Quantum Break

Jutros pripremnjen tekst, cekao novi forum :slight_smile:

Presao juce QB. Klasican sindrom dobre igre, sto sam vise igrao vise mi se svidjala. Kao highlights bi izdvojio sekciju na mostu koja je naroctio zanimljiva sto se tice gameplaya, i najupecatljiviji momenat meni - prolazak/ulazak u vremensku masinu po prvi put. Masina je dizajnirana kreativno i spor je build up, a onda kad se to desi osecaj je odlican, pogotovu sto je mi je ovo valjda prvi uluzak u takvu masinu u zivotu sa karakterom kojeg kontrolisem.

Sa tehnickog aspekta, i dalje me impresioniraju svi oni efekti prelamanja vremena, uvek ih koristim i gde ne treba, cisto zbog vizuelnog uzitak. Iako je ne pocetku potrebno navikavanje na borbu, kasnije kada moci srastu sa tobom i naucis da ih koristis tacno kada treba, manje je izazovan kombat, cak i sa jacim neprijateljima. Makar se tako cini u prva 4 act-a, a onda igra sve nadoknadi u zadnjem act-u, gde te u nekim susretima neprijatelji posteno namuce.

Ali da se ne zavaravamo, definitivno je zvezda igre prica! A prica je spektakularna. Iako se na povrsini cini kao linearna zaokruzena celina, ipak je dovoljno komplikovana i uvrnuta, sa sve mind bending krajem. A takva i treba da bude prica sa time travel tematikom; da te tera na razmisljanje i preispitivanje svega sto si video. A sto vise i dublje razmisljas, otvaraju se nova pitanja. Za potpuno razumevanje pozeljno je citati sve dokumenta i e-mailove rastrkane po igri, mada njih ima previse i zahtevaju dosta vremena.

Evo jednog lepog sumiranja price koje sam nasao na netu:

Sto se tice live action serije, nije nepohodna za povrsinsko razumevanje price, mada vise nego pozeljna za kompletan uzitak. Pruza zanimljivu perspektivu iz ugla antagonista igre, i savrseno se uklapa na kraju sa primarnim storyline-om. Odluke koje donosis u toku igre pruzaju razne varijacije price, ali vode do istog cilja.

Ogromna preporuka! Igra je savrsen spoj medija kojih volimo i must play za sve sa odgovarajucom platformom.

2 Likes

Bas gledam juce, trebalo mi 12h 6m da predjem igru, sto ako oduzmemo nekih max 1h i po’ za seriju, nije lose za standarde ovakvih igara.

Ali, uopste nije delovalo toliko, cinilo se mnogo krace, pogotovu sto nema toliko gameplaya koliko bi mozda zeleli.

Ko zna, mozda budemo dobili neki DLC, mada bih se vrlo razocarao ako bi ga naplatili. :slight_smile: U Alan Wake-u je prvi bio besplatan, a drugi se placao, pa su videli da su se zajebali, I onda kada je izasla PC verzija, oba su bila besplatna. :slight_smile:

Kupi igru i podrzi developera, pa mozda i dobijes besplatan DLC :slight_smile:

2 Likes

A s obzirom da QB nije u prvih 10 najigranijih igara na xo, na releas-u je bio 8, posle se neki pitaju sto sve ide na pc :slight_smile:

Negde sam procitao da je QB najprodavaniji novi IP na xboxu, makar ovako na pocetku.

Btw, ja imam PC kod igre za prodaju, ako je neko zainteresovan nek se javi pa cemo se dogovoriti oko cene…

Pa to je i fora, jeste najprodavaniji od novih IP-a na xboxu, i zato su sve na pc :smiley:

Bas si mi ti vickast :stuck_out_tongue:

Story spoilers:

[spoiler]Od kada sam zavrsio igru mucilo su me pitanja oko Martina Hatch-a,

kako je uspeo da savlada 4 vojnika sam u liftu, zasto je stalno uzimao one

kapi za oci, i kako se na kraju pojavljuje ziv kada gine u zadnjoj epizoda

serije.

E pa ispada da je on Shifter, cetvorodimenzionalno bice nalik Dr.Kimu koji se

kratko pojavljuje u igri. Super bice koje istovremeno zivi u svakom trenutku i

koje moze slobodno da se krece kroz dimenziju vremena. Ta bica nemaju kontrolu

nad sobom, ali tek tokom “End of time” je uspeo da dobije kontrolu nad svojim

mocima i uspeo da zivi u vise trenutaka istovremeno. Njegov cilj je odrzi kraj

vremena kao regularno stanje i zato celim tokom igre on sabotira Paul-a.

Postoji dokument u cetvrtom aktu koji detaljno objasnjava to stanje, a pisan

je bas od strane Hatcha.

Cak na samom pocetku u kratkom trenutku on se moze primetiti kako posmatra
Jack-a. Damn!
[/spoiler]

Novi update za Xbox One verziju igre “Quantum Break” biće pušten danas.

Act Fixes/Updates:

Act 1 Part 1: Fixed a rare instance of taxi being missing from the intro cinematic
Act 1 Part 2: Fixed assets disappearing if players backtrack
Act 1 Part 2: Fixed an issue where players could not kill the guard in the parking lot
Act 1 Part 3: Fixed backtracking issues where some parts could unload
Act 1: Fixed overlapping audio in opening cinematic
Act 2 Part 1: Fixed Nick pathing issues
Act 2 Part 1: You can no longer get underneath the puzzle at the security station
Act 2 Part 2: First Chronon source renders properly
Act 2 Part 3: Added collision on time machine corridor to prevent player’s accidentally falling to their death
Act 2 Part 3: Fixed backtracking issues where some parts could unload
Act 2 Part 3: Fixed rare NPC issues where Amy or Nick could be killed or block the door
Junction 3: Fixed Hatch being hidden if the user skips a future vision too quickly
Junction 4: Fixed flickering environment outside office building
Act 5: Fixed last subtitle going by too quickly to read
Act 5: Fixed missing line in Portuguese audio in a cinematic

General Fixes/Updates:

Fixed issue where ambient sounds disappeared when mashing buttons during a cinematic
Removed unnecessary loading screens showing up
Updated credits
World no longer visibly unloads after Jack lets Beth and NPC into the Swimming Pool front door
Amy no longer remains still and without pathing towards gate in train yard
Fixed Jack’s subtitles not showing in some cinematics
Unlock descriptions for Will Diary 1 and Will Diary 2 are no longer reversed
Fix for blinking lights, where flares would blink excessively bright after resuming from suspend mode
Fixes for making Xbox Live integration more fault-tolerant
Remedy logo fix*
Fix for a rare bug that accidentally wiped progress after completing the game
Fix for some TV screens sometimes showing a really grainy image
Fixed circular progress bar alpha in the junction stats screen
Fixed video playback not always ending if the video was synced to audio
Fixed two rare instances of stalls when loading
Fixed a rare crash with the video texture system
Fixed crash in download menu when switching profiles
Fixed “Waiting for install to complete” text not being localized when changing the language
Game/story/collectible progress hero stats no longer display incorrectly when player has less than a percent of progress
Fixed rare instances of cloud saves failing and causing loss of progress

1 Like

Uskoro treba i za pc da izadje update koji bi trebalo da popravi malo performanse i ispravi neke stvari,mada dok god je ovo win10 only i winstore needed nema nista od toga da ovo stekne neku popularnost na pc-u

Prešao na Act 2 a zbog rđavog interneta nisam uspeo da pogledam live show, tako da ću to morati ovih dana da uradim. Na početku je igra bila malo slow, jer nula akcije, samo explore. Međutim, kada je došlo do manipulacije vremenom i prvog talasa neprijatelja, igra je konačno dobila ritam. Pravo je zadovoljstvo napucavati protivnike, i ne sećam se da sam odavno imao veću satisfakciju nakon eliminacije neprijatelja. Dodatan bonus je valjda i završna animacije zadnjeg Monarch agenta kojeg ubijete. Još uvek učim kako da kombinujem vremenske moći, ali mi to mnogo brže ide nego u Alan Wake-u, gde sam prvi put i bio odustao od igre pa se posle par meseci vratio.

Uglavnom, imam onaj osećaj da se rado vraćam igri, što je super :sunglasses:. Priču nisam full ispratio jer igram stišano zbog bebe, tako da hvatam između redova ali je dovoljno interesantna postavka i background.

Grafika mi je više nego ok, na momente je odlična, na momente se vidi da je lošija rezolucija i neki čudan motion blur. Igru izdvaja artsytle i dizajn, te dosta pomaže celokupnom utisku. Mislim da su vremenski glithcevi samo doprineli da se zašuškaju nedostaci u rezoluciji. Ono što je bitno jeste da gameplay fluidan i kada krene akcija, sve lepo teče, nema štucanja a svaka lokacija nudi nekoliko načina da se pređe i pristupi eliminaciji protivnika.

Kažem, tek sam krenuo Act 2, tako da me baš zanima kako se dalje stvari razvijaju.

4 Likes

Ako ti je legao pocetak, svidece ti se i ostatak. Ne zaboravi samo da redovno upgradujes moci i da makar jednu nabudzis do kraja.

1 Like

Poceo sam da igram QB na PC-ju (hvala @prekanator)

Prvo da pohvalim Remedy koji je ispolirao igru za PC do maksimuma. Cim se igra pojavila probao pirata i jedva se igra vukla na mojo masini na medium detaljima. Sad na ultra trci u 40fps.

Sto se tice same igre dosao sam za sada samo do drugog acta ali me prica kupila na prvu.

So far so good. Malo mi smeta sto glavni lik odmah uzme pucu i napucava sve zivo a ne znam jos ni ko je ni sta je ni kako on tako vesto barata arsenalom ali kontam da ce objasniti.

Littlefinger i Merry na visini zadatka :smiley:

2 Likes

Meni je prica kao da sui uleteo u neku sci fi seriju od polovine sezone.

Pa ako si citao emailove od pocetka, barem na startu daju neki insight sta se desavalo pre.

S obzirom da se približavam 1000 lajkova na Facebook stranici (još 9 u ovom trenutku) te zbog uspješne implementacije Xbox igara u tjedni raspored, sutra s početkom u 19h kreće moj ujedno i prvi stream na Eng jeziku, igrati će se Destiny a dijeliti će se jedan Quantum Break key za Xbox One. Pa ukoliko ima interesa za video igru navratite na stream.

http://www.facebook.com/f1uman/

1 Like