onako kako deluje na prvi pogled.



4 Likes

Jos jedan odlican posao sto se tice teme,a sto se tice same igre igre nzm mozda je nekad budem probao kad uzmem ps4 od nekoga.Ratchet-a sam igrao samo jedno vreme na psp-u i bilo je zanimljivo al nisam je presao do kraja.Secam se i da me igra podsecala na beyond good and evil.

want want!

osim Knacka ne secam se da sam odigrao neku next gen platformu.

Pa i nije kao da ima neki izbor kad su ovakvi platformeri u pitanju. Knack, Ratchet i… Ne mogu da se setim još neke osim Yooka Laylee. Nadam se da nisu odustali od Sly Cooper igre za PS4, treba nam još ovakvih igara. :slight_smile:

Ima i Rayman Legends za “next gen”, izasao je - 18.02.2014

Ja sam više mislio na 3D platformere, Rayman Legends je 2-2.5D :slight_smile: Mada sam potpuno zaboravio da se pojavio Legends za PS4 i XO :smiley:

9/10

Ko je voleo R&C ovaj na PS4 ce voleti jos vise,fenomenalna igra…

2 Likes

Eh, bas mi se igra. Ode mi “ispred nosa” juce jedan guest na Razmeni, probacu nekog da nadjem danas, mrzi me da organizujem svoju share grupu.

Ja pre dva dana poceo sa igrom, igra me definitivno potseca na zlatne PS2 dane, sto je naj bolje prva igra na PS2 mi je bio R&C :smile:, o igri sve @lesa rece, jednom recju fenomenalna igra. A i bas mi je falila ovakva igra - platformer.

Kopka me da probam, jer zaista jako lepo i veselo izgleda. Secam se da sam davno kod kuma probao nakratko jednu od igara iz serijala na PS3 – svidela mi se grafika, al me nije drzao gameplay.

Nisam siguran dal platformeri uopste mogu vise da mi drze paznju. Zato je za mene Nintendo prakticno nepostojeca grana gejming industrije, jer oni nude savrsene igre u zanru koji me uopste vise ne zanima. Dobro je da postoje, stavise, sad kad imam dete jednog dana cu mu radje dati novog marija ili zeldu da proba nego Doom. Ali generalno skakutanje po platformama i skupljanje dzidza leaves me cold. Sta ces.

Mozda jednog dana kad bude na nekom popustu. Ionako nisam jos ni izvadio ps4 iz torbe, a ko zna kad cu.

1 Like

Zbog toga sto nemas TV, pretpostavljam?

Let me tell you about the PS Vita… :slight_smile:

Eh, nije toliko do TV-a, imamo mi tv u ovoj kuci koju iznajmljujemo.

Pre ce biti meshavina stresa i umora. Posto uglavnom svaki dan spartamo po gradu i gledamo stanove da iznajmimo na duze, kad dodjemo umorni popodne kuci legnemo zajedno sa detetom negde oko pola deset. Nije mi uopste do igranja.

Barem sam naspavan ovih dana. :smiley:

Stvarno jako lepo izgleda, ali su mi nekako mehanika i fizika na PS2 nivou i to mi dosta kvari ugodjaj.

Gamasutra je objavio Postmortem za igru. http://www.gamasutra.com/view/news/272694/Ratchet__Clank_2016_postmortem.php

Obžovam da čitam ove postmorteme koji se povremeno pojavljuju na gamasutri jer su uvek interesantni i mnogo toga se sazna kad su u pitanju dizajn video igara, koje su neke od najčešćih poteškoća, itd. Ovaj mi pogotovo deluje interesantno.