Project CARS Oculus Rift DK2 Gameplay

Ne razumem poentu prikazivanja ovih 3D videa kada ne moze da docara dozivljaj sa kacigom na glavi.

Ne moze :D? Ok… :stuck_out_tongue:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cudo je osjecaj vjetra kako siba po licu pri voznji, sa otvorenom kacigom…

My point? Trebali bi napraviti da dzojstici duvaju vazduh u lice, eto ga… Docarano xD :smiley:

Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”

Zato sto svi voze sa otvorenom kacigom :slight_smile:

O samoj percepciji mozga i zakljucivanju samo preko vida, neka neko procita na netu. Sta covek vidi, tako se telo oseca, tako mozak obradjuje. Projektuje i ispunjava rupe u samom iskustvu koje nastupa u tom trenutku.

Sinoc je bila emisija o tome na national geographicu :slight_smile: a i stalno ih ima.

Jednostavni primer, kad si u vozu i gledas kroz prozor i vidis drugi voz se pomera a ti tripujes da je tvoj krenuo, cak i osecas kretanje. Mislite o tome.

A oculus sam licno probao tako da :slight_smile:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Karting, da :smiley:

Nije isto gledat i radit,
If you know what I mean :stuck_out_tongue:

Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”

Ama mislio sam da nije isto gledati youtube video na 2D monitoru i sa oculus riftom, a ne poredjenje sa pravom formulom 1. Mislio sam na OR kacigu a ne na PRAVU racing kacigu. :S

Jednio šta je zanimljivo je sama reakcija igrača dok koriste VR kacige. Tj to je jedino merodavno kod takvih prezentacija.
A 3D SideBySide video može da se pogleda i bez cvika, vrlo je jednostavno, samo sam primetio da kod snimaka koji su sa OculusRifta, taj sistem ne funkcioniše baš najbolje, predostavljam da je do nedostatka sočiva.

Što se samog Oculus Rift-a tiče, mnogo očekujem od tog proizvoda, iako nisam baš zadovoljan kako radi Dev Kit 1, imao sam priliku da ga probam.
Što neke reče, teleo čudno reaguje na ono što vidi, ali je Dev Kit 1 baš teška beta, veoma mala rezolucija i prevelik lag, kvare taj doživljaj.