Project "Destiny"

Evo ljudi jos jednog jako dobrog i nadasve zanimljivog projekta ikad na x360 konzoli.Da radi se naravno o Bungie-u i njihovoj novoj igri zasada poznatu samo kao project Destiny.A sada evo najnovijih novosti:

Details on Bungie’s next game have been revealed through documents from an Activision court case. The game is code named “Destiny”, and is a new science-fantasy, action shooter franchise. The documents have also revealed the new IP will have four full games with the first set to release Fall, 2013.

The full schedule of Destiny games looks like this: The first game will be released Fall, 2013 on the Xbox 360 as well as “the next successor console platform released by Microsoft,” which the contract actually refers to as Xbox 720, IGN reports. Sequels will then follow in 2015, 2017, and 2019. Bungie will also release four DLC expansions code named “Comet” in 2014, 2016, 2018 and 2020. Comet expansions will “be compatible with the Xbox 360, Xbox 720 and the Sony PlayStation 4.” A PC release is mentioned as well.

The contract mentions Sony’s system by stating the first Destiny title will be released on the PlayStation 3 in the fall of 2014 after a “joint technical feasibility analysis” that will determine whether the game “is able to be developed for the PS3 at quality and feature parity to the Xbox 360 version.”

The contract also states that the technical feasibility of a PS3 version of the game should be made “no later than January 31, 2011,” with the business feasibility decision coming “no later than March 31, 2011.” We wonder what happened.

Bungie community manager, DeeJ, has posted the following statement titled “Well, that just happened…” on the company’s official site in response to the recent reports:

“So, yeah. While we’re not ready to show you what we’ve been working on, we can reconfirm that we are hard at work on our new universe. We can’t wait for you to see it.

See you starside in 2013.”

toliko o originalnosti za novi projekat…

Ja se nadam da necemo dobiti jos jedan Halo i da ce ovo biti nesto ipak bolje i kreativnije poput Mass Effect-a recimo.

dobicemo novi Halo, zato sto momci znaju posao u tom delu gejminga, a ne zaboravi da su sada Sony-jeva vrata sirom otvorena, pa da se naplati destogodisnje robovlasnistvo M$-a

Ne bih se kladio u to i ne to nece biti novi halo vec potpuno nova igra.I u vezi MS znajte da activision ima veliku ljubav prema boxu,a to se vidi iz svih njihovih igara i DLC.DLC-evi od CODA prvo stignu na x360 i igra upravo najbolje radi na boxu(grafika,mp serveri).A sto se tice sony veliki je upitnik ponavljam veliki da ce igra uopce izaci za ps3,jer su to i oni sami rekli da im se neisplati praviti igru i za****vat se kad ce prodaja biti veoma niska,i kazu da ce praviti test da vide mogu li jednako dobro napraviti igru za box i ps3,a kako oni kazu zasad nista od ps3 inacice jer nije dovoljno jaka i ne moze pruziti jednako iskustvo kao box i da dobro ste procitali,oni naime tvrde da na boxu mogu napraviti mnogo bolju igru te se tako ne zele truditi oko ps3-a.Ista stvar kao s Witcherom 2 koji je izasao samo za box,a ne za ps3 jer su i oni odgovorili na pitanje zasto nece praviti igru odgovorili da ne zeli trositi toliko novca i vremena i jednostavno se zele fokusirat na jednu consolu a to je x360 jer ima slican sistem kao i pc te tako znaju kako izvlaciti koliko god umiju iz konzole

ma bice Halo u novom ruhu. nece se zvati halo, nece imati master chief-a ali poenta i sam gameplay nece biti daleko od Halo-a. Halo ima na milijarde odigranih mp partija samo na xbox-u. zamisli kad ovo roknu na sve platforme, a svi znamo da su majstori za dobar multiplayer, pa zasto bi menjali formulu.

Ma ja znam odn. svi to znamo da kad bungie napravi igro da je to nesto nevjerojatno stoga nema brige ovo ce biti jos jedna od onih igara koje ce se naveliko igrati i prepricavati

Iskreno, meni nije nikad dosta Halo igara (single player/co-op kampanja da preciziram, multi not so much) ali bih voleo da Bungie napravi nešto ipak drugačije. Kontao sam da bi neko 3rd person avanturističko izdanje bilo po meri ali sa druge strane, sada kada su nezavisni i velik studio, treba od nečeg da žive. Pogledajmo trenutne trendove:

1. FPS igre su nove sandbox igre. Dok se GTA žanr makljao na PS2 genereracije, prilikom prelaska na 360/PS3, interesovanje za sandbox igre je drastično palo.
  2. Online **Multiplayer **je uzeo maha u ovoj generaciji i postao nosilac nekih naslova
  3. **Futurizam/Space setting **je još od prvog MW naovamo raskinuo sa WWII tematikom u igrama (što se mene tiče, hvala na tome) i pokrenuo čitavu lavinu “modern” shootera koji se sve više okreću ka futurističkim / space vizijama

Ako uzmemo ove stvari u obzir, Bungie je logično krenuo smerom u kom su, gle, i sami najbolji. Ono što je njima trebalo jeste predah i raskid sa Halo serijalom i restart sa nečim novim, ali u okvirima u kojima sami najbolje funkcionišu. Takođe, ono što su naveli jeste da je u pitanju space fantasy setting, te ostaje da vidimo na čega će to da liči. Bungie ima ogroman community iza sebe koji je tu zbog Halo nasleđa i ne bi bilo baš mudro okrenuti se za 180 stepeni te napraviti nešto što nije blisko tom miljeu.

Kontam da će igra biti najavljena na MS E3 konferenciji :smiley: