Pozdrav, moj drug je pre nekih nedelju dana sam JTAG-ovao svoju Xbox 360 Slim konzolu. On je nekako, ne znam ni sam kako, sve to dobro odradio, zalemio zice i instalirao sve sto treba. Zatim je posle nekih nedelju dana koriscenja (tacnije juce), dok ju je cistio, odlepio izolir traku kojom je spojio zice za donji deo ploce, a ta traka je bila poprilicno kvalitetna, i zatim nakon sto je sklopio konzolu, ona nije htela da radi.
Sad, u cemu je problem, on kaze da ju je pazljivo cistio, i tu traku polako odlepljivao (ja ne znam ni zasto ju je uopste dirao). Nije mi rekao sta je tacno bio problem, samo da konzola vise ne radi, i danas ju je odneo kod nekog lika da vidi sta je problem. Sta vi ljudi mislite, da li je nesto poremetio odlepljivajuci tu traku, i jer uopste dozvoljeno odlepljivati je nakon duzeg vremena kad se bas “zalepi” da tako kazem. Ja licno mislim da je on tu nesto zeznuo dok je cistio, mozda odvojio neku zicu?
sta da cisti posle nedelju dana?
ta zica koja je umotana ide ispod ploce znaci morao je da odsrafljuje celu plocu i da vadi iz metalnog kucista… zasto?
otkinuo je point gde je zalemljena zica nema sta drugo da uradi… ako je samo odlepljivao zicu gde je umotana, prvo sta li je dira uopste ako sve radi kako treba, onda bi trebalo da radi, pod uslovom da nije otkinuo point… ali jeste izgleda… ako ne moze da se sredi point i ne postoji alternativni, ostaje jedino da vrati fabricki nand i da igra kao i do sada preko diskova…
Ima on konzolu vec duze vreme, kupio je polovnu, i nije je nikad cistio, pa mu palo na pamet da je ocisti onako iz vedra neba. Ne znam, mozda nije bio dobro zalemio zicu, pa se odvojilo, ne znam, glavno nesto je zeznuo, kako kazes najverovatnije je otkinuo point.
Nasao da se duva, tek posto, kao on to zna, e eto mu ga sada, bolje da je dao nekome da mu odradi, pa makar kostalo tri puta vise, ali barem da bude kako treba.
Ne znam kad mu dolazi konzola, nije mi nista rekao, mozda je donese sutra, mozda prekosutra, zavisi kad mu ovaj bude javio. Ali kad je donese i ne bude bio problem resen, okacicu. Samo bez brige. :da:
Problem resen, uradio je tacno ono sto je studiovpc rekao da jedino moze uraditi, otkinuo je point, i to ne jedan, vec dva, kako je to uradio, nemam pojma. Nije ih potpuno otkinuo, samo dovoljno da se izgubi konekcija, ili sta vec. Ovaj momak kod kojeg je odneo konzolu mu je valjda ponovo zalemio, glavno kaze da konzola ponovo radi. Covek mu je rekao da vecinu zica nije zalemio kako je trebalo, ali da ako nista ne bude dirao, nece biti problema.
Izvinjavam se sto nisam mogao okaciti slike da vidite sta je bio uradio, jer je popravljeno. Pozdrav. :rock:
Ako nisu zice bile otkinute onda je zicu umotao kako ne sme i ponasa se kao kalem…
Pozurili ste bez veze, trebali ste sliku zice da okacitem rekao bi vam sta da pomerite i kako da prodadi…
@Infamous: Nije ih potpuno otkinuo,
Jeste odlemio(otkinuo) ili nije, odluci se.
Da nije lepo zalemio zice konzola mu ne bi radila uopste pre toga 100%. Debug lampica treperi zeleno ako je sve kako treba.