Veće nekoliko nedelja testiramo Push notifications za Android na forumu i ovom prilikom vas obaveštavamo da možete sami, ukoliko želite, ovu funkciju aktivirati na vašem mobilnom telefonu.
Za ovo je potrebno da imate Chrome instaliran. Idete u Preferences > Notifications > Push Notifications > Enable Push Notifications. Kliknete na Save Changes i sledeći put kada vam neko uradi Reply na vaš Post ili postuje u temi koju pratite, na telefonu ćete dobiti notifikaciju i kada kliknete na nju, vodi vas pravo do sadržaja. Da bi to funkcionisalo, potrebno da vam forum bude otvoren u nekom tabu u browseru i to je dovoljno da notifikacije pojave.
Za iOS nažalost ne postoji trenutno besplatno rešenje.
Trenutno ima par rešenja i za iOS, ali treba još malo da istražim i vidim šta je najbolje rešenje. Gledam varijantu da bude normalan app koji se skine sa App/Play Storea i samo me u tom slučaju brine “šta ako posle nekog updatea” sve bude zabagovano. Za ove stvari treba biti 100% siguran da će raditi kao app bez problema. Kada to bude spremno, sa radošću ćemo objaviti. Kada će to biti, trenutno ne znamo ali da bude jasno da gledamo u tom pravcu.
Aplikacija je samo browser link koji se instalira na desktopu mobilnog (mislim da je neka vrsta PWA). Meni ne pokrece nikakav VPN, sigurno jeste neko podesavanje. Takodje, mozes da napravis iz drugog broswera (ne znam da li ti je link iz Safarija ili iz Chrome-a, Opere…)
Sistem prepoznaje kao app i onda možeš druge aplikacije i servise da uvežeš na ovaj način. Ne pokreće ti VPN jer nisi tako podesio svoj VPN. E sad zašto je njemu trebao VPN za forum je druga priča.