PS3 jailbreak F.A.Q

Ovo su najcesca pitanja koja ljudi postavljaju,ako imate da pitate nesto a nisam obuhvatio ovde pitajte ovde

Sta je PS3 jailbreak?
To je usb dongle koji vam omogucava da igrate backup igre na ps3 interni hdd ili externi usb hdd (mora da bude formatiran na fat 32 .ex hdd) i morate imati firmware 3.41 da bi vam ovo radilo

Kako ovo radi?
evo kako

Dali gubim garanciju ako jailbrejkujem moj ps3 ?
-Garancija se ne gubi jer PS3 postaje “normalan” cim se izvuce PSGroove iz njega. I vecina servisera, ako nisu razvijali sam OS, nece znati da vide da li je ikada bio prikljucen ili ne. Ili barem da poveze preko FTP-a i vidi Gamez folder, ali i za to njemu treba JB.

Dali ovo radi na svim ps3 verzijama (slim i fat)?
Da ali morate imati firmware verziju 3.41

Dali se mogu igrati online igre koje downloadujete sa net-a?
Trenutno ne jer da bi otisli online treba vam zadnji fw za koji trenutno nema resenje da se nanjemu igraju backup igre

Dali treba da da otvorim konzolu da bi mi ovo “cudo” radilo?
Ko bi znao, heh

Dali ovo modifikuje vas softver na ps3?
DA jer morate da instalirate neki manager da bi pokrenuli igre
Ne modifikuje nista sem stvaranja jednog foldera i instaliranja nekog programa. To je kao kad bi rekao da MSN modifikuje windows jer se instalira.

Dali mi ovo dopusta da igram narezane igre na BD-R?
Ne

Dali rade sve igre sa externog isto kao sa internog?
Ne jer fat 32 format ogranicava prebacivanje fajla veceg od 4gb a neke igre to imaju (killzone 2, uncharted…idr)
Ima nacin da se taj fajl podeli na vise manjih fajlova. Uncharted 2 je zlatni primer, sam sam se uverio da radi. Ima nekih igara koje ce se pokrenuti samo sa internog HDD-a, bez obzira na FAT, NTFS, itd.

Dali pomocu ovoga mogu da igram ps1 ili ps2 igre?
Ne

Dali treba da imam ubacenu neku orginal igru u ps3 da bi pokrenuo backup igru?
Pre bih rekao da zavisi od menadzera nego od igre, mada igru ne treba zaboraviti - ako ona ne podrzava, ni menadzer ne podrzava. Npr. skini stariji Backup manager i videces da cim hoces pokrenuti igru trazice ti disk. Vidis o cemu pricam? Vecina Menadzera radi tako sto “emulira” taj disk i prevaruje sonija da je to ustvari neka druga igra.

Dali se ovo koristi jednom ili svaki put kad upalim konzolu?
Svaki put kad palite konzolu morate da odradite taj postupak a dongle ne mora biti stalno ubacen!

Kad kupujem jailbreak dongle na sta da obratim paznju?
Obratite paznju da taj dongle moze da se upgreduje tj da mozete da mu updejtujete softver.
I pazite da vas neko ne prevari. Npr. napisace da se dongle zove Teensy 2.0+++ a u stvari je jednostavan USB dongle. Posetite PSJailbreak sajt i informisite se pravilno pre kupovine.

1 molba,da li se pise odvojeno :confused: imas jos par gresaka,ispravi to -,-

Veoma korisna tema,ali stvarno pravopis je uzasan…

Niko nije savršen ,čovek se potrudio a Vi mu tražite" dlaku u jajetu" !!!Pa ispravite greške ili napišite sami nešto korisno !!!
Naravno sve što je izloženo javnosti je izloženo i kritici (koja je u ovom slučaju suvišna) !!!

Lepo urađeno ,korisna tema ,ima grešaka ali može da se pročita .
Ps:Hvala što si se potrudio !

Proicatijte tkest

Nsiam Vrevoao da zpavrao mgou rzmaueti sot ctaim. Zaavljhuujci
nobiecnoj mcoi ljdksuog mgzoa, pemra irtazsiavnjima naucinka, njie
vzano kjoim su roedsldoem npiasnaa slvoa u rcei, jdieno je vazno da sa
pvro i psljdeonje sovlo nlaaze na sovm msteu. Otasla sovla mgou btii u
ptponuom nerdeu i bez ozibra na ovu oloknost, tkest mzeote ctiati bez
pobrelma. Ovo je zobg tgoa sto ljduksi mzoak ne ctia savko slvoo
pebsno, vec recji psoamrta kao cleniu. Oavj preomecaj je sljiavo
nzavan “tipoglikemija”… :mooning:

Pa ovako isprvaicu ovo ali sad nemogu jer tastatura mi se pokvarila pa sam pozajmio jedno samo da bi mi se upalio pc da bi skidao igre e sad na ovoj tastaturi neki put neka slova nerade ja se izvinjavam kad kupim novu ispravicu

@frenky7 hahah dobar ti je tekst ja ga procitao bez problema ali stvarno ako mozes da citas nemoj da se bunis. Covek se potrudi a prvi post napisu “Ispravi to” … Grammar Nazi’s

Metine imas dosta netacnih informacija!

Dali gubim garanciju ako jailbrejkujem moj ps3 ?
Najvernovatnije ne jer ovo je plugNplay solucija i vi ne otvarate i ne modifikujete vas ps3 tako da nebi trebalo,ali niko nezna 100%

-Garancija se ne gubi jer PS3 postaje “normalan” cim se izvuce PSGroove iz njega. I vecina servisera, ako nisu razvijali sam OS, nece znati da vide da li je ikada bio prikljucen ili ne. Ili barem da poveze preko FTP-a i vidi Gamez folder, ali i za to njemu treba JB.

Dali ovo radi na svim ps3 verzijama (slim i fat)?
Da ali morate imati firmware verziju 3.41

Ustvari, ovo je tacno koliko znam.

Dali se mogu igrati online igre koje downloadujete sa net-a?
Trenutno ne jer da bi otisli online treba vam zadnji fw za koji trenutno nema resenje da se nanjemu igraju backup igre

Ima Hermes v4b koji moze spoofovati da se ide online. Doduse, to je bilo sa 3.50, ne znam da li je sa 3.55 isto to.
**
Dali treba da da otvorim konzolu da bi mi ovo “cudo” radilo?**
**NE
** Ko bi znao, heh

Dali ovo modifikuje vas softver na ps3?
DA jer morate da instalirate neki manager da bi pokrenuli igre

Ne modifikuje nista sem stvaranja jednog foldera i instaliranja nekog programa. To je kao kad bi rekao da MSN modifikuje windows jer se instalira.

Dali mi ovo dopusta da igram narezane igre na BD-R?
Ne

Zar kod nas ima BR :smiley: Nazalost, nema. Tacno!

Dali rade sve igre sa externog isto kao sa internog?
Ne jer fat 32 format ogranicava prebacivanje fajla veceg od 4gb a neke igre to imaju (killzone 2, uncharted…idr)

Ima nacin da se taj fajl podeli na vise manjih fajlova. Uncharted 2 je zlatni primer, sam sam se uverio da radi. Ima nekih igara koje ce se pokrenuti samo sa internog HDD-a, bez obzira na FAT, NTFS, itd.

Dali pomocu ovoga mogu da igram ps1 ili ps2 igre?
Ne

Nazalost. Ima 2 mane - prva je sto svi PS3 ne podrzavaju emulaciju, a drugo je to sto jos nema emulacija razvijena za JB.

Dali treba da imam ubacenu neku orginal igru u ps3 da bi pokrenuo backup igru?
Neke rade bez orginala u ps3 a neki pak nerade tj mora da bude prisutna orginal igra u ps3 kao npr: Assassins Creed Brotherhood

Pre bih rekao da zavisi od menadzera nego od igre, mada igru ne treba zaboraviti - ako ona ne podrzava, ni menadzer ne podrzava. Npr. skini stariji Backup manager i videces da cim hoces pokrenuti igru trazice ti disk. Vidis o cemu pricam? Vecina Menadzera radi tako sto “emulira” taj disk i prevaruje sonija da je to ustvari neka druga igra.

Dali se ovo koristi jednom ili svaki put kad upalim konzolu?
Svaki put kad palite konzolu morate da odradite taj postupak

Svaki put, mada dodaj da ne mora biti stalno ubaceno!

**Kad kupujem jailbreak dongle na sta da obratim paznju?
Obratite paznju da taj dongle moze da se upgreduje tj da mozete da mu updejtujete softver. **
I pazite da vas neko ne prevari. Npr. napisace da se dongle zove Teensy 2.0+++ a u stvari je jednostavan USB dongle. Posetite PSJailbreak sajt i informisite se pravilno pre kupovine.

Ja reko da pomognem ali ovi me odma bombarduju znate sta muka mi je vise obriste ovo i nemojte da me smarate

Ako si odlucio da napises, barem napisi tacne informacije. Znam da si zeljan da podelis, ali barem prvo istrazi.
Svaka cast na pisanju, ispravi ovo, cak, pogledaj malo po sajtovima da li su cak i moje informacije tacne pa ispravi u prvom postu.
Ne znam kako da ti kazem, ali, ako ne mozes podneti par losih kritika, nemoj nikada nista pisati :smiley:

nije u tome nego ovo ja nisam izmislio iz glave nego sam uze iz sajta ps3iso.com a nije stvar u kritikama nego stvar je sto si ti izjvaio da ima greske a ti ih nisi popravio vec samo dopunio :slight_smile: i to nepotrembo kao na primer na
ovo: Na sta da obratim paznju kad kupujem jb?
Normalno da ti to treba da proveris a ja sam lepo kratko a i jasno da samo da se obrati paznja na to da mu se upgrejduje fw kad sam to napisao mislio sam da kad kupujete jb vi proverite prvo
ili takodze si reko da svaka igra radi sa jb bez diska samo da imate odgovarajuci manager nije tacno nego samo neki rade tako a npr pokusaj ti igrati AC brotherhood pa da vidimo…
sve je ok ja mislim da bi ova tema trebala da se obrise i nikom nista :slight_smile:

Ako tako hoces kontaktiraj nekog ko ima juristikciju ovde i kraj.
Nego, nisam rekao to! Ne razumes, pa posle ja sam kriv - kazem - neke igre ce raditi bez menadzera, ako to same podrzavaju. Ali nece ako imas menadzera koji zahteva da disk bude ubacen?

Tvoje reci “Pre bih rekao da zavisi od menadzera nego od igre”
Moje :
“Neke rade bez orginala u ps3 a neki pak nerade tj mora da bude prisutna orginal igra u ps3 kao npr: Assassins Creed Brotherhood”
e sad sta si ti reko da je jasnije a ja nisam??

Dopunio sam. End of discussion!

E tako vec moze a ne da si me ispravio to je mislim apsurdno dodacu sad ono sto si dopunio a ono sto nije tacno to cu da izostavim i da zavsrimo sa raspravom :slight_smile:

gde može bjailbreak da se kupi u Srbiji

Na svakom mracnom cosku svakog foruma. Pa i na Limundu.

Ili kod Akrisia za 30 evra.

Al mislim da nije sad pamtna kupovina jb jer pokusavaju da ga se “rese” ja bi sacekao na tvom mestu evo ja jos nisam kupio jb :D:D

Moderatori ajde editujte malo ovaj prvi post. Ovo je sramota za citati.

Vec je neko editovao i spojio moj i aleksin post,da nije to aleksa :stuck_out_tongue: