Pozdrav svima. Imam nekoliko pitanja i nadam se da cete mi moci pomoci.
Imam phat konzolu kojoj je otisao laser na DVD Drive-u. Jasper je ploca i LT 3.0 je na njoj. Mislio sam da mi ove nove igre ne reze ovaj momak kako treba no kada sam uzeo igre od drugogo covjeka imam isti problem. Laser se cuje nenormalno kao da grebe nesto. Takodjer imam i staru konzolu koja ima RROD ali DVD joj je ispravan tj laser joj je ispravan skroz. Da li je moguce da zamjenim samo lasere u DVD Drive-ovima i hocu li imati preblema nekih sto se tice LT 3.0.
Hvala vam.
Pozdrav
ako su isti modeli DVD-a onda laseri odgovaraju ali ako na tu staru recimo imas neki Hitachi ili Samsung nece moci, Benq i LiteOn imaju iste lasere…
inace XGD3 igre se cuju kao da struze unutra, pogotovo kod debelih konzola
Eh sad ne znam dok ne otvorim koji su modeli DVD-a ali nece da mi pokrene igricu tj pokrene on nju i onda zariba i izvaci mi poruku da ocistim DVD disk. Igrao sam na njemu xgd3 igrice i prije i nije mi se to nikada desavalo a kada i pokusam da instaliram dodje do nekih 40 % i onda izbaci opet poruku da je zaprljan DVD disk.
djtucca- i ja imam identican problem;znaci to tolko reže da mi je žao konzole, ko da ju netko siluje… ja recimo igram Portal 2, i kada nema akcije na ekranu i ne diram đojstik onda se gotovo ništa ne čuje al što je više akcije/protivnika na ekranu (u bilo kojoj igri) to se DVD proporcionalno glasnije čuje… @studiovpc- nije točno da to vrijedi samo za XGD 3 igre, ja sam uz konzolu dobio sve odredom XGD 2 igre koje jednako buče, neke čak i glasnije od gta 5 koji mi je jedini XGD3…
ma ja sam mislio da se mngoo vise cuje na XGD3 igrama… a to sto disk puca od 45-55% to je lose narezan disk vise nego laser…
sry, nisam skuzio ovo da disk puca od 45-55% ?
ako XGD3 disk puca na 45-57% uglavnom onda je lose narezan, cim narezes bolje prolazi instalaciju… naravno i laser utice na ovo, ali ako laser ne valja nece ni da cita uopste hehheheh
Pitaj ti likove koji ti rezu da li koriste IHAS rezac za xgd3. Moguce je da je truncate, a za njega se koristi drugi layerbreak tako da puca cim dodje do njega. Takodje vidi koje DVD-je koriste. Za sada su 100% funkcionalni samo Verbatim, Memorex (nemam blage da li se to kod nas uopste moze i naci) i Maxell. Ali za sve sem verbatima trebas potrefiti podesavanja da bi rezalo istim kvalitetom.
Meni se recimo ni jednom nije desilo da ne želi učitat igru, ja imam +30 igara,od toga 5 marke diskova koje sigurno nije pržio isti čovjek (večina je Verbatim) + gta5 koji je pržio lik koji prodaje igre, sigurno zna zanat svog ilegalnog posla i ne bi tek tako pržio i riskirao loše kritike kupaca hhh, ono što je zajedničko svima je da dvd grebe tolko da ne čujem zvuk TV-a dok igram, očito mora bit laser u pitanju, zar ne? Teško da su sve krivo spržene xD…iskreno,više me muči činjenica da je igrao igre koje nisu patchirane preko onog programa, a čuo sam da konzola to prepozna i makar nije bila spojena na net u to vrijeme ona se “označi” i mogu ban sa LIVE-a pokupit 
@studiovpc Izgleda da ipak ne znaju rezati kako treba jer evo upravo sam opet instalirao CoD Black Ops II i sve je OK.
@u2020bullet Vidjet cu sa prijateljem koji rezac koristi.
Hvala vam svima na informacijama i savjetima
veruj mi da i dalje ima ljudi koji misle samo ubacis i rezes, nisu informisani… a da ne pricamo za XGD3
to je prica za sebe eheheh
pa nema tog na forumu koji se nije zezao i sa verbatim diskovima tj. oko podešavanja za rezanje xgd3 naslova na ver,diskove,nema univerzlnog pravila za rezanje xgd3 naslova pa čak i sa ihas rezačima,sve zavisi od slučaja do slučaja…
Ja se nisam zezao sa Verbatimom, radi mi na istim podesavanjima kao i Maxell. Tako da se izvinjavam ako sam dezinformisao nekoga.
nemoj da se izvinjavaš,nisi mislio ništa loše :da: eto vidiš ti nisi imao problema oko rezanja xgd3 naslova,tako da i moja konstatacija da nema osobe koja nije imala problema oko rezanja xgd3 naslova pada u vodu,znam samo da je ogromna većina imala određena lutanja po pitanju podešavanjaimg burna,postoji tema gde su članovi razmenjivali info. u vezi podešavanja…