Developer Specter has just released a much-anticipated kernel exploit for Playstation 4. Published on Github two hours ago, the exploit states that it does not contain any code related to defeating anti-piracy mechanisms or running homebrew. However, it does contain a loader that listens for payloads on a designated port which it will execute on demand…
Ovo ne znači da je piraterija na putu, ali nikad se ne zna sa ovim stvarima. Čak i da može da pokrene piratizovane igre (u trenutnom stanju), sve bi moralo da ide offline što je u današnje vreme potpuno besmisleno s obzirom koliko su konzole online orijentisane i traže vezu sa internetom za svaku sitnicu.
Bukvalno jedino da naprave mnoooogo napredniji online servis nego sto je bio na rgh.
Mislim na download title updateova, fake online-a. Mada je to mnogo para, opet treba neki piratski servis da postoji.
Realno kad pogledas za koje pare mogu da se nadju igre i ako dobro iskombinujes moze da budes na nuli ili cak mozda nesto i da zaradis. Tako da ovo u opste nije potrebno.
Mada ako nesto odrade po ovom pitanju ima da skoci prodaja PS4-ki u Srbiji
Ko ima konzolu zna i sam da mora da placa igre i vjerovatno ima i novca za to a danas toliko rasprodaja, naloga itd itd mozes se fino igrati za male pare i ne znam zasto bi neko rizikovao ban konzole i igrao offline…
Kad bi odradili kao za Wii U da mozes i online to bi vec bilo fantazija. Mada kao sto kazete za male pare mozete da se igrate i igrate, toliko naloga skoro dzabe.
Ja nesto cekam samo za Switch exploit. Nekako mi je trulo da kupujem kertridze za 6000 din. Ali vodim tesku unutrasnju bitku da se suzdrzim od Oddysey bundlea ispod jelke.
Meni niko ispod jelke ne stavlja nista ali hej sada ja moram da stavljam Razmisljam kada bi mi se jedan ps4 slim nasao ispod jelke kao poklon za novu godinu mislim da bih se usrao od srece kao kada sam bio klinac. Da se vratim u stvarnost.
Cekam nesto blize za ovaj exploit da urade pa da se radujemo bilo bi lepo imati ps4 slim za offline ima ekskluziva koje vredi igrati i jos po nesto
Kad bi rasprodao naloge sa RI koje trenutno imam, skupilo bi se za jedno pola slim konzole. Tako da se može razmatrati i rezervna verzija za offline. Ali mi je toliki cim da skidam igru, pa kopiraj, pa još dve iste konzole u kući i hroničan nedostatak vremena za igranje. I ovo što imam u legali, ne postižem da odigram. Mislim da sa moje strane to će biti preskočeno, čak i da izadje.
Ovo da bi funkcionisalo u današnje vreme, moralo bi da bude neko super ugodno rešenje, tipa ubaci USB stick i rešeno ili majstor zavari čip i sve radi. Tako da mislim ništa od toga dugo dugo vremena.
Sve ide u pravcu punog online ili barem delimičnog online iskustva. Ako ikada i izadje sledeća generacija konzola, to će sigurno biti i zadnja generacija gde ćemo kupovati konzolu kao dedicated hardware. Sve posle 2025 (a možda i ranije) će se sigurno biti orjentisano na uslugu poput PS NOW ili netflix-a. Platiš mesečno pretplatu i piči koliko stigneš/možeš i koliko ti duša želi.
Tako da piraterija teško da će moći da dodje do izražaja, ko želi da se igra na taj način (mislim na pirateriju), ostalo mu je još jako malo vremena.
U sustini ako se krenulo i ako se uspe nista nece biti problem. I prvi Jailbreak za PS3 je bio dongle, pa mora da bude bilo koji disk unutra da bi se mogla pokrenuti piratska igra.
fast forward godinu i po dana: Skines igru, prebacis na eksterni hard, zakacis hard, pokrenes igru, igras, bez diska icega. pokrenes aplikaciju PSN spoof, da PSN vidi da imas legit firmware a ne jailbreakovan i ides online. I to je otislo do te mere da evo iz prve ruke, dosta bahato sam koristio online tipa bilo me bas briga dal je prikacen hard ili nije i naravno banuju me. Pa sam sam odbanovao konzolu, i krenuo da pazim sta radim ako idem online, i tako sam igrao cini mi se tri godine, ko da imam legit konzolu. Na kraju sam je prodao, verovatno dan danas radi i online i sve.
Tako da, samo da se krene, do kraj ce sve moci kao i na ps3.
Jedino sto uvek ostaje je crv sumnje, dal ce me banovati ili nece.