Problem sa ventilatorima

na xboxu su prestali da mi rade ventilatori… probao sam da ih vezem direktno na 12v i rade , a ovako preko onog prikljucka nece. kad merim unimerom na onom prikljucku imam 10.56v , a kad mi je prikljucen ventilator padne na oko 2v i nece da radi… e sad razmisljao sam da ih vezem na 12v i stavim neki otpornik da mi drzi na jedno 65c… ili ipak moze ovo da se popravi?

Ima li napona na Dzeku ?
Da li si ga drzao dugo na MAX ?

imam napon na dzeku 10.63v , a kada prikljucim ventilatore on padne na oko 2v i nece da radi , inace ventovi su ispravni , probao sam ih direktno na 12v i rade normalno… inace nisam ih drzao na max , bili su na 65%.

jel moguce da su mi crkli oni tranzistori (ili sta su vec) za kontrolu brzine… posto prvo je stao onaj kod gpu , pa kad sam ja hteo da namestim , nesto sam cackao i prestao je da radi i ovaj?

Ma vezi ih negde na 12v i samo im redno ubaci neki potenciometar za kontrolu brzine. Ja sam meni vezao dodate ventilatore preko starog adaptera za ruter. On ima 12v. :slight_smile:

ma tako cu na kraju i da uradim , ali prvo cu da probam da prebacim te tranzistore ili sta su vec , sa starog rrodovanog xboxa… pa ako ne radi onda cu lepo na 12v i kraj.

problem resen , zamenio sam tranzistore q3m1 i q3a2 i proradilo… moze LOCK.