Postavljali smo Display-e sa softwareom u 20 lokala sirom srbije od Subotice do Vranja. I monitoring i content changing radimo remotely iz firme. I naravno tu je jos i teamveiwer ako nesto treba.
E sad u lokalima gde imaju telekomov ADSL imamo problem koji nas toliko izludjuje da ja ne mogu da opisem. Sta se desava. Posto su ti mini pc racunari zakaceni putem WIFI-ja na njihov net, svaka dva tri dana se desava da racunar padne sa mreze. Naravno to je vec nesto sto mi ne mozemo da resimo remotely, pa onda zovemo ljude ciji su to lokali koji u vecini slucajevu ne razumeju sta ima pricamo.
Dakle sta se desava. Sve radi dobro i onda odjednom ga mi ne vidim na mrezi, dok s druge strane tj kod njih komp je i dalje na mrezi ali pise limited connection i net ne radi. I onda smaramo ljude, restartuj komp, restartuj ruter, uradi ovo uradi ono. I onda odjednom cudesno proradi, i onda opet bude dobro dva tri dana i ajmo jovo nanovo.
Samo da dodam, da ako pustimo tako, u fazonu doci ce sam, well, nece.
Da li neko zna kako ovo permamentno resiti? Negde smo resili UTP kablom, ali imamo lokale gde je ruter udaljen i 20 metara.
A stvarno mi se ne ide iz Novog Sada do Vranja samo da bi kliknuo disconnect/connect.
A nisam upoznat sa telekomovim netom posto ja kuci imam kablovski.
Kod telekoma je najveći problem što im kvalitet usluge zavisi od telefonske infrastrukture u gradu. A pošto su oni čuveni po svom kvalitetu posla, to izaziva gomilu ******. Isto im važi i za opremu. Otkad sam nabavio SBB nisam imao nijedan problem, dok sa telekomom konstantno. Ne može se tu ništa posebno uraditi, osim da kažeš vlasnicima tih radnji na svaka 2-3 dana restartuju ruter ili da ih menjaju za neke kvalitetnije.
Hmm…ako si problem resio UTP kablom direktno na ruter, nije ADSL sam po sebi problem nego sam ADSL ruter.
Da li si probao da menjas WiFi kanal na tom ruteru?Ako imas vise rutera koji rade na istom kanalu imaces slicnih problema.
Ako hoces detaljnije da ulazis u pricu, dokupite jedan TP link ruter u lokalu, nakaci ga na Telekomov, i na tom Telekomu iskljucite WiFi.
Zatim na dokupljenom ruteru instaliras custom firmware http://www.dd-wrt.com/site/index (proveri samo na ovom portalu koje rutere podrzavaju),
i sa njim mozes da uradis detaljniju dijagnostiku problema.
Opet kazem, meni ovde vise lici da je sam ruter a ne ADSL probelem i verovatno je problem u kanalima.Ako si sve vec pokusao, za dalje zovi Telekom i smaraj ih.
Veliki si korisnik, trebali bi da se makar zbog toga potrude.
Ja sam imao problem sa telekom adsl, na primer posto imam samo pc, i on mi je povezan lan kablom, ali kada sam zeleo da se povezem telefonom na wifi, onda nece, samo obtaining ip adress i tako u nedogled, sve dok ne restartujem ruter, onda sve radi lepo… Na primer to je moglo da se desi jednom mesecno ili dva puta nedeljno, nikada odredjen broj puta… I to je prestalo tek kada su mi promenili ruter… Sada da kucnem u drvo sve lepo radi…
e upravo to i radi, samo se zatupi da ne moze da mu se pristupi preko wifi, ponekad se cak desi da sam ugasi wifi u settingsima, i to sam video par puta
Kod mene dok sam bio na adslu je bila još drastičnija situacija. Iako sam imao “najbolju moguću” paricu koja je podržavala 4mbita downstream i iptv meni je veza konstantno pucala i na lan kablu.
Menjali svoj uređaj koji je jelte i modem i ruter u jednom pa ni ne znam koliko puta ali je problem ostajao.
Znači belo pink huaweii bez wifia, pireli sa externom antenom, beli huawei i još neki crni. Od svakog modela po nekoliko komada.
Znači za wifi problem ko i svima klasika, čim se na net nakači 4ti uređaj ili dobija beskonačno obtaining ip adress ili pukne veza, sve to hajd nekako ali ja sam ludeo od pucanja konekcije na mom računaru koji je bio kablom povezan,
Na kraju fino iskeširao 60€ za netgearov adsl modem+wifi ruter u jednom uređaju, izbacio svu lelekomovu opremu i stvarno do isteka ugovora mi radilo fantastično. Ne znam sad da li bi vam se neka takva investicija isplatila da uzimate takoreći 3rd party uređaje, plus za svaki morate od lelekomovaca da tražite user i password za ostvarivanje konekcije
ma. Vec smo radili fore sa repeaterima gde je bio slab signal. Ali da ja menjam taj njihov HG530 crap, ne pada mi na pamet. A toliko su originalni, da sam samo na jednoj lokaciji gde je bio HG530 se konektovao na wifi, i onda po celoj srbiji kako udjem u lokal ako je HG530 automatski sam konektovan.
Odmah da ti kazem da je najverovatnije problem do rutera. Imao sam i HG520 i HG 530 i oba su bila ****** nevidjena, slicne sam probleme imao. Pored toga, nije hteo da mi otvori ni portove, UPnP mi nije radio i jos sto cuda mi se izdesavalo. Ako je nekako moguce, da promenis ruter, to bi ti bila najbolja opcija. Meni je sve proradilo od kada sam promenio Telekomov ruter.
ali da to je problem, ja sam tad bio uzeo neki Zyxel-ov ali samo ADSL modem, trazio od lelekoma parametre i namestio i ruter posle po zelji… sljakalo da se nikad nije gasilo znaci
Razumem da nece ali ne znam koje drugo resenje da ponudim. Inace, isto sam i ja trazio parametre od Telekoma, stigli mi sa racunima i sve sam lepo podesio na TP Link-u i sve radi kako treba.