Problem sa kupovinom na Xbox (beta) app-u.

Pozdrav, nedavno sam se uclanio u ovaj forum, ne koristim xbox, ali uskoro bi trebalo.
Na kompu sam hteo da uplatim PC gamepass, verujem da je vecina vas upucena u to,
ali iz nekog razloga meni ne dozvoljava da zavrsim kupovinu kada kliknem dugme “Subscribe” i stalno mi posle toga iskoci prozor koji kaze " Contact us at Microsoft support"
“We’re having trouble processing your payment and we’d like to get it sorted out.”
Kontaktirao sam ih i nisu mi nista rekli sto ja vec nisam i sam znao…
Pa ako je neko imao slican problem da li bi mogao da mi pomogne oko ovoga ??

Ne moze direktno sa nasih prostora, vec moras neki vpn da koristis, e sad nekim ljudima prodje preko vpn na kompjuter nekima na telefon, a nekima cak i na samu konzolu, to je koliko ja znam, neko ce vec dopunit odgovor.

1 Like

Probao sam windscribe, namestio sam sve na us kako na kompu tako i na vpn-u, i na microsoft nalogu ali nece iz nekog razloga… ali hvala u svakom slucaju

Probaj sa telefona da kupis, uz vpn naravno

Probao sam, ista greska, mozda je do kartice nemam pojma…

Sa moje konzole namestene na US prolazi sve. Bez vpn-a bez nicega. Tako da, sigurno je da sa konzole moze. Sa kompa bi trebalo gotovo sigurno da prodje preko vpn-a, osim ako placas nekom karticom koja nije za to namenjena. Namesti nacin plaćanja na nalogu.

Koristim Visu prepaid debit karticu iz Komercijalne banke, znaci koliko uplatim toliko mogu da potrosim, sve sam namestio na nalogu kako treba (doduse uzeo sam adrese iz US jer iz Srbije ne moze) sve ostalo je ok.

Imam i ja isto iz Komercijalne banke i radi. Kontaktiraj banku da vidis da li je aktivirano da li je sve ok. Ako ubuduce koristis sajtove za kupovinu kao cdkeys na primer treba ti posebna aktivacija, ako imas mBanking mozes ih kontaktirati preko poruka, bez odlaska u banku. Samo saljes maticni broj i pitanje. Sve rese u najkracem roku.

1 Like

Sad sam otisao do bankomata i video da na racunu imam 60 rsd, od uplacenih 1000… da li je moguce da tokom transakcije mi je Microsoft uzeo pare a nije mi dao gamepass, ili je greska do zene koja je radila u banci ?

Ja sam pokušavao pre nekoliko meseci da kupim nešto preko PC-a i transakcije nisu ni stigle do banke. A sa konzole sve prolazi. U najgorem slučaju, preko Amazona kupi gift kartici i problem rešen…

Videćeš na izvodu iz banke ili e-bankinga da li ti je MS skinuo pare. Takođe ćeš sve trenutne pretplate videti na svom Microsoft nalogu https://account.microsoft.com/services i ako imaš Game Pass aktiviran tamo će ti biti izlistan.

Ako ti novci jesu skinuti sa njihove strane a nemaš pretplatu aktviranu, najbolje ti je da ih startuješ preko chata i rešiš to. Jako brzo odgovaraju i potrude se da reše problem.

1 Like

Malo pre sam im slao poruku (u live chatu), da ih pitam da li su mi naplatili neuspesnu transakciju, rekli su da nisu. I rekli su mi da je najbolje do banke da odem i vidim sta se izdesavalo, pa ako su na neki nacin pare uzete oni ce srediti problem…

Nećeš moći karticom kupiti ništa na storu, samo kodovi prolaze.

Kako onda ja kupujem? Moze biti greska u banci, tj da ti je uplatila zena direktno na racun a ne na karticu. Sada ti te pare imas ali na racunu, a ne na kartici

Sve u svemu cekam ponedeljak, jer doticne banke rade do 1… a nedeljom ne rade.

Aman ljudi, nemojte mlatiti praznu slamu i navoditi ljude na gluposti…

1000 puta smo rekli da nekome uplate prođu, nekome ne!

Meni je na primer dve godine radilo sve, dok za novogodišnji popust 2018. Nije prestalo, i posle.toga sam uspeo samo da uzmem game pass i live, ništa osim toga.

Mi jebeno kao država nismo podržani od strane microsoft store i ne živimo u USA, iako smo stavili taj region, a ako se bilo kakav problem desi, ms support će se ograditi o to, jer nismo ispunili glavne uslove, a to je da smo u USA i koristimo njihove platne kartice.

Prošao sam već jednom kako ne treba, pa sam morao da lažem MS support da sam amerikanac sa ptivremenim radom u Srbiji i nemam mogućnost korištenja njihovih kartica trenutno, pa su mi refundirali.

Najlakši način za kupovinu:
Registrujete se na g2a, kinguin, cjs.
Kuoite gift kartice (koje su uglavnom jeftinije od onoga koliko dobijate)
Aktivirate kod na konzoli
Kupite igru
Kraj priče

Posle mi se zahvalite

5 Likes

Samo mali dodatak, s obzirom da čovjek kupuje Gamepass za PC i pretpostavljam da nema konzolu, kod može da redimuje na redeem.microsoft.com

Sve ostalo je odlično napisano.

@Commissar16 nema potrebe da ideš i gnjaviš sebe i banku, tvoj slučaj je bukvalno školski primjer ovog što je dexter napisao, meni se dešavao milion puta i sa VPN i bez. Sistem jednostavno prepozna da kartica nije američka i odbije kupovinu. Ima još poneki sretnik kome prolaze naše kartice ali vrlo malo i sve ih je manje jer MS gasi postepeno sve ove sumnjive transakcije.

Nemoj da se bedačiš, kodovi su bolji jer ih možeš naći za manje para nego na storu, nekad i do 50% jeftinije.

1 Like

Nije meni problem to sto ne mogu da kupim preko njihovog sajta, oni su meni koliko ja vidim naplatili transakciju a nisu mi dali gamepass, i to vise puta sam pokusao (jer nisam bio upucen u sve ovo), i vise puta su mi skinuli pare sa kartice dok na njoj nije ostalo 60 kinti… Ako su vec poznata svetska sila po tehnologiji sta im znaci da budu lopuze. Ali hvala na savetima, u buduce cu uzimati kodove na drugim sajtovima. :smile:

Meni nisu nikad skinuli pare prilikom ovih transakcija, moguće da su sredstva rezervisana pa ti se zato ne prikazuju na kartici. U svakom slučaju ponovo provjeri stanje na bankomatu u ponedeljak prije nego odeš po listing iz banke.

Ako su ti kojim slučajem stvarno skinuli pare kontaktiraj support i riješiće vrlo brzo, par puta kad su mi trebali stvarno su riješavali probleme u rekordnom roku.

1 Like

Ne mora da znači, možda je ta transakcija na čekanju, pa će ti nakon nekog vremena vratiti to na raspolaganje… Meni Credit Agricole nekada drži pare kao rezervisane i po 2 dana… Pa ih tek onda otuđi…