Problem sa SBB-ovim netom?

Imam problem sa netom od kad su povecali brzine prosle godine. Na kabl mi ne radi ni jedan uredjaj sem njihovog box-a. Preko wifi mi hvata normalno ali sa oslabljenom brzinom oko 150mbs a trebalo bi 300!?
Ruter mi je ubee ili tako nesto se zove…ima li ko ideju sta da radim da dobijem full brzinu koju placam?

Ne bi da zvučim pesimistično, ja sam imao takve probleme i posle 3 meseca cimanja sa njihovom podrškom, digao sam ruke i prešao na drugog provajdera.

Ja ne samo da nisam imao maks brzinu, nogo mi je net pucao stalno, plus su stavili lošiji nat type, taman namestim ruter, radi par dana i sve skrljaju i idemo ponovo.

Jednostavno sam odlepio i odjavio se.

Nadam se da ćeš imati više sreće od mene.

Ranije mi je radilo odlicno ali od proslog povecanja blagi uzas. Ali iste simptome imam i ja…zajebano mi je jer imam vise od godinu dana ugovor.

Jbg Zoki ima para pa im je platio sve sto duguje u napred i presao kod drugog operatera :slight_smile:

1 Like

Za Ubee ruter imas na netu podesavanja da na 5ghz bude skoro maks brzina. Isto kad su dosli ugradili i namontirali sve, wifi nije prelazio 150. I sa tim podesavanjima cepa skoro 300.

1 Like

Ako ti nije tesko sibni mi link na PM pa da probam

Kako ne radi ni jedan uređaj putem kabla? Jel svetle na modemu indikatori za lan portove kad ubodeš nešto na korespondujući port?
Taj ubee im je možda i najgori uređaj što su ikad imali u ponudi, čak je i onaj cisco epc3925 od ranije bio bolji, samo što nije imao 5g i externe antene za wifi. Posle ubee su davali technicolor koji i ja imam, CGA2121 je model.
Taj ubee znam da je veliki problem bio sa njim kad su tek krenuli sa pričom oko njihovog UNIFI smeća. Tad taj prelazak je napravio da je lan1 dedicated bio samo za njihov stb, ali opet morali bi da ti rade ostali portovi, ako ne cimaj podršku i nek pošalju nekog. Ako ne rade portovi morali bi da ti zamene modem.
Kod konkurencije kad je koaksijala u pitanju veruj da je lošija situacija po meni. Brzina i pokrivenost preko wifia to uopšte neće ni da razmatraju, nego to ti je što ti je.

Traži drugu ruter ako nešto krenu da menjaju traži raskid ugovora. Onda sve može…

Ne radi. Svetli sve u njihovoj mrezi prikazuje da je uredjaj povezan ali neta nema!!! Poslednje sto mi radilo na lan jeste PC. Cim sam povezao laptop na isti taj kabl munem. Ajd mozda ne radi mrezna kartica, na one X isto(kupio sam ga polovnog za ocekivati je da izgorelo to) zenin laptop isto ne sljaka i sad series S juce da povezem šipak!!!
Prebodem iz eon boxa kabl u konzolu nista a onaj iz konzole bocnem u box-radi premotavanje…
Veceras cu se malo igrati sa tim obzirom da sam poslao zenu i klinca u tazbinu i imam vremena za egzibicije.

Čudno skroz, možda da probaš da se poigraš sa opsegom adresa pod dhcp. Ako to ne pomogne pusti u cmd ipconfig, vidi jel dobija uređaj lokalnu adresu, ping ka googlu i šibni im screenshotove, navedi da si probao na više uređaja sa više utp kablova i morali bi da dođu da promene taj modem. Ja obično s njima komuniciram preko twittera :rofl: i dosta brzo odgovaraju, sve i svašta sam ih tamo pitao, oko ugovora, prenosa fiksnnog broja, slanje ekipe itd.

Ma kakvi, svi se vode pričom može raskid ugovora ali da platiš penale, tj. pretplatu do kraja ugovora.

Iskreno ne znam jel ovo da pišem, znam da je drug imao tako problem s nekim modemom, nisu hteli da pošalju ekipu, čovek uzme otvori modem, ne znam šta je radio unutra ali sjebe modem da se više ne pali. E onda su poslali ekipu sa novim modemom, računaj da ti je to zadnja opcija :joy: :joy: :joy: :joy:

Ovo. Kao potrosac imas pravo da trazis raskid u ovom slucaju. Jednostavno usluga nije ispunjena. Zapreti im malko.

Proguglaj malo Zakon o zastiti potrosaca. Veliki broj clana istog je na tvojoj strani. Onds sroci jedan kulturan mail i pozovi se na njih i posalji im. Da vidis kako ce da se stvore i rese problem. U vise navrata sam morao da radim to (Mona, Pandora…). Svi su bili “nije do nas, ti si kriv, ne moze to sto trazis.). Posla mail-a je sve moglo.

Ja koristim tehnokolor ruter, i imam iz nekog razloga 2 wi fi mreze u kuci - ona sa oznakom 1 mi daje max speed (izmedju 500-600mbs) ona samo sa oznakom ssid-a je limitirana na 50mbps.

Proveri za pocetak kakve su mogucnosti da ti stave technicolor ruter.

Drugo, baci malo pogled na podesavanja rutera, da ti nije podeseno na 2.4ghz, prebaci na 5. Mogao si ovo i sam da izguglas za 5 sekundi, al ajde…

Symptom:
The wireless connection data rate reported by the software utility or other WiFi monitor cannot connect for more than 150 Mbps, even though the router, access point, and/or adapter are advertised as being capable of 270 Mbps or 300 Mbps.

Cause:
Wi-Fi-certified N routers and access points are required to comply with the “Coexistence Requirement” set forth by Wi-Fi Alliance when operating in dense areas with multiple wireless networks,. The Coexistence Requirement ensures that the N devices operating in the 2.4 GHz frequency band default to 20 MHz operation when operating in close proximity to other Wi-Fi networks.
Devices operating in the 5 GHz frequency band are not prone to interference and are not subject to the Coexistence Requirement.

Another possible reason that you are not getting the max speed is that you are using a wireless device that does not support channel bonding. Devices such as iPad, iPhone, Macbook, iMac and some Intel wireless devices do not support channel bonding thus will not be able to connect at speed of 150 Mbps or more when connected to the 2.4GHz band. Click here for related info.

Resolution:
We recommend using 5GHz frequency band on your router to achieve maximum speed. If longer distance is desired, we recommend using the 2.4 GHz frequency band to maximize the range.

Dok citam komentare setio sam se da imam neku tendu, kupio je prosle godine iz nekog razloga ne secam se tacno i eno stoji u kutiji kako mi stigla- danas cu da je povezem i da probam preko njega da se zakacim kablom laptop i series S.
Ali PS3 mi je radio na lan na UBEE ruteru do pre neki dan bez ikakvog cackanja u podesavanjima…nikad za 15+ godina koliko sam kod SBB-a da sam imao neki problem ali zato odjednom 3-4 :smiley::smiley::smiley:.
Btw hvala @MitraljezaC pomoglo mi je ono, na telefonu imam punu brzinu a na konzoli 230-240 max sto je opet brze nego ranije preko wifi.

1 Like

Nema na cemu :grin: bez tih podesavanja u ruteru nije htelo da predje 150. Sa njima naguralo je do skoro 300. Laptop je u pitanju, sto mi je super jer mrzi me da razvlacim kablove po stanu. Videcu bas u petak da dodjem iz Nemacke sta kaze sad brzina posle ovog povecanja.

1 Like