Project CARS 3 - Reveal Trailer

1 Like

Video sam ovo pre par dana i hteo sam da okačim klip, ali nisam stigao.
Kao ljubitelj simulacija vožnje, malo me plaši prikazani trailer. Deluje kao da naginju sada više ka arkadnom stilu vožnje. Posebno što ih je kupio Codemasters, pa mi deluje da su i oni malo tome doprineli.
PC2 je bio prava simulacija i daleko teža i realnija igra od recimo GT Sports.
Nadam se da samo utisak sa trailer-a vara i da će PC3 ostati dosledan naslednik prethodne 2 igre.

Igrao sam prvi deo, drugi tek nesto malo, izgleda nemam zivaca vise za simulacije. Ali da, i moj prvi utisak je bio da vise naginje ka arkadi…Nadam se da je to samo trailer jer moje misljenje je da bi im to bila greska…

Yup, oseti se Codemasters… Šteta. I trailer iznad mi je bio čudan al’ ajde, nije bio gameplay pa sam ćutao.

https://youtu.be/vbpTqumSBmU

Inače, ja mislim da su ovakve vožnje dostigle neki vrhunac u grafici (ne mislim na one tipa otvorenog sveta kao Forza Horizon ili NFS, Crew itd.) jer ja više ni ne vidim razliku. Sada ih deli eventualno upravljanje, ali ovde se vidi baš da nije to to više.

Negde pročitah da je glavni za igru, lik koji je radio Driveclub. Inače, daleko više volim vožnje koje vuku malo na arkadu, tipa Horizon i Driveclub, nego čiste simulacije.

Volim i ja da vuku malo na arkadu, ali njih je baš to i razlikovalo što su bili simulacija. Sada će da ih upoređuju sa Grid i sl. Obožavam sve vožnje, ali Driveclub… Pa tu ne mogu da se povatam. Super je igra, ali upravljanje auta… Taman pomislim da sam se uhodao sa nekim autom, odjednom driftujem, proklizavam, kao noob najgori, skroz nepredvidivo i nekad nelogično proklizavanje. Pređem ja trku i sve to, nije strašno, ali je upravljanje razbacano na sve strane. U nekom trenu kao da nema veze sa vezom kako se auto ponaša. Dok mi je Driveclub Bikes legao perfektno. :relieved:

1 Like

Meni je DC bio baš top, posle Horizon, najbolja vožnja koju sam igrao na ovoj generaciji.

Ja sam razočaran sa prikazanim.
PC2 je bio punokrvna simulacija, gde se tačno videlo kako se posle svakog podešavanja, menja i upravljanje i ponašanje kola.
Kada se izgase sve pomoćne stvari (idealna putanja, pomoć pri kočenju, pomoć pri skretanju is.), pa se uključi autentičnost ponašanja volana, odnosno inputa koji dolaze u volan, igra skoro pa da ima osećaj vožnje pravih kola. Toga u PC3 neće biti. Po prikazanom gameplay-u igra je preslikani Grid.

Da se razmemo, Grid je jako zanimljiva igra, čak bi rekao veoma odlično uradjena igra i prava je arkadna simulacija, ali nije simulacija vožnje.
Ko voli Forza igre ili Driveclub, za njega će PC3 biti odličan, jer je to upravo taj nivo arkadnosti. Odnosno vuče na simulaciju, ali je daleko od nje.

Iskreno se nadam da PC3 neće biti kao Driveclub, jer je tamo totalno besmisleno napravljeno kretanje kola, ako su već povukli na arkadu, neka to bude Grid fazon, jer je tamo kretanje kola i fizika na daleko boljem i realističnijem nivo-u.