Pozdrav svima, kupio sam Xbox 360 pre par dana polovnog, kada sam bio kod decka upalili smo Drift igricu igrali smo 5 10 min i ja sam kupio. E sad dosao sam kuci upalio Xbox i posle 3 min igranja zaledila mi se slika. Mislio sam da nisam dobro poveza ali kada sam ga sutradan dobro povezao i ubacio drugu igricu isto se tako desilo. Ali npr Mortal kombat igram normalno, nije mi zakucao. Fifu i WWW sam igrao danas isto normalno ali na igrici NBA2K15 kada sam stisnuo pauzu opet se slika zaledila i onda moram da ugasim konzolu na dugme da sacekam par sekundi pa da je opet upalim. Da li mi mozete pomoci? Da li da ga bacim u djubre ili moze da se popravi?
P.S. Konzola je 2007 godiste, pokusao sam da i instaliram igricu na HDD ali je opet zakucala. Taj decko kada sam ga pitao sta se desava rekao je da se to njemu ranije nije desilo, sad ne znam dal me laze ili u cemu je problem.
Kao sto rekose ljudi taj decko koji ti je prodao se pravi lud , tako se to desava kada neinformisan kupujes konzolu Verujem da nisi dugo igrao pa ti na ostalim igricama nije prikazalo , mozda je taj covek cak i odradio foru sa peskirima ili grejanjem ploce cuo sam da rade to dosta kupe rrodovane konzole odrade tu foru da bi konzola radila sat vremena i kad je prodaju coveku on malo igra i samo opet izbaci rrod
Prekljuce me zove sugradjanin i pita za konzolu naravno polovnu, naravno ponudio sam mu moj slim on je rekao a to mi je puno ja sam video na KP za 9000din sa dva joypada konzolu al je prodata. Objasnio sam mu da su to stare revizije da ne valjaju ali je on i dalje bio u tom fazonu sto jeftinije ima na kupujemprodajem… Ako je neko ko prodaje konzole i ima mnogo starih tj zna sta ti je prodao 80% sam siguran.
Ali meni nije jasna samo jedna stvar igrao sam Mortal, Pes 15 i jos 2 3 igrice po 3 4 sata, i nista sve je normalno radilo. Ali sam ja okacio na KP da prodajem i posaljem jednom liku sto kupuje neispravne Xboxove da ga pitam za koliko bi kupio moj. I on mi kaze da bi uzeo za 5000, ali ako hocu on moze i da popravi za 20e, posto je kako on kaze 92% otisao cip grafike. Sad mene zanima da li je moguce to ili i on hoce samo da uzme lovu.?
Ako je otisao graficki cip znaci da se menja i mora da se radi reballing i da se stavi drugi cip, svakako oni to ne rade oni ga podgreju fenom za skidanje farbe sa stolarije i “poprave”. Inace vecina nema ni masinu za rework kuglanjau(reballing) poprave da drzi bure vodu dok majstori odu, posle toga prodaju na kupujemprodajem konzolu, nekima radi a nekima overi odmah.
Vecina ljudi je takva da se ne informise i ne javi prodavcu dal iz neznanja ili srama, a takve konzole se po kupujemprodajem prodaju najvise a 90% njih je skarabudzeno da nazovem tako i kao idobre ili jos gore nazivaju ih jasperima.
Posto nema smisla da popravljas i placas poravke kupio si je ispravnu, pozovi prodavca i zatrazi da mu vratis konzolu a on tebi pare i po njegovom odgovoru ces zakljuciti o cemu se radi da li je znao.
Moguće da ti se GPU pregreva, a kada predje radnu temperaturu, samo se zaledi slika.
Moguće je i da ti je GPU pri kraju.
Proveri da li ti rade oba ventilatora.
I da li je konzola amaterski otvarana?
Otvori je, zameni termalnu pastu i usisivačem usisaj hladnjake od prašine.
Trebaju ti: TOREX 8, TOREX 10 šrafcigeri i malo strpljenja http://www.xboxrepublika.com/showthread.php?t=2422&highlight=rastavljanje+xbox
Ako ima neka masa koja se stvrdnula oko GPU to znači da je reballovan ili menjan
P.S. Da li je Xenon, Zephyr, Falcon ili Jasper, posto se Xenon ploce najviše pregrevaju?
Xenon- nema HDMI i pozadi pise 12V 16,5A
Zephyr- Ima HDMI i pozadi pise 12V 16,5A
Falcon- ima HDMI i pozadi pise 12V 14,2A
Jasper- Ima HDMI i pozadi pise 12V 12,1A