Ovo su najcesca pitanja koja ljudi postavljaju,ako imate da pitate nesto a nisam obuhvatio ovde pitajte ovde
Sta je PS3 jailbreak?
To je usb dongle koji vam omogucava da igrate backup igre na ps3 interni hdd ili externi usb hdd (mora da bude formatiran na fat 32 .ex hdd) i morate imati firmware 3.41 da bi vam ovo radilo
Kako ovo radi?
evo kako
Dali gubim garanciju ako jailbrejkujem moj ps3 ?
-Garancija se ne gubi jer PS3 postaje “normalan” cim se izvuce PSGroove iz njega. I vecina servisera, ako nisu razvijali sam OS, nece znati da vide da li je ikada bio prikljucen ili ne. Ili barem da poveze preko FTP-a i vidi Gamez folder, ali i za to njemu treba JB.
Dali ovo radi na svim ps3 verzijama (slim i fat)?
Da ali morate imati firmware verziju 3.41
Dali se mogu igrati online igre koje downloadujete sa net-a?
Trenutno ne jer da bi otisli online treba vam zadnji fw za koji trenutno nema resenje da se nanjemu igraju backup igre
Dali treba da da otvorim konzolu da bi mi ovo “cudo” radilo?
Ko bi znao, heh
Dali ovo modifikuje vas softver na ps3?
DA jer morate da instalirate neki manager da bi pokrenuli igre
Ne modifikuje nista sem stvaranja jednog foldera i instaliranja nekog programa. To je kao kad bi rekao da MSN modifikuje windows jer se instalira.
Dali mi ovo dopusta da igram narezane igre na BD-R?
Ne
Dali rade sve igre sa externog isto kao sa internog?
Ne jer fat 32 format ogranicava prebacivanje fajla veceg od 4gb a neke igre to imaju (killzone 2, uncharted…idr)
Ima nacin da se taj fajl podeli na vise manjih fajlova. Uncharted 2 je zlatni primer, sam sam se uverio da radi. Ima nekih igara koje ce se pokrenuti samo sa internog HDD-a, bez obzira na FAT, NTFS, itd.
Dali pomocu ovoga mogu da igram ps1 ili ps2 igre?
Ne
Dali treba da imam ubacenu neku orginal igru u ps3 da bi pokrenuo backup igru?
Pre bih rekao da zavisi od menadzera nego od igre, mada igru ne treba zaboraviti - ako ona ne podrzava, ni menadzer ne podrzava. Npr. skini stariji Backup manager i videces da cim hoces pokrenuti igru trazice ti disk. Vidis o cemu pricam? Vecina Menadzera radi tako sto “emulira” taj disk i prevaruje sonija da je to ustvari neka druga igra.
Dali se ovo koristi jednom ili svaki put kad upalim konzolu?
Svaki put kad palite konzolu morate da odradite taj postupak a dongle ne mora biti stalno ubacen!
Kad kupujem jailbreak dongle na sta da obratim paznju?
Obratite paznju da taj dongle moze da se upgreduje tj da mozete da mu updejtujete softver.
I pazite da vas neko ne prevari. Npr. napisace da se dongle zove Teensy 2.0+++ a u stvari je jednostavan USB dongle. Posetite PSJailbreak sajt i informisite se pravilno pre kupovine.