PS3 CFW online

Posto sam odavno izasao iz cfw price, imam par manjih pitanja/nedoumica. Pa da pocnemo:

  1. Pretpostavljam da je Rebug najpouzdaniji. Da li je sigurno igrati online sa Rebug cfw?

  2. Koliko je sigurno igrati online sa Rebug cfw sa spooferom za trenutni ofw?

  3. Koji je najsigurniji nacin da se pokrecu igre da ne dodje do banovanja naloga?

  4. Kolike su inace sanse da me banuju ako cu samo da igram backup-ovane igre, bez da koristim neke programe za exploit igara?

  5. Pretpostavljam da se sada samo skidaju igre i prebacuju na interni hdd, bez ikakvih fikseva, dovoljno je samo da sam na zadnjem cfw-u?

  1. Ne bih se slozio, ima vise fixeva i budzenja nego bilo koji cfw. Rogero koriscenj na 5 konzola nema problema. Bilo koji sa manje modova fw bolji i sa nevidljivim multimanom.

  2. Sanse laicki pola/pola jer se ne zna.

  3. Nevidljivi multiman i onaj program sto gasi patcheve iz memorije, ne kogu da se setim psn patch-valjda. Neka me ispravi neko ako gresim.

  4. Vece su mnogo nego da varas sa trainerima :), oces da varas :slight_smile: ccc

  5. Zadnji cfw je preporuclji sa svim addonovima(programima) za skrivanje i smanje je rizika.

Cekaj bre Mirko, zbunio sam se skroz:

  1. Pitam je li najpouzdaniji, kazes da se ne bi slozio, ali na 5 konzola radi najbolje i bez problema

  2. Jasno

  3. Jasno

  4. Valjda “vece AKO koristim trainere”. Pitam je li sigurnije ako to ne koristim. Nemam namjeru da koristim te gluposti, samo igre

  5. Manje vise jasno

Ako je Rebug najsigurniji, nema problema. Ako nije, koja je bolja alternativa? Gdje da zavirim da se informisem, neka ujedinjena tema?

napisao sam Rogero ne rebug :slight_smile: pogledaj po internetu za CFW bez modova i cobra, VHS… pogledaj o kom se vise pise po google i tako odluci.
Ja ti ne savetujem da koristis REBUG ali pogledaj kakve pogodnosti(malo cudno receno) ima za PSN network pa i mozes, mislim da SONY slabo banuje ali ne drzi me za rec. :slight_smile:

Javljam se čim stignem kući, u nekoj gužvi sam trenutno.

E evo mojih iskustava:

Imao sam i rogero, i rebug u cex varijanti a i u dex jedno vreme, i sa svima sam išao online, a i sa svima sam koristio ne samo trainere (mada suštinski nisu traineri već memroy editori u realnom vremenu) nego sam čak koristio dugo i alate za gta online bez ikakvih posledica.

U principu Rogero bi meni zavšravao posao da sam ikako mogao da napravim webman. Imala je neka procedura sa sprx loaderom i nekakvim pluginima ali nije to to ko na Rebugu, jer onih par koraka što se uštedi sa webmanom u odnosu na multiman/stealthman se izgubi sa tim drugim programom.
Taj webman je ono što mi je neverovatno odgovaralo kod Rebuga, ostale cobra funkcije nešto preterano nisam koristio.
Kod rogera ide opcija sa stealthmanom koji sony registruje kao psn igru, a kod rebuga je sa webmanom sve to mnogo brže i jednostavnije a i on je poprilično ban-proof. Praktično se ne loaduje kao multiman, nego dobiješ u xmb listu igara - odabereš ono što hoćeš i to je to. Kad snimiš neku novu igru, refreshuješ list igara i vozi.

E sad za spoof, ja sam koristio u poslednje vreme sen enabler, kako izađe koji novi OFW tako oni updateuju verziju alata i to je to.
Takođe ono što mi je kod sen enablera odgovaralo on jednom odradi to što ima, traži restart konzole i to je to.

A ono glavno za online igranje svakako psn patch koji briše syscalls i onemogućuje pokretanje bilo koje homebrew aplikacije do narednog reboota konzole.

E sad dešavalo se drugovima, mada iskreno više zbog online modovanja i cheatova i da kažem divljanja iživljavanja i griefovanja nego same piraterije da popiju ban. Neke igre ti banuju samo PSN profil, kao Destiny, dok neke i console id. U svakom slučaju najbolje napravi novi psn profil i onda nemaš šta da izgubiš, osim ako ti nisu trofeji bitni.
Ja sam iskreno za 4ku pravio novi profil, šta znam hoće li mi negde onaj stari sa 3jke koji je pokupio 700tinak trofeja za 10 meseci flagovati za banovanje pa onda da na 4ci bude aj kuku.

Najbolje probaj sam cfwove pa zadrži koji ti odgovara. Meni je webman puno značio tako da mi se tu završila svaka dilema oko odabira.

@iKaran Da li si uspeo na kraju da igras online ?

Skoro sam ubacio Rebug 4.76.1 i sutra planiram da probam da igram online po prvi put.Gledao sam neki tutorijal, i sve sto je lik uradio je , ucitavanje igre preko MultiMan-a, zatim PsNinja i na kraju PsnPatch i to je sve.Deluje jednostavno pa dokle god izdrzim bice super. :smiley: