Problem sa tastaturom u biosu

Imam problem drugari… Zvao me drugar da mu instaliram windows… Po drugi put, i imam problem oba puta… Prvi put kada nismo uspeli, jedan lik mu je instalirao i sada rekoh mozda se resilo, pa da probamo opet, no da kazem…
Stavim disk, restartujem racunar, stiskam del, udje u bios i tastatura i mis uopste ne reaguju… Ne mogu uopste da dodjem do boot sequence, da namestim da butuje sa diska windows… Restartujem opet, vidim ponudjeno je sa F12 odma da se udje u boot sequenc… I ono strelica misa stoji na sredini, probam da pomeram, tastaturu stiskam i opet nista… I tako non stop… Probao sam ono sto sam na netu procitao kao da tastaturu da ukljucim u ps2 prikljucak za mis, i i dalje nece… Mis je inace usb prikljucak, tastatura je ps2… Probali smo prosli put jos i drugu tastaturu, i i dalje nece uopste…

Evo podaci o maticnoj, pa ako neko moze da pomogne…

USB Tastaturu pozajmi od nekoga pa vidi da li radi. PRoveri da nisu mozda crkli konektori.

Jedino to preostaje, mada cesce je problem da usb tastatura nece da funkcionise u biosu, a ps2 hoce… Konektori su u redu, zato sto u windowsu sve odlicno funkcionise… Zato me i buni sve ovo…

Moras da namestis u BIOS-u, nabavi usb tastaturu da instaliras windows. Nije mi jasno zasto se konstantno reinstaliraju windowsi, sta se radi pod njim ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nemoj leba ti da ti objasnjavam koristenje tog kompa… To treba da se vidi… Ja se cudim kako to uopste jos uvek radi, A star je nekih godinu i po dana taj komp :smiley: Ajde izbunaricu je negde, ***** li joj…

A evo i kaze mi sada drugar da misli, da je taj lik sto je instal windows pokrenuo samo sa diska i tako instalirao…

Pa sa diska je i najlakse, USB su savremene tehnologije :slight_smile:

Pazi niste vi jedini koji instalirate windows non stop 80% windows korisnika mislim da to rad,naravno kod nas u drzavi.

Ma da, i ja sam sa diska, samo on nije isao ono preko biosa, pa pokrenuo instalaciju, nego iz my computera i vozi :smiley:

Nista od ovoga prijatelji… Sad evo ukljucio usb tastaturu, i i dalje isti problem…

Da nije mozda na disabled setovano za periperal uredjaje? Mozda flesh maticne ploce to jeste biosa. Druga varijanta je da ti na taj hdd instaliras sistem preko tvojih komponenti,bez stavljanja drivera.

Pomogao nam jedan momak koji se bavi racunarima ovde kod nas, rekao nam da izvadimo i vratimo bateriju na maticnoj i onda probamo, i sa ps2 nije htelo, ali je usb tastatura radila kako treba u biosu, tako da smo uspeli… Reseno, moze lock…