Project Scorpio će podržavati FreeSync i next-gen HDMI

Last week, we published the hardware spec for Microsoft’s next Xbox - Project Scorpio. However, there was one little detail we held back, an aspect of the new console we didn’t want to get lost in the noise. In the here and now its applications will be limited, but in the fullness of time, it may help to bring about a profound shift in how displays interface with games hardware. To cut a long story short, Scorpio supports AMD’s FreeSync - and the upcoming variable refresh rate support baked into the next-gen HDMI 2.1 spec.

4 Likes

Dobro je znati,planiram bolji monitor pa hoću maksimum

2 Likes

Samo 21:9 i odmah si dimond u svim igrama

1 Like

Ovo je još jedan plus, futureproof konzole za standarde koji tek dolaze na televizore.

Na televizor. KAD? :grinning:

Freesync je prilicno velika stvar, i nije stvar buducnosti vec sadasnjost, na monitorima doduse. Mada ne znam koliko ima svrhe na konzolama gde je vsync obavezan i gde nema tearinga, ili ga ima vrlo retko.

U onom videu u prvom postu ima objašnjeno i prikazano kako bi to radilo. Naveli su primer Dark Souls II na X1 gde bi to na primer dobro došlo.

1 Like

Ne znam koliko ste upoznati, ali HDMI 2.1 nosi sa sobom brdo stvari.
Na tom standardu će raditi VRR HDMI 2.1 uređaji, ali i 12-bit uncompressed HDR sa novim standardom!!!
Sačekajte sa kupovinom 4K TV-a…novi standard stiže.
Sve u svemu, lepo što su mislili na dalju budućnost i pokrili sve tehnologije koje treba da se pojave u narednom vremenu.

3 Likes

Neka dodju, pojeftinice 10 bitni televizori…neverujem da 12 bitni panel moze da napravi razliku neku veliku u odnosu na 10 bitni, kao sto 10 bit HDR pravi razliku izmedju non HDR.

Ovo je izuzetno lepa vest sto prave future proof konzolu. Mada, cini mi se da je ovo bas far future posto jos ni 10-bitni uredjaji nisu stigli na trziste. 12-bitni su, ako se ne varam, vec sada ovi skupi televizori sa Dolby Vision tehnologijom?

Ma ko će upratit tehnologiju… Pokušavam pratit sve, ali ne patit previše za tim. Neminovan bankrot bi doživio.

Sad za sad, full HD je dosta još neko vrijeme. Bar meni lično.

1 Like

Scorpio izlazi u oktobru/novembru ove godine a prvi televizori koji podržavaju ovo će se pojaviti u prvoj polovini 2018. Pet-šest meseci nije strašno (za one koji imaju novac). A ako se nekom baš bude žurilo da ima VRR, može već sada da kupi neki monitor.

1 Like

3 Likes

8K i dinamicki HDR… Lepo zvuci, jos da to vidimo i u praksi.

2 Likes

8K ne verujem , ali dinamicki HDR yup :slight_smile: , sve u svemu 2.1 je nova buducnost HDMI-a.

1 Like

Tehnologija definitivno prebrzo napreduje za nasije novcanike

1 Like

I samu tehnologiju… Nece skoro ni na trziste 2.1 televizori :joy:

Ja nemam ni 3.0 usb

6 Likes

Imaju monitori već za ozbiljne igrače

Profo, moramo da se apgrejdujemo pod hitno. Matori smo vec, pregazice nas vreme, a necemo iskusiti cari checkerboard upscale. Zasto uopste i zivimo? Batice moj…