Godine su prošle od kako sam igra dobru RTS igru. Bolje rečeno, poslednje u kojima sam stvarno uživao je Act of War, koja je praktično bila kopija Command & Conquer naslova, ali sa nekoliko drastičnih promena. Nakon toga, ništa slično nisam igrao, jer iskreno, ništa slično nije ni izlazilo. Sa vremena na vreme se podsetim dobrih partija iz Command & Conquer Red Alert igara kao i Generals koji smo svi u mom društvu igrali i često pravili LAN party ubijajući sate i sate pretoplih letnjih noći.
Možete da zamislite moje oduševljenje kada sam čuo da izlazi Tempest Rising, nova RTS igra koja je stvorena kao omaž Command & Conquer serijala, koja nam dolazi iz Danske i malog indie razvojnog tima pod imenom Slipgate Ironworks. Sećam se da je THQ prvobitno bio zadužen za izdavanje igara, te sam nekada davno imao priliku da igram rani build ovog naslova i osećaj je bio identičan onom kada sam provodio sate i sate uz C&C Red Alert 1 i 2. Samo naravno, sa boljom grafikom i prezentacijom.
Pre nekih nedelju dana, PR agencije su me obavestile da će biti održan preview event igre Tempest Rising koji izlazi 24. Aprila ove godine. Pomislio sam, kako to da propustim i pored svih obaveza i svega šta me je snašlo ovih nedelja. Tako da sam bio deo prezentacije, a onda provodio neispavane noći igrajući Tempest Rising kako bi pripremio ovaj tekst.
Tempest Rising je novi RTS koji je duhovni naslednih C&C serijala. Upravo zbog toga, priča, sam settings igre kao i frakcije koje se nalaze u njoj su poprilično slične C&C serijalu. I to ne mislim kao lošu stvar, već kao jako jako pozitivnu, jer ako EA neće, ima ko hoće da napravi igru sličnu ili faktički istom kao iz C&C serijala. Priča je klasična za ovakav tip igara, a s obzirom da se radi o omažu igara iz 90ih, čak se i početak radnje dešava tada.