PS4 Pro - Pregrevanje - Gašenje konzole u toku igre

Pozdrav, drugari!
Treba mi jedan mali savet!
Od pre dva meseca moj PS4 pro je počeo u nekim situacijama da bude jako bučan, ali ne na svim igrama i ne uvek, već samo ponekad uključi jako ventilator i posle se smiri.
Sve do juče, kada mi se usled online utakmice Fifa 18, odjednom ugasila konzola.
Isčupao sam kabal za napajanje, ubacio ga ponovo i konzola se upalila.
Uključio sam Petak 13. odigrao jednu partiju bilo sve ok. Vratio se posle na Fifu 18, i opet usred utakmice konzola se sama od sebe ugasila. Pritom je bila poprilično vrela.
Nisam dobio nikakvu poruku na ekranu ili upozorenej da se konzoloa pregrejala.
E sada, šta mi savetujete, ja hoću popodne da je rastavim i očistim kompresorom komplet od prasine. Samo me interesuje da li da promenim i thermal pastu ili ne, tj. da li je obavezno i menjanje paste, pošto se kod PS4 pro cela konzola rastavlja da bi mogla da se očisti detaljno.
Da li u tom slučaju je potrebno promeniti i pastu ili ne? Nabavio sam Cooler master i Spire 420 pastu, da li su one ok da se stave? I kako da nanesem pastu samo po sredini ili da razmazen procesor u tankom sloju? Hvala uanpred!

Pre otvaranja bi možda trebao da sačekaš, jer izgleda da ima neki bug sa Fifa 18 nakon novog updatea, na forumima se ljudi žale da im se igra gasi ili blokira tokom igre, ako ti se konzola gasi samo kad igraš Fifu. Možda da i tamo napraviš temu?

1 Like

Igraj nesto drugo i vidi dal ce se ugasiti…ako ne, nemas sta da brines…
Ako vec odlucis da stavis pastu, ne trebas je razmazivati nego samo po sredini nanesi kao zrno graska. To ce se samo razmazati kad stavis kuler preko

1 Like

Proveriću večeras. Mada ugreje se dosta tokom rada. Doduše nisam proveravao do sinoć nikada to.

naravno da se greje dosta…to je normalno…

1 Like

EA sto zna da ti zagorca zivot, pa nema tog djavola koji toliko moze :smiley:

1 Like

Ako možeš bez otvaranja malo da je izduvaš kompresovanim vazduhom nebi škodilo

1 Like

De si Zoki, koji bedak ne verujem :frowning:

Ja imam isto Pro i u nekim jacin naslovima (God of War npr) rastura koliko je bucan. To je lutrija sa kulerima, te prvr verzije su bile ugavnom sa losijim ventilatorom dok su novije uglavnom tise. Ali ne bi bas trebalo da dovede do zagrevanja…

Takodje, probaj da odradis defragmentafciju sistema, mozda pomogne.

1 Like

Otvoriću poklopac gore i donji deo da pridjem do hladnjaka i kompresorom ću izduvati to. Danas kada sam došao sa posla uključio sam Fifu i odigrao dve utakmice, nije bilo problema. Veceras ću ga testirati malo, a ujutru cu ga svakako kompresorom izduvati. Ako se i posle toga desi gasenje promeniću mu termal pastu.

Probaj naći kompresovani vazduh u spreju,to ti je sigurnije jer postoji mogućnost da ostane vode ili prljavštine u boci kompresora

1 Like

Hvala ali ovaj je samo sa bocom kiseonika. Neće biti problema.

1 Like

Ako imas garanciju reklamiraj, ako nemas onda je ocisti pasta preporucljivo ali nemoze za 1god bas da ode moze samo da se zapusi od prasine pa to da radi. Mada nema pravila kada se otvara bilo bi lepo da se zameni sa nekom dobrom.

Izduvao sam konzolu danas ljudski kompresorom. Bilo je prašine. Juče sam igrao 4 sata i ništa se nije desilo, sve je ok. Danas sam isto igrao, konzola je mirna i necujna. Nisam skidao ploču i stavljao pastu. To planiram ako se nešto desi narednih dana, ali za sada je ok.

3 Likes

Pasina je zatvorila rebra hladnjaka i vazduk nije mogao da prolazini hladi, resio si, promeni mesto vidi odakle ulazi prasina

3 Likes

Konzola je inače, baš na čistom mestu i prostoru oko nje!
Ali jednostavno nakon 16 meseci je prašina našla svoj put. Baš tada se desilo da je žena stavila neke stvari na par minuta sa leve strane konzole, ja sam to tek kasnije primetio, bile su pribijene uz konzolu i desilo se to što se desilo, iako ne mora da znači da je to uzrok. Izdigao sam konzolu za 3-4 milimetara na četiri strane, tako da i od ispod može da malo prostruji vazduh. Za sada je sve ok. Igram normalno. Hvala svima na savetima i predlozima! :wink:

1 Like

Pazi ako imas npr plocice i na patosu drzis konzolu, neces verovati koliko navuce prasine. Ako imas mnogo elektronskih uredjaja u okolini i kablova oni su kao magnet privlace prasinu, neizbezno je da je bude samo da je bude sto manje.

Ne držim je na patosu, na komodi je, a TV je na zidu iznad. Oko nje je baš brisan prostor, sa svih strana. Sada sam je malo udaljio od kablova, privukao sam je napred.

Ma i ja ga ne bih otvarao, da se nije dva puta ugasio u toku igre (Fifa 18).
Sada je ok, ne čujem ga!

:joy: Језик прегризо! :upside_down_face:

Sada se malo brinem i za moj pro, valjda nece nesto slicno da se desi, daleko bilo…