Evo jos malo utisaka. Sa danasnjim testovima, moglo bi se reci da sam probao vecinu stvari i malo su se slegli utisci. Zet je isto testirao i ostao odusevljen, tako da i on kupuje kacigu vrlo brzo
Krenuli smo danas sa manje slozenim stvarima da bi uspeli sto vise probati i izbegli eventualnu mucninu.
Job Simulator - super zezalica, sve se moze uzeti, pipnuti, pomeriti, zaista odlican test za ono sto se moze uraditi u VR. Nazalost ne vidim da ce biti kupovan u nekim vecim kolicinama, posto vrlo brzo moze da dosadi. Ali kao test je odlicna stvar. Da kosta 2-3$ ok, kupovina da, ovako ne, cekam da padne cena ili da ga daju preko PS+.
Wayward Sky - odlicna igra i sjajan mix platfomice i point i click avanture. Moram da vidim koliko je ukupno trajanje i cena. Prilicno mi je vec sada jasno koliko ce avanture iz prvog ili treceg lica biti zastupljene u VR, posto je VR savrsen za njih. Opet sam imao onaj isti osecaj kao sa Playroom VR i robotima, priblizno je isti nivo pogleda i perspektive. Zaista super osecaj i zanimljiva igra.
E sada o punokrvnim naslovima.
Driveclub VR - sa reci, meni je ovde malo radio stomak, zetu nista nije bilo. Mislim da to ima veze sa preteranom pikselizacijom, ovo je druga igra kod koje sam primetio da je pikselizacija veca nego sto je pozeljno. Meni kvari opsti utisak. Sve je super, dok ne krene voznja, a onda pada kvalitet i pocinje pikselizacija, koja je prilicno vidljiva na protivnickim kolima. Sa standardnim kontrolama sam imao vise prolema sa stomakom, nego (hvala Noodle za tip) sa prebacenim u motion stanje. Kada sam koristio DS4 kao motion varijantu, mnogo se poboljsalo stanje, delovalo je realnje i manje mi je bilo mucnine. Nije da sam morao da prestanem da igram, ali bilo je prisutno. Dok me je zet odvalio od zezanja, vrteo je kola ko ludak, to malo napred to nazad, to okretao glavu i njemu nista. Gledam njega kako se ponasa i meni lose, a njemu nista.
EVE Valkyrie - sjano, fantastican osecaj i meni je bas cucnula igra, nikakvi problemi, mada sam se plasio posle driveclub da cu overiti toalet, medjutim nista. Ni roolling me nije upropastio.
Rigs - e ovo je bilo odusevljenje. Gledajuci youtube snimke delovalo mi je kao nista posebno i verovatno dosadno iskustvo. Medjutim totalna suprotnost kada se igra igra. Jano mi je zasto je Noodle kupio istu. Verovatno cu i ja, samo sada ima vise igara koje su na tapetu, pa moram da izvazem sta i kako.
Rush of Blood - odlican i strasan na momente. Horor je jos jedna stvar koja ce biti zastupljena dosta u VR, i to zaista sa pravom. Preporuka za sve koji hoce malo da se uplase, posto nije tako strasno, posebno sto imate pistolje u rukama, tako da mozete svakog da upucate, samim tim se smanjuje osecaj straha. Nisam probao Kitchen i Here They Lie, posle toga cu doneti sud o hororu, ali verujem da cu ga zaobici. Mislim da je ovo ipak maksimalno sto moje srce moze izdrzati. Verujte mi na rec, u VR nije ni malo prijatno, osecanje straha se povecava X puta.
Ostalo je jos par demo-a da probam. Potajno se nadam da Warthunder ima podrsku za VR, nikako da stignem do njega. Nadam se da cu to sutra uspeti
Kao zakljucak, za sada samo dve stvari su imale preteranu pikselizaciju da nisam hteo da ih nastavim da gledam i koristim. Ivasion zbog lenjosti developera, a Driveclub ce verovatno biti bolji sa izlaskom PRO-a, mislim da na obicnom PS4 nije to to, barem sto se mene tice.
Ukupan utisak cu verovatno doneti sutra kad probam i ostatak stvari, ali vec sam prilicno siguran da kupovina PSVR je bila ispravan korak i nezalim ni dinara. Za mene je ovo buducnost igara. Imerzija koja se dobija, zelja da se dodirnu predmeti u samoj igri i puno 3D okruzenje su zaista nesto posebno sto do sada nije bilo dostpno.