Problem sa konzolom

Stigla mi je konzola pre neki dan u pitanju je falcon ploca 12V-14A 2008 god i kada je prikacim na napajanje samo svetli crvena lampica na napajanju krene zuta i vrati u crvenu. Napajanje kada je van konzole normalno svetli zuto ali cim ce prikaci na konzolu prebaci crveno. Gledao sam neke otpornike- kratkospojnike i sve je OK, ima li neko ideju sta bi moglo biti i sta da pogledam ?

Ma ja mislim da to napajanje mozes komotno u smece nema ti to veze sto on svjetli zuto dok je konzola ugase tj.nije spojena on je jednostavno pregorio i nema snage da pokrene konzolu a uz to imas verziju Falcon jbg to su jos ujek serije na kojima se pojavi ROD:nono:

Napajanje je ispravno i moje je a konzola mi je stigla za popravku, ne znam sta da pogledam jos ima li neko neku semu ili neka iskustva?

AAAHHHAA sorry nisam znao da je u pitanju konzola mislim da tu bas i nemas sta puno ceprkat tu to je falcon ploca na kojoj ako ti se desi kvar bas moras biti majstor da vidis u cem je problem.Ja mislim da je nesto pregorilo a lako je moguce da je taj tip od koga je konzola naopak okrenuo kabal od napajanja priikom kacenja na konzolu to se znalo desavati nekima jer kako kod okrenes kabal ti sjedne unutra moras gledati kako je okrenut utor na konzoli,ja se bas nerazumijem totalno u to jer me bas i ne zanima rekao sam ti ono sto znam a ti vidi i pitaj tog tipa kako je spojio konzolu

Provericu i to naravno kao i to sta se ranije desavalo sa konzolom. Ako moze da se resi jos bolje bi bilo, radim u TV servisu kao elektronicar vec 10 god. tako da mi elektronika nije nepoznata ali svaki novi uredjaj je prica za sebe tako da sa semom bi mi sve bilo mnogo lakse ili ako je neko od kolega vec imao iskustva, svaki savet je dobrodosao :).

RESENO!!! :smiley: Sa donje strane ploce, tamo gde su oni iksevi ima mali chip blizu konektora gde se ukljucuje napajanje. odmah pored chipa postoje 4 SMD otpornika kratkospojnika i dva nisu bila u kratkom spoju. Prespojio sam ih i konzola je proradiiilaaaaaa :smiley: :smiley: :D!

Hvlala na objasnjenju tvog problema, bitno je ako se jos neko susretne sa tako necim.
Lock