PS4 Fortnite crossplay beta počinje danas

Posted by John Kodera President and Global CEO
Following a comprehensive evaluation process, SIE has identified a path toward supporting cross-platform features for select third party content. We recognize that PS4 players have been eagerly awaiting an update, and we appreciate the community’s continued patience as we have navigated through this issue to find a solution.

The first step will be an open beta beginning today for Fortnite that will allow for cross platform gameplay, progression and commerce across PlayStation 4, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows, and Mac operating systems. We see the beta as an opportunity to conduct thorough testing that ensures cross-platform play is best on PlayStation, while being mindful about the user experience from both a technical and social perspective.

Izgleda da je Soniju dosadilo više lošeg PRa i pritiska gejmera kad god se spomene crossplay/crossprogress. Svakako, lepa budućnost je pred nama gde će svako moći da igra sa svakim bez obzira koju platformu poseduje.

Ovo je odlicna vijest. Srecom, Sony izgleda nece da ponavlja greske koje je pravio poslije ps2 konzole kada su mislili da su nedodirljivi.

Pa koliko su ih pljuvali + ona “pretnja” bethesde da neće izbaciti neku igru ako nema crossplay, sve je to učinilo svoje…

Malo su se trznuli.
PSNow sada može da radi DL igrara na konzolu, plus ovo, sjajno nema šta.

A šta ako im se ne svidi beta i kažu, e ipak ništa od crossplaya, soriška, malo smo se zaneli :smile:?

Kako god, ovo je tek jedna igra, videćemo šta će mudre glavešine sledeće da dozvole da bude crossplay…

Ja sam crossplay tražio još na 360. I meni je to vrhunski potez da sve igre koje izlaze za Xbox I PS treba da imaju. Zašto da ovde sa foruma svi ne igramo BF5 ako već svi imamo igru. Tako da je ovo definitivno dobar potez.

Broj igrača za Fortnite i velike igre nikad nije problem, ali za neke male ovo može biti spas da imaju jedan pool igrača umesto da postoji nekoliko maleckih.

Mada i ovo za Fortnite, biće zgodno da recimo igram zajedno sa kolegama sa posla, jedan je na PCu, dvojica na PS4 i ja na XB1. Svako sa svoje platforme i milina. Nekad nije bitan ‘broj’, nego način kako sa svojim prijateljima da jednostavno igraš. Lepo je imati opcije pa neka ih koristi svako kako mu volja.

Pa Sony i izlgeda loše u celoj priči. Zato su i pristali na ovo, da ne bi bili jedini bad guy. Ne znam kakav je to izgovor da Sony sada radi nešto zato što je MS svojevremeno radio to isto? Loše odluke i pravila su loši, bez obzira ko ih sprovodi. A ionako živimo sada a ne u prošlosti, who cares.

Istina je, Xbox je na vrhuncu moci odbijao mogucnost crossplay-a, tako da nijedna kompanija nije cista.

Ako nista, ovo je dobra lekcija sta moze da se uradi ako se trziste ujedini, a isto tako se moze vidjeti da nijedna kompanija nema musterije na umu, samo profit I maksimalno iskoristavanje pozicije na trzistu.

2 Likes

Bitno je da su pristali, za sada Fortnite i u buduće “selected games”, ali od negde se valja početi.

1 Like