Ratchet and Clank trailer PS5

https://youtu.be/NR8qX_B8520

Ratchet and Clank na PS4 PRO je već izgledao kao Pixar crtani film.
Mogu misliti kako će tek ovo da bude dobro.

Nadam se da će danas izbaciti sve trailere ili celu prezentaciju u 4K, pa da pogledam kako dolikuje sve.

Mislim da su ti već svi trejleri na PlayStation kanalu u 4k.

1 Like

To onda večeras gledamo u punom sjaju :smiley:

1 Like

Ali nema onog dela sa gameplay što je bilo na prezentaciji. To ne mogu da nađem.

System seller za pocetak

1 Like

https://youtu.be/zKgvVS53e9s

Ovo ce da bude takva fantazija od igre, jedva cekam. Beskrajna je steta sto nemamo vise ovakvih high budget shooter platformera. Od cele gaming industrije spali smo na jedna dve igre u generaciji… Pored Ratcheta pada ni pa pamet jos samo Psychonauts. Od Knacka 3, izgleda, nece biti nista…

2 Likes

Pa da ljudi vole takve igre i da ih kupuju sigurno bi ih bilo više… Ali nikad se ne zna, videćemo u ovoj generaciji da li će ih biti još…

1 Like

Dovoljno je da vidis prodaju Spidermana i Ratcheta i jasno ti je gde su pare. Drago mi je da Insomniac I pored toga održava Ratcheta u životu, genijalna igra.

1 Like

Pa delimično da ali broj studija koji mogu to da izguraju nije baš veliki… I to je veliki faktor.

Mislim da je stvar vise u fokusu, dobre dve, tri decenije takve igre su bile “in”. Naughty Dog je u zlatno doba akcionih 3rd person cartoon-olikih igara takodje pravio crtanolike igre (Jack and Dexter). U vreme skromnih mogucnosti konzola, teze je bilo “prodati” realisticnu grafiku, pogotovu sa 3D poligonima.

Mislim da videćemo, ako prodaje budu odlične onda je moguće da će više studia da se fokusira na takav tip igara…

Dobro kaze @Milan89SD , trziste odlucuje. Krznate maskote ocigledno vise ne drze paznju, inace bi zanr bio zivahniji.

Na sopstvenom primeru mogu da kazem da mi prethodni ratchet nije drzao paznju. Nije ni luki, za divno cudo.

Mada slazem se da igra frca od kvaliteta, i da mi je drago sto postoji i sto prave jos jednu. Srecno im bilo.

Sunset Overdrive.

1 Like

Moras da uzmes u obzir da i pored fantasticne grafike, da je to ipak remaster prvog dela ratcheta, kog su ostali delovi bukvalno pregazili sa pregrst inovacija u odnosu na inicijialnu ideju igre.

Ne verujem ni da bi ti recimo PS5 fotorealisticni remaster Uncharteda 1 drzao paznju, dok bi te recimo dvojka oduvala ko nekad.

1 Like

Meni je remake top, nisam igrao original tako da sam baš uživao. Ni po čemu mi ne zaostaje za delovima koje sam igrao na ps3.

Meni je u pocetku smetala ta rudimentarnost mehanike, ali onda sam shvatio koliko su danasnje mehanike prekomplikovane i da su igre nekada bile mnogo igrivije bas zbog te jednostavnosti. Zato mi je legao i Knack, koji je oldskul brawler baziran na skilu i tajmingu, danas svaka igra mora da bude open world, sa 100 upgrade opcija, i milion opskurnih mehanika za koje ti treba ne tutorial nego fakultet da bi shvatio kako funkcionisu.

1 Like

Ali nisam primetio da je išta u vezi igre zastarelo. Luda oružja, prelepi nivoi, letenje, skakanje… Ne mogu da se setim jednog novog platformera da je nešto moderniji od ove igre.

1 Like