PSN servis

zdravo…uzeo sam internet karticu banca intesa da bih mogao da kupujem na psn medjutim ja odem na ‘‘add funds’’ i pise mi ‘‘the credit card information is not valid. go to psn>account managment and check the card information’’ sad ne znam sta li…ja sam na racunu uplatio 5e a posto su funte mozda nemam dovoljno…jer minimalna uplata na psn wallet je 5 funti…pa vas pitam da li nece jer nemam dovoljno na racunu ili nesto drugo?hvala pozz

Funta je dosta jaca od evra, tako da mislim da nemas dovoljno… Ali kada nemas dovoljno on ti izbaci poruku da nemas dovoljno sredstava na kartici… Tako da mozda nisi sve podesio kako treba…

edti: Mislim da nesto nisi uradio kako treba…

hvala puno na odgovoru…a kad bi znao sta to nisam uradio kako treba sve sam tacno uneo…imam uk nalog…i kada za kreditnu moram da unesem adresu post code itd ja ukucam nesto bezveze npr. city-hatfield itd. razumes? hvala na strpljenju mozda je glupo pitanje ali bi mi mnogo pomoglo

Iz kojeg god razloga ti ne prihvati karticu odgovor je uvek isti “the credit card information is not valid.” Ako si karticu povezao sa svojim nalogom a nece da prihvati dodavanje para u wallet najverovatniji problem je da nemas dovoljno para na racunu jer kao sto si i sam naveo 5 funti je najmanja uplata u wallet sto je vise od 5 evra koliko ti imas na kartici. Ali ako uopste nece ni da ti prihvati karticu najcesci razlog je to sto se adresa koju si stavio prilikom pravljenja naloga i adresa koju ukucavas kada unosis podatke o kartici ne poklapaju. Takodje nemoj kucati nikakve znake interpukcije prilikom unosenja adrese jer i to moze predstavljati problem.

britanski postal kodovi nisu kao nasi pogledaj na googlu, zato ti i ne prolazi, sacinjeni su broj pa neka slova i tako opet.

Na mom nalogu samo sam za zemlju stavio UK a adresa je moja prava iz Srbije. Na istu adresu sam dodao i karticu i sve radi bez problema.

aha hvala na odgovorima!!! znaci da pravim drugi psn nalog da stavim UK a adrese itd mogu nase? a postal kod isto moze nas? npr 35000 :)))

Javi obavezno šta je bilo jer ja planiram da koristim potpuno istu šemu ko ti ista banka,kartica ,nalog pa me zanima.

javicu…ali da vidimo sta ce da odgovori da li moze tako ili jednostavno da uzmem psn kartice sa kodovima za uk i zavrsen posao?

Ma sa kodovima uvek mora da ideš preko posrednika i stalno od nekog zavisiš a kad vežeš bankovnu karticu za nalog sam si svoj gazda.

u pravu si…videcemo kad uplatim jos koji euro :slight_smile: dal ce da radi hahah

Nalog sam pravio 2008 godine i tada sam morao pravi postalcode od UK da kucam i za US sam koristio prave podatke e sada to da je za UK da se promeni 18SW u 35000 costo sumnjam znam da me je zeza jos davno da sam googlao postanske kodove engleske…
Nemam kako da probam da proverim tvrdnju ali za neki dan cu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne moras da pravis drugi nalog, adresu mozes promeniti u account management-u. Bitno je da ti se poklapaju adresa naloga i billing info i da ne ukucavas nikakve znakove interpukcije. Dosta igara sam share-ovao sa psn i za svaku sam pravio poseban nalog (najcesce uk) i svaki put je prolazilo, poslednji put za The Last of Us. Za US naloge mora prava US adresa.

Sve ste pobrkali.

Wallet se koristi iskljucivo za KODOVE, kreditnim karticama kupujete DIREKTNO, kao i bilo sta drugo na internetu. Zaboravite na wallet ako kupujete kreditnom karticom.

Intesa kartica i bilo koja druga izdata u srbiji radi sa UK nalogom. UK adrese su potrebne samo za kreiranje PSN naloga, za podatke kreditne kartice, kucate prave podatke.

Kada kupujete preracunajte evre u funte i gledajte da ima malo vise na internet kartici…

Čekaj malo ako na UK nalog ukucaš adresu iz Srbie dali postoji opasnost od bana ?
Šta je sa Pay Palom dali može da se plati preko njega ?

Pre svake kupovine na storu kada stavis igru u korpu i ides na confirm purchase dobices poruku da prvo dodas sumu koja ti je potrebna sa kartice u wallet pa tek onda kupujes. Najmanji iznos koji mozes da dodas u wallet je 5 funti, dakle ako hoces da kupis nesto od 1 funte svejedno u wallet moras da dodas 5 funti.
Za ban zaista ne znam a paypal nisam ni pokusavao niti znam nekog ko je pokusao da koristi na psn.

Imam Uk nalog i koristim Visa karticu(koju sam provukao kroz paypal pre toga) nemam nikakvih problema i upravo ono sto je Vlada rekao minimu je 5funti da dodas pa ide …
A za ban 1 put cujem

ok *padawan…kako da kupujem direktno kada mi trazi prvo 5 funti da stavim u wallet?video sam ima opcija placanje preko mobilnog…ali nece ni to :slight_smile: ne znam kako ide procedura

Trebalo bi kada kupis da ukucas podatke kreditne kartice. Tu biras kod ili kreditnu karticu. Ako imas vec u walletu, prvo skida iz njega. Ako nemas, trebalo bi da skine sa kreditne kartice direktno, bez minimalnog iznosa koji moras da prebacujes u wallet. Tako bi trebalo, zadnji put kada sam proveravao.

Wallet sluzi za one koji nemaju kreditnu karticu. Decu. Dodje tata, ubaci u wallet, kaze evo ti sine, igraj se, izbrise podatke, i dete kupuje bez rizika o limitu. Takodje, za paranoike koji nece soniju da daju podatke pa kupuju kodove, ili preko nekog drugog sajta ili u prodavnici.

Breb, ne postoji rizik od bana. Evo ti za Paypal.

https://support.us.playstation.com/app/answers/detail/a_id/4683/~/using-paypal-to-fund-wallet

ok hvala svima zao mi je sto vas mucim mozda ovako glupim pitanjima…znaci ja sam na internet karticu stavio podatke adrese itd kao sto sam stavio za psn nalog…trebalo bi da stavim moje prave podatke?moja stvarna adresa?a opet postanski kod?koji da stavim za karticu…i kada pokusam da udjem u biling info trazi neku lozinku…koju to lozinku treba da otkucam?..