Problem sa Kinectom

Unapred se izvinjavam ako pitanje nije postavljeno na pravom mestu…Imam problem sa Kinectom jer posle 10-ak minuta normalnog igranja izbaci mi poruku da moram da ga restartujem ili ugasim…ima li neki update za kinect ili ima li neko ideju sta da radim?
Da li je neko imao slican problem…ja cu kasnije ukljuciti ponovo Kinect pa cu videti tacno sta pise.
Mislim da se menjao problem…sada mi je izbacio sledeci tekst.

The Kinect sensor needs to restart. Please wait a few seconds and try again.
Onda mi izbaci restart sensor j aga kao restartujem i nastavi dalje…neznam do cega je problem i kako ga resiti…da li mislite da je softverski ili je neki hardversko-mehancki kvar?

Problem je što si i sam naveo da se radi o nekoliko poruka od kojih svaka iziskuje različito rešavanje problema sa kinect-om.
Ono što moraš da vidiš jeste u kakvoj temperaturi radi kinect? Znam da ima problema da radi u hladnijim prostorijama, pa ukoliko je to slučaj - probaj malo tu prostoriju da ugreješ i vidi da li problem i dalje postoji. Ukoliko je soba topla, da možda nije isuviše toplo za kinect? Takođe, da kinect nije isuviše blizu nekom izvoru toplote, makar on i bio TV/konzola/neki drugi uređaj?

Teško je ovako odrediti da li je mehanički ili softverski kvar, ali probaj da daš odgovore na ova pitanja, javi se opet, probaćemo da ti pomognemo koliko možemo.

Dodatak: Ovo sam našao na internetu, koristeći tekst greške koju dobijaš. Probaj i ovo rešenje, pa nam javi da li je išta bolje:

** The Kinect Sensor needs to restart
80000010**

This message means the sensor is busy. You need to wait 90 seconds before turning off your console or playing a game.

Solution: Turn the console off and then on again

If you get this message, wait at least 90 seconds, and then follow these steps:
Turn off your Xbox 360 console.
If your sensor is very cold, wait for the sensor to reach room temperature (approximately 70°F or 21°C).
Turn the console on and see if the problem persists.

Pre svega hvala na odgovoru…Vracam film unazad i razmisljam od kada je ovo pocelo da se desava…vrlo moguce je da je zbog temperature odnosno nekog pregrevanja ali samo ako je od pregrevanja samog xbox-a. Do pre nekog vremena konzola mi je stajala tako reci na otvorenom i nisam imao nikakvih problema sa kinectom. Onda sam pravio neki razmestaj i na mesto konzole je dosla muzicka linija a sam xbox sam ubacio u policu nize koja je zatvorena sa svih osim sa prednje strane i mislim da se tu konzola puno vise zagreva jer nama gde da odlazi topao vazduh. Od tada me i kinect zeza i to odprilike posle 10-ak do 15 minuta rada sto ukazuje na zagrevanje. Sada dali samo zagrevanje konzole moze da utice na rad kinecta a da sve ostalo radi kako treba to neznam. Imam na vrhu par temperatura koje ocitava pa mi recite koja je za sta i koje su normalne temperature.