Znači ipak troluješ, ok.
PC će sigurno poniziti PS5 a deck možda i iznenadi
Ma ne, samo se ispostavilo da je PS5 SSD marketinška fora koja u realnoj primeni ne znači ništa posebno .
Ma to smo svi znali, da li je stvarno neko verovao to. Pisao sam gore. Isto radi SSD od 50e i 350e isto g drugo pakovanje.
Pa ne znam da je sad samo marketinška fora. Nije da nema rješenja za to ali nije svaki SSD isti. Nedavno se digla frka oko neke igre gdje je developer rekao da su pravili igru za PS5 i da bolje radi sa njihovim SSD. A za Xboxov SSD da je sporiji ili tako nešto pa će neki boss fajt biti lošiji, sjeckat će, da moraju to srediti. Naravno fanboys se odmah digli, kako se usuđuju reći da je kod PS5 bolje. A ljudi nisu ni rekli da je bolje nego da su optimizovali za PS5 i da je na Xbox drugačije i fa moraju naći drugačije rješenje samo. Ali fanboys će biti fanboys…
FFXVI
Nije nego je u pitanju Quantum Error
To su ovi iz SE rekli za FFVI ali nisu spominjali Xbox, ovo što @yolixeya spominje to su rekli neki drugi pametnjakovići i sada su morali da se vade kako to nisu mislili.
Znam da je Square nesto trtomudio da igra ne bi uopste bila igriva da nije Sony-jevog brzog SSD-a. Mozda su to pricali za staru generaciju i zasto je ovaj naslov next gen only, tako nesto.
Ma ljudi su radili brdo testova jos pre 2god kada je izasao PS5 ubacivali su neke najjeftinije WD ssd koji su nasli i neke super brze.
Nikakve bukvalno razlike nije bilo. Ni u prebacivanju podataka niti u igricama.
Bas su testirali i ovu u kojoj smo temi sada RC.
Ja sam stavio neki ultra brzi zato sto sam ga bukvalno skoro pa dobio. Ali da sam kupovao regulare ne bih bacao pare na te super brze.
Upravo igram na PCu sve je instant sto se tice ucitavanja.
Kasnije cu probati na Allyu
@Djordje1990 kad imaš monster od PC
Radi sve normalno manje vise kao ocekivano.
Sto je sporiji hard to duze traje tranzicija medju riftovima.
Digital Foundry je pokusao sa old school hardom od 5400 obrtaja (negde nivo PS4), i tu se zestoko zakucalo u riftu, takoreci neigirivo.
Sve preko toga radi nebitno od vrste diska, pa i na Steam Decku.
1080p medium sa AMD FSR 2.1 laganih 45 fpsa na 20w
Na 30w ide do 60fpsa
720p izmedju 55 i 70
Ne mogu skontati ove debile sto kace klipove kao ne moze 20fps Ally da izvuce jos drze na punjacu.
Tacno imam osecaj kao da svi hejtaju asus a nisu u stanju potrositi 10min da prilagode igru uredjaju.
Bas sam puno Ally testova gledao protekle nedelje, ima baš impresivne performanse, pogotovo u 30w modu! Bas je mala zverina.
Ja sve AAA igre igram na 20w a indi i stare naslove 7W Ally stvarno fino sve gura samo treba čovek malo da se igra sa podesavanjem.
Ko nema problema da igra u 720p moze bas glatko sve da igra.
Do duse sve sto sam igrao islo je od 40 pa na gore u 1080p tako da sam ja prezadovoljan.
Super je stvarno. Na tako malom ekranu verovatno ne smeta 720p.
Nego sto izgleda bas skoro identicno na uber jakom PC-u sa PS5. Koliko je dobra PS5 optimizacija, to je nestvarno.