Ratchet and Clank trailer PS5

https://youtu.be/NR8qX_B8520

Ratchet and Clank na PS4 PRO je već izgledao kao Pixar crtani film.
Mogu misliti kako će tek ovo da bude dobro.

Nadam se da će danas izbaciti sve trailere ili celu prezentaciju u 4K, pa da pogledam kako dolikuje sve.

To onda večeras gledamo u punom sjaju :smiley:

1 Like

System seller za pocetak

1 Like

https://youtu.be/zKgvVS53e9s

Ovo ce da bude takva fantazija od igre, jedva cekam. Beskrajna je steta sto nemamo vise ovakvih high budget shooter platformera. Od cele gaming industrije spali smo na jedna dve igre u generacijiā€¦ Pored Ratcheta pada ni pa pamet jos samo Psychonauts. Od Knacka 3, izgleda, nece biti nistaā€¦

2 Likes

Pa da ljudi vole takve igre i da ih kupuju sigurno bi ih bilo viÅ”eā€¦ Ali nikad se ne zna, videćemo u ovoj generaciji da li će ih biti joÅ”ā€¦

1 Like

Pa delimično da ali broj studija koji mogu to da izguraju nije baÅ” velikiā€¦ I to je veliki faktor.

Mislim da je stvar vise u fokusu, dobre dve, tri decenije takve igre su bile ā€œinā€. Naughty Dog je u zlatno doba akcionih 3rd person cartoon-olikih igara takodje pravio crtanolike igre (Jack and Dexter). U vreme skromnih mogucnosti konzola, teze je bilo ā€œprodatiā€ realisticnu grafiku, pogotovu sa 3D poligonima.

Mislim da videćemo, ako prodaje budu odlične onda je moguće da će viÅ”e studia da se fokusira na takav tip igaraā€¦

Dobro kaze @Milan89SD , trziste odlucuje. Krznate maskote ocigledno vise ne drze paznju, inace bi zanr bio zivahniji.

Na sopstvenom primeru mogu da kazem da mi prethodni ratchet nije drzao paznju. Nije ni luki, za divno cudo.

Mada slazem se da igra frca od kvaliteta, i da mi je drago sto postoji i sto prave jos jednu. Srecno im bilo.

Sunset Overdrive.

1 Like

Moras da uzmes u obzir da i pored fantasticne grafike, da je to ipak remaster prvog dela ratcheta, kog su ostali delovi bukvalno pregazili sa pregrst inovacija u odnosu na inicijialnu ideju igre.

Ne verujem ni da bi ti recimo PS5 fotorealisticni remaster Uncharteda 1 drzao paznju, dok bi te recimo dvojka oduvala ko nekad.

1 Like

Meni je u pocetku smetala ta rudimentarnost mehanike, ali onda sam shvatio koliko su danasnje mehanike prekomplikovane i da su igre nekada bile mnogo igrivije bas zbog te jednostavnosti. Zato mi je legao i Knack, koji je oldskul brawler baziran na skilu i tajmingu, danas svaka igra mora da bude open world, sa 100 upgrade opcija, i milion opskurnih mehanika za koje ti treba ne tutorial nego fakultet da bi shvatio kako funkcionisu.

1 Like

Niko ne spori nista za keca. Ali u nastavcima imas recimo putovanje od planete do planete sa napucavanjem u brodu, svaka mehanika koja je vidjena ovde koja je i ovde dobra je unapredjena na ovaj ili onaj nacin. Meni je fantastican i prvi deo.

Ovaj nastavak bas zeljno iscekujem ali kontam da bi isto bio nahajpovan i da su najavili remaster dvojke.

Ja nisam ni znao da je remaster, niti sam pomislio dok sam igrao, nisam igrao te stare delove ili ih se ne secam, kapiram da su izasli davno.

1 Like

O kom delu vi pričate? Ovaj Ratchet na ps4 sto ima je remaster? Meni je to najbolja ps4 igra uz god of war. nisam nikad igrao ratchet pre ps4.

Sa ps2 :smiley:

Za trojku su prva tri dela izasla kao hd remaster, i onda jos jedno 3-4 naslova za trojku. Steta sto to nista ne radi na PS4, jer su naslovi koji su pravljeni za trojku tada izgledali kao sto izgleda ovaj remaster (shodno grafickim mogucnostima trojke jelte) Sve u svemu odlican serijal.

1 Like