Promena NAT Type-a

Da li je neko radio promenu NATa? Meni stoji na konzoli da je NAT Type 3, dok je drugu NAT 2.
Moguce da u tome lezi problem sto nam se cesto desava da ne mozemo neke igre igrati zajedno (Fifa, Call of Duty, pa sad i Dark Souls).

Navodno je NAT 2 najbolja opcija, pa mi ostaje da promenim sa 3 na 2.

Naravno, guglao sam i dosao sam do nekog Port Forwardinga koji moram promeniti na ruteru, ali za mene je ovo visa matematika.

Napravio sam i staticku IP adresu za PS4. Ali ove brojke me totalno zbunjuju. Guglao sam, medjutim ne znam se pomeriti dalje od ovoga…

Ne bih da kuckam na svoju ruku neke brojke.

Ima li neko iskustva sa ovim i moze li mi pomoci?

Hvala :slight_smile:

Moraš naći konkretno za svoj modem podešavanja

Ja sam to resio preko tehnicke podrske. Imao sam nat type moderate ili limited a trebalo je da pise open, tako bare stoji na konzoli kada sam gledao. To upravo ima veze sa tim sa kime mozes da igras i slicno. Pokusavao sam isto sto i ti, staticka ip adresa milion nekih podesavanja medjutim sta god sam uradio bilo je isto. Na kraju sam pozvao tehnicku podrsku, javio mi se lik koji je dosta upucen i odmah je razumeo o cemu pricam, bukvalno je za par minuta promenio neke parametre ja sam restartovao ruter i od tada mi je uvek Nat type open.

To bih i tebi preporucio.

2 Likes

Hvala Vam. Mislim da je to najbolja opcija, jer posle 40 minuta preznojavanja, nista uradio nisam.

Nisam znao da im se tehnicka podrska uopste razume u to toliko. Hvala jos jednom :slight_smile:

U vreme kada se psn raspadao imao sam problema sa natom, banom IP adrese i sličnim glupostima. Na kraju sam platio statičku IP adresu i više nisam imao problema.

Ja dobio džaba static ip jer sam prijeto raskidom ugovora i prvo su mi nešto palamudili i na kraju dali

2 Likes

Zvao sam podsku, ali su mi oni zacudjeno rekli kako ne poseduju opremu za promenu NATa.
Zatim je rekao covek iz podrske kako ce on to sad pokusati resiti. Cekao sam 5 minuta na vezi (a broj im nije besplatan), te mi rece kako ce za 5 minuta sve biti promenjeno na NAT Type 2.

Naravno, nista se nije promenilo…

Ne znam koji ti je provajder, mislim da zavisi i ko ti zapadne sa druge strane. Ja sam potegao pricu da cu morati da ih promenim jer mi ne rade konzole kako treba. U pitanju je sbb koji je po meni najbolji nas provajder, i podrska i sve iscimaju se dokle god ti ne reše. U svakom slucaju definitivno to mogu da rese, koliko se ja secam on je pominjao povecanje nekih opsega, e sad nisam strucan u tom polju, vise onako amateur xD.

Kod mene kuci u SRB sam placao mesecno 350din za otvoren NAT

A mislim da je i problem kad nisi u Bgu i kad nemas sbb, ovi svi ostali du mi polu kriticni, i naplacuju za takve stvari, to treba da bude besplatno i podrazumevano da radi, ali dok nisam presao na sbb nisu bili voljni da to reše.

Sbb je i meni. Zvacu ih ponovo danas i u slucaju da ne promene, povuci cu istu pricu :confused:

Ma da, cim im pomenes promenu provajdera ovo ono malo se ucame, meni se nekad javi zena u podrsci i unapred znam da nece nista resiti. Zovem ponovo javi se lik i resim, jbg zavisi i ko se javi sa druge strane.

Reci im da hoces staticku javnu ip adresu to ce ti promeniti nat

Mislim da za to traze pare.

Tako su mi jedino i mogli otvoriti NAT

Pa ja imam dinamicku i open Nat, mislim da oni to mogu i bez toga zamo zavisi koliko hoce da se potrude.

Mislim realno prilican je problem, ne mozes normalno da komuniciras sa drugim ljudima koji imaju open nat ako ti je moderate ili nedaj boze limited. Ti imas uslugu kod njih, trebalo bi da se iscimaju i rese ti besplatno da normalno koristis njihov internet.

I ja sam na Kopernikusu na kraju platio statičku adresu, pošto je agonija trajala poduže i specijalci ništa nisu znali da urade.

1 Like

Ja sam ovo rešavao takozvanim DMZ-om iliti Denilitated Zone. Treba da IP adresu konzole staviš u DMZ. Ako hoćeš javi se sutra popodne pa ti mogu uraditi preko team viewera, ili slično…

2 Likes

Pisem ti sutra u dm :slight_smile:

1 Like