Pozdrav svima, novi sam ovde, do nedavno sve sto sam igrao igrao sam na PC i xboxu 360 ali komp mi ulazi vec u istoriju razmisljam o nabavci ps4 500gb slim verzije i zanima me da li konzola ima nekih mana i ima li velike razlike u odnosu na ps4 pro verziju?Za ps4 se odlucujem najvise zbog toga sto za konfiguraciju racunara treba da izdvojim dosta vise novca da bi nove igre isle na high/ultra podesavanjima. Vase misljenje da uzimam ps4 ili da skupljam jos novca za pc?
Kao i tvoji prethodnici uopste ne iznosiš informacije koje su bitne. Tako je bilo, tako će i ostati u istoriji humanoida.
Koji ti je budzet? Šta voliš da igraš? Da li ti je bitniji SP ili MP?
Koji ti je omiljeni žanr? Da li ti je bitna piraterija ili kupuješ opušteno originale…?
Ti ništa od toga nisi naveo, i postavljaš pitanje “Da li je bolji PC ili PS4”?
Trilioni megabajta napisani na određenu temu bleje na netu i čekaju da budu pročitani običnim kucanjem 3 ključne reči na google-u…
Al glupo je to… Ajmo bolje da otvorimo temu i pitamo članove šta ONI misle
@pleja Singleplayer mi je bitniji, akcione igre najvise volim da igram ali kad sam umoran ili mi nije dan volim upaliti neku sportsku igru, na xboxu sam kupovao igre dok sam na pc vecinom pirate igrao, ali sam i na pc uzimao nekih igara koje su bile vredne da se kupe radi mp-a ali mp mi nije toliko bitan tako da…
Ako uzmeš PS4 imaćeš pristojnu grafiku, maltene “plug and play”, dakle nema zezanja oko drajvera, krekova i ostalih stvari, sve radi u 30 ili 60fps, baš onako kako developeri zamisle i to je to. Bolje je naravno uzeti Pro, ali je i Slim sasvim ok. Akcionih SP igara najviše i imaš na PS4 jer oni baš takve ekskluzive i prave.
S druge strane moraćeš svaku igru da platiš i uvek ćeš imati lošiju grafiku i manji fps nego na PC.
Dakle na PCu plaćaš hardver tipa 1000€, dok na PS4 za manje para dobiješ i hardver i softver. Ne moraš svaku igru da plaćaš full price jer imaš na razmeni share. Ako igru jednom pređeš možeš i da kupiš, pređeš i prodaš dalje nalog i na taj način vrlo malo daš na igre.
Zanima me jos ima li kvarova nekih na ps4 i ako se pojavljuju je li moguce to popraviti? Imao sam losa iskustva sa ps3 pa zato pitam, i da li se greje sony tokom igranja? Imao sam ps3 slim i npr dok igram fifu okej je a kad upalim gta 5 bas se ugreje za nekih 30 min do sat vremena
Svaki uređaj se greje, pa tako i PS4, ali ne, nema kvarova na PS4 ako konzolu koristiš u normalnim uslovima. Nemoj stavljati konzolu u potpuno zatvoren prostor i to je to, nećeš imati problema.
Hvala ti na izdvojenom vremenu da mi odgovoris. Nisam rekao za budzet imacu oko 500 evra gledao sam neke konfiguracije za pc radile bi novije igre na nekih 50 fps high detalji ali to bi vec sledece godine krenulo da opada, sa novijim igrama naravno, na ps4 su me najvise privukle exclusive poput TLOU i uncharted
Nemaš potrebe onda dalje da razmišljaš, uzmeš PS4 Pro lepo nov za nekih 350€ koliko je trenutno čini mi se i za ostale pare ti ostaje da uzmeš hrpu igara i PS+.
Ja sam iz BIH i ovde kod mene je 400 evra PRO, ako bih uzeo 500gb slim i jos par igara bila bi to fino resenje?
Nađi način da kupiš ovde na xbr shop.Proći ćeš mnogo bolje.
I ovde je Pro 400e, u svakom slucaju ne bi se uopste puno razmisljao da sam na tvom mestu, uzeo bi normalno Pro i vojla…Inace svugde ti je cena ista 400e po EU ducanima, u UK na Base-u je bio do pre tri dana 440e. Cene su iste za Pro jos od samog launca , ma da mislim da bi cena mogla pasti na nekih 350e tamo po zimi za praznike.
I ja bih na tvom mestu uzeo Pro i pored toga možeš uzeti 10-tak igara preko share-a sigurno, ako ne i više.
Uzmi ps2, mozes ga naci za 30€, 40€. Cipovan, sa puno igara. Sa ostalih 450€ mozes da se opijas koliko hoces
Pro je cisto bacanje para ako nemas, ili ne planiras da kupis 4K u skorije vreme. Uzmi obican PS4, otvori nalog na forumu Razmena, kupuj i prodaj igre… kakav PC, ovo ti je trenutno najbolja varijanta za low budget gaming.
Ako hoces pirateruju imas PC za 500-600€ koji ce sve da tera u 60+ fps-a. Sto se tice PS4, imas polovan za 150-200€ i kupis par naloga sa igrama i samo udri. A i uplatis godinu dana PSN+ i dobijas 2. igre mesecno za dzabe. Ali nemoj da ocekujes neku fantasticnu grafiku kao ni neki ludacki fps… Ali PS4 je bolji od PC-a jer nemas muka oko drajvera, memorije… u buducnosti.
Hvala svima na odgovorima definitivno uzimam ps4
Ako neko nekoga savetuje da kupi PRO,prvo treba da mu kaze jednu malu ne tako bitnu informaciju da treba da poseduje “podobni TV”,inace nema smisla da se kupuje PRO…
Uzecu 500gb slim verziju nemam 4k nazalost haha
Ko kaze da za pro mora da imas 4K tv? Imaces 1080p i stabilin 30-60 fps-a.
Nisam rekao da mora nego za pun dozivljaj citam da je 4k za to odlican, a tv mi je solidan i ne da je mi se vise novca za pro tako da cu slim uzeti.