Problem sa kupovinom igre preko Store-a na Xbox 360 konzoli

Društvo, molim Vas za pomoć. Naime, probao sam juče da kupim Fifa 16 igru za 360 konzolu mom kolegi, koji ima malog sina kojem želi da nabavi dotičnu video igru.
Problem je sledeći: konzola je US (language i locale su English i United States), profil je US, tj uneo sam adresu sa Aljaske (hvala čika Google), ali kada odem na store da kupim igru, dobijam sledeću poruku: "This game’s region does not match this console. It won’t be downloaded, and you have not been charged."

Imate li bilo kakvu ideju vezano za problem sa kojim se suočavam? Svaka pomoć i svaki predlog su dobro došli.

P.S. Probao sam i preko xbox.com sajta, uneo našu karticu (dve zapravo, obe su bile Visa kartice) i ništa. Takođe sam probao i putem VPN-a da obavim kupovinu, ali nažalost naišao sam na isti rezultat. Support mi je samo zalepio šamarčinu (kazali su mi da kupujem iz pogrešnog regiona, da to nije moj region, bla bla bla).

Unapred zahvalan.

1 Like

Koliko znam 360 igre su region locked, mozda ne odgovara ono PAL i NTSC…mada bi to trebalo da ga zavara ako koristis VPN…

To je ono što me najviše i buni. Istu karticu koju koristim za kupovinu backwards compatible igara i isti VPN program/esktenzija koju koristim za te igre neće i ne prolazi za ovaj acc i za ovu igru :confused:

A možda ga i zeza ovo PAL i NTSC, nisam se toga setio. Tipa, igra je PAL jer je na US store-u, a konzola je NTSC. Ali opet, što neće igra za acc da se veže, to mi nije jasno :confused:

Pal i ntsc je protekcija koja nepostoji na hdmi konektoru tj digitalno, kao i protekcije regioni pal/ntsc su samo vezane za dvd izdanja.
Digitalna izdanja su region locked i imaju obelezja u izdanju za regiju problem ce pre da bude IP. Kupi igru ali je ubaci za download sa konzole bez vpn. Tako sam je gow3. Javi sta se desilo jos.

e jbg, kad smo mi bili pirati na proslog generaciji :slight_smile:

Ne mogu da skontam sta moze biti resenje, mozda promena regiona profila, mada ne verujem da ce mu to odgovarati…

Javice se neko valjda ko je kupovao originale na 360-ci, i ko je naisao na slican problem.

Nisam baš najbolje razumeo, ali ja jesam već pokušavao da kupim igru sa konzole bez ikakvog VPN-a. Tu dobijam ovu poruku: “This game’s region does not match this console. It won’t be downloaded, and you have not been charged.” Znači, prvo sam probao legit sve, posle probao preko sajta legit (tu dobijam poruku “something went wrong, try again later”), pa probao sa VPN-om preko sajta (ista poruka “something went wrong”) i na kraju probao support da iscimam. Isti rezultat. Čudno, ovo ne bi trebalo da se dešava :smiley:

Los ti je VPN ili nisi sakrio IP, something went wrong je kada proveravaju IP ja sam preko VPN aktivirao takve igre kojima to izbacuje na nas IP (tipa dirt), morao preko US VPN ovako nije hteo. Koristio sam okayfreedom vpn ,podelio sam preporuke za 1godine unlimited na forumu ne znam da li jos vaze pozivnice ili je sve iskorisceno.
Da li vucete karticu ili ste ubacili pare na account?

Ubacio sam i karticu, ali sam ubacio pare na account. Probaću onda danas druge VPN-ove, pa ću javiti šta je i kako je bilo. Mora proći nekako.

Na 360 su i digitalne igre region lockovane. Većina ima Region Free verzije, ali neke nemaju, poput Witchera, mislim da i većina sportskih igara ima taj problem. Pošto je konzola 99% PAL, moraš da napraviš profil koji ima PAL igre, poput UK ili neke slične evropske zemlje i da tamo kupiš. Ovako, ako kupiš, može biti problem da nećeš moći da pokreneš igru na 360. To mi se desilo sa Witcher 2, pa sam napravio novi uk profil i tamo sam uzeo igru i radi bez problema.

Znači, napravi nov profil i kupi PAL verziju. To će rešiti problem. 100%.

Ali ja već ubacio dolare na acc. Hoću li moći da odradim kupovinu onda, tj. ako promenim locale na united kingdom, da li će mi cene biti u dolarima ili? Izvinjavam se ako noob-ujem, ali mi je mnogo krivo što sam uopšte preuzeo na sebe ovu obavezu, ispade baš neki zakukuljeni i zamumuljeni problem.

Nažalost, na***** si ga. Promenom sa US na UK se menja ceo wallet, ne samo valuta, što znači da će dolari biti neupotrebljivi do vraćanja na US, dok će UK biti prazan.

Zato su mnogi slavili kad su rekli da je One Region Free.

Ostaje ti da kažeš čoveku da ne može da se kupi igra jer smo u Srbiji, što je u osnovi i istina.

Drugo rešenje je da mu nabaviš NTSC konzolu, a šanse za to su minimalne kod nas…

Treće je da se dogovoriš nešto sa njime, da on kupi drugu igru pa da odradite neki share ili nešto a da ti napraviš UK nalog i tamo mu kupiš.

Jbg, u nezavidnoj situaciji si.

Cene ce biti u funtama, i pare se nece prebaciti sa jednog accounta na drugi, cak i ako sa istog account promenis lokaciju/region. Oko toga sam citao kad sam uzeo xo. Prebacuje se subscription tipa gold, ali ne i pare.

Jedino ako mozes da refundiras kupljeni kod, pa da kupis u nekoj drugoj valuti, ali tesko da ces moci…

Story of my life :smiley:

Hvala Vam ljudi, ako prođe na VPN, prođe, ako ne, da smo zdravo, nije ni previše novca uplaćeno, on to jurio jer je na popustu ove nedelje (30$). Živi bili.

Nemoj da gubiš vreme i živce. Ako uspeš da kupiš igru onda neće raditi, možda je neće ni skinuti na konzoli. Vidi sa njim ako hoće neku drugu, da ne propadnu pare uzalud.

Bez zezanja, kontaktiraj MS support i trazi da ti refundiraju kod, mene su jednom refundirali bez problema 2 igre koje je klinac slucajno kupio na win telefonu. Objasni lepo situaciju i odradice oni.

Taj kod posle mozes iskoristi za sebe na xo, a tom liku tamo kupi kod za UK (kada promenis lokaciju profila).

Ajd onda da te smorim još jednim pitanjem. Ne zameri. Kako da vidim/znam koje su region free na store-u, ima li neka caka ili jednostavno da napravi čovek listu igara koje bi njegov sin da igra, da pa krenemo redom, dok neka ne prođe?

Dodato:

Hvala na savetu, ali bih da izbegnem svo to cimanje sa support-om, juče sam jedno milijardu puta morao da ukucavam one email adrese i one proklete securty kodove, pa se bojim da ću se dići u vazduh ako budem još jednom to morao da uradim.

Ma brzo ces to odraditi, samo kazi aktivirao sam kod na pogresnom profilu, kada mi refundirate kod, odmah cu ga iskoristiti na drugom profilu. Odradi to dok si na chatu sa supportom i uzivaj.

Cini mi se da ti je to najbolje resenje, da ne gledas druge igre…

Moraš da ideš redom nažalost. Mislim da oni to ne navode u onom malom tekstu na sajtu. Ja sam uočio da su neke sportske igre region lockovane, poput Fifa, kao i Witcher 2. Te igre sam probao da kupim za sebe ili za drugog i njih sam uočio da ne mogu.

E sad, kod nas ima još jedan problem, gde neke igre, čak i ako su dostupne za naš region, opet ne možemo da kupimo, bez dodatne za****ncije, poput Halo i Gears igara.

Nek napravi spisak i idite redom, nema drugog rešenja, nažalost.