Promena regiona na androidu?

Da li postoji mogucnost da se promeni region?

Kako misliš region? Region vezan za šta? Mislim ono možeš u podešavanjima vremensku zonu, ali pretpostavljam da to nema veze s tim što treba i da hoćeš da promeniš region u playstoreu?

Misliš na store i aplikacije? Za to ti treba vpn, možeš da skineš tunnel bear sa store-a.

Ako hoces da kupis nesto, treba ti samo validna US adresa u Google Walletu

Hotpot shield, meni uvijek prikaze da sam iz USA, samo ako ti treba za store prvo ocisti data i cache pa onda udji i radice…

Hocu da skinem nekoliko aplikacija koje su us region, vecina free. Mogu da skinem apk sa neta, ali onda necu dobijati update za te aplikacije…

Hotspot shield meni tu resava sve probleme :)…

Hmm dobra je sansa da i ako ih skines, ako su u pitanju aplikacije poput Netflixa, Spotify ili slicnog servisa, javice ti da nisu dostupne u tvom regionu i svakako ih neces moci koristiti.

Netflix ne radi, spotify radi polovično, nekad da, nekad ne. Aplikacije tipa Xbox Smartglass će raditi uvek.

Za promenu na us region imaš tri načina: brzi privremeni i spori da trajno već postojeći google nalog prebaciš na US, i treći da skidaš free apk fajlove na komp pa onda da ih prebacuješ na tel.

za brzi ko što su ti već pomenuli:
Staviš tel u airplane mode, upališ wifi, obrišeš app data od playstore-a, konektuješ se na neki vpn (lično sam koristio tunnelbear), uđeš u app store i na us je.

za sporiji kojim bi nalog trajno prebacio na us:

i treći:
googleuješ aplikaciju koja ti treba, otvoriš playstore link i iskopiraš ga na neki od apk downloadera. Ja koristim ovaj
http://apps.evozi.com/apk-downloader/
Ovo radi samo sa free aplikacijama, ali u poslednje vreme ga previše ljudi koristi pa često javi out of quota.

Takođe da napomenem da bi mogao i da napraviš sekundarni google dummy nalog sa US adresom i onda kada si u playstoreu u 2 klika prebaciš na njega i downloaduješ to što ti treba. Ja imam od jednog amera google nalog koji mi je dao zbog savea na jednoj igri, kad sam dodavao stavim da mi ne syncuje njegove kontakte,kalendar,mail itd. i pičim tako.

To mi je trebalo, hvala :smiley: